Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

POPULARNI GLUMAC MILOŠ BIKOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA ALO!

Na liturgiji pričam s Bogom

Autor: Ljubomir Tozev | 11.04.2015 - 21:00:00h | Komentara: 4

Miloš Biković, jedan od najpopularnijih glumaca, u ekskluzivnom intervjuu za „Alo!“ otkriva kako se u njegovoj porodici slavi najradosniji hrišćanski praznik Uskrs. Kako je često na relaciji Beograd-Moskva, Biković još ne zna gde će biti za Uskrs, a od brata, koji je monah, ne dobija savete.

Prija mu što na  praznik ne radi:  Miloš Biković

Prija mu što na praznik ne radi: Miloš Biković | Foto: RAS

- Kako se u porodici Biković proslavlja najradosniji hrišćanski praznik?
- Ne bih želeo da odgovorim na ovo pitanje direktno jer zadire u intimu, ali reći ću samo šta je mojoj porodici najvažnije kod Uskrsa - to je liturgija. Uskrs je najradosniji hrišćanski praznik upravo zato što je Hristos na Uskrs pobedio smrt. Svi strahovi u čovečjem životu potiču od straha od smrti, strahovi su ti koji nas sprečavaju da se radujemo, a kada znamo da je smrt pobeđena, samim tim mi se više radujemo, a manje plašimo. Zato je Uskrs najradosniji praznik. Zato je apostol Pavle uzviknuo: „Smrti, gde ti je žalac! A gde ti je pobeda!“. Ono što me posebno raduje je to što će ove godine biti donet Blagodatni oganj iz Jerusalima. To je prvi put, koliko ja znam, da će na Uskrs biti u Srbiji.


- S obzirom na to da si stalno na relaciji Beograd-Moskva, gde ćeš ti dočekati Uskrs?
- U Beogradu ili u Moskvi. Velika je verovatnoća da ću biti u Beogradu, a kada sam tu, redovno idem na ponoćnu liturgiju. Ako budem u Beogradu, nameravam da budem u Hramu Svetog Save, ali ako se ipak desi da budem u Moskvi, onda ću biti u Hramu Hrista Spasa.

- Kako provodiš sam dan praznika?
- To je jedan od retkih dana kada nemam nikakvih obaveza i kada ne znam šta ću da radim. To mi i prija, iskreno rečeno.

„Kada sam bio klinac, bilo mi je teško da idem na liturgiju, a sada je drugačije”, kaže Biković

„Kada sam bio klinac, bilo mi je teško da idem na liturgiju, a sada je drugačije”, kaže Biković | Foto: RAS


- Kada uporediš, ko su po tebi veći vernici, Srbi ili Rusi?
- Nemoguće je napraviti razliku, ne možemo to da poredimo. Kada bismo to činili, morali bismo da znamo sve Srbe i sve Ruse, a to je, priznaćete, nemoguće. Da su im crkve posećene, to jesu, ali i naše nisu prazne. Oni isto misle za nas da smo posvećeni, jedni na druge gledamo bolje nego sami na sebe.

- Šta je prvo što te podseti na Uskrs kada si bio dete?
- Tucanje jajima ili liturgija. Kada sam bio klinac, bilo mi je teško da idem na liturgiju, dok je to sada drugačije. Tada nisam mogao da pronađem smisao i da osećam radost posle liturgije. Sada znam, bez obzira na to koliko bio grešan, na liturgiji možeš da razgovaraš s Bogom.

- Tvoj brat je monah. Kakve savete dobijaš od njega?
- Ne dobijam savete, bar ne tako konkretno. Imam svoj autonomni duhovni život. Popričamo kao dva brata. Ne daje mi neke konkretne savete. To jest, i ako ih daje, čini to tako da ih ne registrujem kao savete.

Jedva čekam da Srbija vidi novi film


Miloš Biković igra jednu od glavnih uloga u filmu „Bezdušni 2“, koji govori o finansijskim malverzacijama, tajkunima, nameštaljkama u svetu visoke tehnologije i visoke politike, ali i o duši učesnika te velike igre savremenog kapitalizma.
- Jedva čekam premijeru filma. Privukla me je dobra priča, zaplet, autori i honorar. Nisam bezdušan, a priča govori o tome da ljudsko postaje beznačajno u odnosu na kapital i to ljude pretvara u predatore. Dobar film je vrlo bitan, a smatram da je izvor moderne glume u Rusiji. Ta gluma je najbolje iskorišćena i pretvorena u industriju u Holivudu, ali i Bolivudu - objašnjava Biković.

Poslednji komentari
  • gringo Vreme: 12.04.2015 01:36h

    A na kom jeziku komuniciraš molim te reci mi da se i ja ukljucim u diskusiju a imao bih svašta da ga priupitam.

  • dorcolac Vreme: 12.04.2015 06:52h

    Ovaj decko je jedan od najkvalitetnijih Srba danas jer ima ono sto 95% iz negove generacije nema. Cvrstu porodicu, vaspitanje i veru! Svaka mu cast, ne samo njemu nego i njegovim roditeljima koji su ga tako odgajili.

  • nova moda Vreme: 12.04.2015 11:37h

    Sve, sve, ali outfit...

  • mima Vreme: 12.04.2015 13:36h

    Iskreni vernici cene pre svega duhovno i ne mogu u tekstu o Uskrsu pricati o velikim honorarima, odnosno materijalnim vrednostima. Osim toga, trebaju biti skromni, a ne nadobudni i samozadovolji kao doticni, koji "Dobar dan" kaze samo novinarima i drugima koji mu trebaju. Zivimo u materijalnom svetu i ne moze se bez para, ali, kada bude dao deo tog ogromnog honorara u humanitarne svrhe, kada bude podelio bar delic onima koji nemaju.. e tada cu da poverujem da je iskren u onome sto prica.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP