Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

TAMARA KRCUNOVIĆ, GLUMICA:

Mnogi žele da ih lečim!

Autor: Ivana Filić | 06.02.2015 - 16:00:00h | Komentara: 1

TV publika glumicu Tamaru Krcunović trenutno prepoznaje po ulogama Aide u seriji “Jagodići”, koja je donedavno emitovana na RTS-u, i po liku dr Milice Lukić iz “Urgentnog centra”, koju gledate svakog ponedeljka na TV “Prva”.

Tamara Krcunović

Tamara Krcunović | Foto: Đorđe Kojadinović

U većini slučajeva, voli da se posveti stvaranju uloge, a sada mašta o nekoj koja će je naterati na razmišljanje, kojom će bolje shvatiti svet u kojem živi...
Pojavljujete se istovremeno u dve najgledanije serije. Prija li vam popularnost?
- Lepo je kada ti ljudi prilaze da podele sa tobom utiske o tvom radu. Na Fejsbuku i Instagramu mi često pišu šta misle o mojim ulogama, serijama u kojima igram. Meni su te povratne reakcije značajne, jer igram za te ljude.

Tamara Krcunović

Tamara Krcunović

Po kojoj ulozi vas više prepoznaju?
- Po obe. Kada me prepoznaju kao doktorku Lukić, onda mi se obraćaju kao da sam stvarno lekar, pitaju da li sam se umorila danas na poslu u Urgentnom, da li mogu da otvore karton kod mene, žale se na bolove. Kada me prepoznaju kao Aidu, često se razneže. Za vreme emitovanja serije su pitali da li Petar postoji, a posle se radovali što Aida nije luda, što ga nije izmislila.
Sa kojom ekipom je bilo zanimljivije raditi?
- Ne bih to delila na ekipe. U okviru svake ekipe uvek imaš ljude koji su ti bliži po senzibilitetu, načinu rada, pristupu poslu od drugih. Bogatstvo ovog posla je što menjajući ekipe svaki put upoznaješ nove ljude.

Tamara Krcunović

Tamara Krcunović | Foto: Goran Srdanov

Koje vreme vam više prija?
- Volim tridesete na filmu, naročito ljubavne zaplete. Velike emocije i nežna osećanja su vanvremenska, a meni je kao maloj lepše bilo da glavne junakinje imaju balske haljine i voze se kočijama. Imala sam deset godina u Alžiru kada sam gledala trilogiju o Sisi imperatorki sa Romi Šnajder. U “Jagodićima” sam uživala u scenografiji, kostimima, frizurama tridesetih.

Tamara Krcunović

Tamara Krcunović | Foto: Đorđe Kojadinović

Da li ste se nakon snimanja “Urgentnog centra” uverili koliko je naporan taj život?

- Kada neko pomene zdravstvene radnike ili kada o njima čitam u novinama, to je uglavnom u ružnoj konotaciji. Od njih se očekuje da izleče, da ožive. To se smatra njihovim poslom, njihovom dužnošću. Tada se o njima ne priča, tada se o njima ne pišu članci. Niko ne može da zamisli kako zaista izgleda njihov život i kakvu odgovornost imaju ti ljudi.

Oguglaju li lekari vremenom na bolesti i gubitke?
- Ne bih rekla da oguglaju, mislim da pronađu odbrambene mehanizme da bi se zaštitili. Ponekad se dese takve situacije da veštački postavljeni mehanizmi popuste, ne izdrže i da ih neka situacija dotakne, izbaci iz koloseka, da se vežu za pacijenta.
O kakvoj još ulozi maštate?
- O onoj koja će me se duboko ticati, koja će me naterati na razmišljanje, kojom ću bolje shvatiti svet u kojem živim, koja će se nekoga duboko ticati, nekoga dodirnuti, koja će nekoga podstaći na razmišljanje, a nekoga da sanja.
Šta trenutno radite?
- Sa tatom sam prevela jedan pozorišni komad sa francuskog. Sada radim drugu ruku prevoda. To me mnogo zabavlja.
Poslednji komentari
  • Slavujko Vreme: 07.02.2015 10:52h

    Kad te vidim odmah mi pritisak skoči..Ne znam dali bi mogla tu da pomogneš..Ako ne ti, pitaj iskusniju od tebe;;Zonu Zanfirovu..ona mi je baš kul i vjerovatno zna oko toga..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP