Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

GORAN BREGOVIĆ OTKRIVA ZA „ALO!”:

Moje ćerke ne znaju ko im je tata!

Autor: B. Radulović | 27.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 5

Muzička legenda Goran Bregović, koji je odlikovan ordenom francuskog viteza za umetnost i književnost prvi put je javnosti na svečanoj dodeli pokazao ćerke Emu, Unu i Lulu. On priznaje da je, kao i svaki otac, vezan za svoje naslednice, ali i to da one malo znaju o njegovoj karijeri i popularnosti.

Muzičar tvrdi da njegove mezimice Ema, Una i Lula, koje su odrasle u Francuskoj nisu svesne njegove popularnosti u Srbiji

Muzičar tvrdi da njegove mezimice Ema, Una i Lula, koje su odrasle u Francuskoj nisu svesne njegove popularnosti u Srbiji | Foto: Petar Dimitrijević

- Da budem iskren, moje ćerke ne znaju baš tečno da pričaju srpski. One su odrasle u Francuskoj i ne znaju tačno šta im je tata i koliko je u ovoj zemlji eksponiran. Prvi put su, na dodeli priznanja u ambasadi, shvatile koliko je popularno to što ja radim. To saznanje je negde dirnulo, Unu koja se rasplakala, a onda i ja za njom - priznaje Goran, koji nije krio suze i ponos što napokon može među porodicom da uživa u svom uspehu.


- Učim ih da uvek brane slabije i da budu svoje. Ne forsiram ih čime će se baviti, ova najstarija je na likovnoj akademiji. Mlađe dve idu u muzičku školu i na balet, ali ih to majka tera, tu se ja mnogo ne mešam. Videćemo što se muzike tiče, neka same izaberu - kroz osmeh govori Bregović, koji kaže da svoj talenat duguje genetici roditelja.

Dobio orden viteza za umetnost i književnost

Dobio orden viteza za umetnost i književnost | Foto: Petar Dimitrijević


- Valjda je taj moj uspeh genetska zbrka, tate Hrvata i mame koja je Hercegovka, pa imam taj spoj vrednog i ludog. Ja za sebe svuda kažem da sam Jugosloven. Tata je imao ratne ordene, a evo ja prikupljam umetničke. Drag mi je ovaj Francuski, jer je lepo znati da jedna velika kultura poput Francuske ceni rad umetnika iz male zemlje - ističe muzičar i dodaje da ne očekuje priznanje srpske akademije i umetnosti.

- Nažalost zemlji odakle smo mi ne treba tako nešto, ali ne muči me to što me u Srbiji ne nagrađuju. Dovoljna mi je satisfakcija što kao kompozitor iz jedne takve kulture mogu da nastupam svuda po svetu. Ima onih koji to umeju da čuju - tvrdi Bregović, koji je zapravo trebalo da bude profesor filozofije.

- Onog trenutka kada sam se otrgao od te nauke, kao i svi vi ustajem i idem na posao, jedino što je to za mene stvaranje muzike. Jedino, što mi je s godinama sve teže da radim. Ukus mi se razvija, a talenat ostaje isti, pa ukus postaje bolji i govori talentu: “ovo nije dobro”. Zato sve teže radim, iako trenutno čačkam po svačemu, pa i na novoj operi - priznaje Goran.

S obzirom da se šuška kako će na jesen održati koncert u Beogradu, Bregović kroz osmeh kaže:
- Voleo bih da sviram taj program “Bjelog dugmeta” u Beogradu i nadam se da hoću.
Poslednji komentari
  • Čiča Gliša Vreme: 27.02.2015 23:54h

    Neverovatna izjava:"Tata Hrvat, a majka Hercegovka". Koga Bregović ovde pravi ludim? Ne postoji hercegovačka nacionalnost, jer majka može da mu bude samo Srpkinja ili Hrvatica. Bregović se javno služi raznim nacionalističkim antisrpskim standardima koje su koristili Šerbedžija i Balašević.

  • Mišel Vreme: 28.02.2015 05:19h

    Otac mu je hrvata ali rodila ga srpkinja! Ovde u Srbiji sve prolazi!

  • Ivan Vreme: 28.02.2015 08:04h

    NARAVNO CERKE NEZNAJU KAD JE TATICA BIO IZDAJNIK SRPSKOG NARODA ZATO TREBA MNOGA DECA USAKE KNJIGE PA LEPO ISTORIJU DA NAUCE BOME IZDAJNIKA IMA MNOGO PO GOTOVO USRBIJI HAM

  • Anica Vreme: 28.02.2015 08:18h

    Čiča Gliša:Bregovic nije na zalost Hadke koji je kao ulog stavio svoje ime da podrzi Srbe.Ne moze Bregovic od Srbije da ocekuje priznanja jer se mudro ne izjasnjava kao pripadnik bilo kog naroda,posto to donosi finansijku korist.I zasto sada priznanje od Francuza kada se preselio u Sarajevo,da bi izbjegao placanje poreza u Srbiji?

  • Драгомир Vreme: 28.02.2015 10:41h

    Чича Глишо,ди то ти видиш хрвате?Све сам го србин до србина!Говоре српским језиком јер ,,хрватски,, није признат од стране Свецког института за језике.А то су у Хрватској тражили и одбијени су.Само у моме селу подно Авале има неколико Горана а ко зна колико Бреговића има по Србији.А што се тиче музичког знања Бреговића немојте мене маторог да убеђујете ,,да он нешто зна,,?Али да ,,ресави,, зна!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP