Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

MIROSLAV ILIĆ OTVORENO O KARIJERI, PORODICI, KOLEGAMA, POROCIMA I POLITICI

Naša estrada je neartikulisano stado bandita i baraba!

Autor: Biljana Radulović | 20.04.2014 - 07:00:00h | Komentara: 23

Miroslav Ilić, koji je svojim raskošnim glasom postao srpski slavuj iz Mrčajevaca, otkriva zašto niko od mlađih generacija ne ide njegovim stopama, koliko mu je nevolja donelo mešanje u politiku i nesuglasice koje je imao sa Sašom Popovićem. Miroslav nikada nije maštao da postene pevač, već da završi Elektrotehnički fakultet, koji je upisao u Skoplju, ali su ga putevi odveli na drugu stranu.

Miroslav Ilić

Svoje životne stavove nikada neće promeniti bez obzira da li će se na njega ljutiti: Miroslav Ilić| Foto: Goran Srdanov

 

„Ova estrada danas je tužna,
mnogo bandita i baraba se
skupilo na njoj. Ovi mladi ne
shvataju da im ne želim
loše zato što kažem da
su neartikulisano stado
i da svojim čelnicima
predstavljaju samo broj“

- Čudni su putevi Gospodnji, iznenadna ženidba sa Gordanom i dolazak na svet naše ćerke sve su promenili. Ona je bila maturant, a trebao nam je novac, zato sam se setio svog hobija i počeo da pevušim. I tada sam to smatrao prelaznim rešenjem. Kada sam 1983. godine shvatio da sam popularan, u vreme kada je nastala pesme „Pozdravi je pozdravi”, znao sam da imam firmu u rukama - priseća se Miroslav svojih početaka.

- Hvala Bogu, popularnost mi je donela i uvećanje materijalnih sredstava i nije lako nositi se sa tim. Samo jake ličnosti ostanu normalne i prihvate to kao dar od boga, a da pri tom ne umisle da su drugi Bog. Mladi danas polete, pa isto tako brzo i padnu. Uvek je u muzici bilo žita i kukolja, a najgore je kada magarac uobrazi da ga svi vole - kaže Ilić, kome je u početku oko organizacije posla pomogao pokojni Raka Đokić.

- Prvi sam od narodnjaka počeo da držim solističke koncerte, dok su ostali virili iz mišjih rupa, tabali za mnom i pokušavali da me sapletu. Ali, evo, još uvek trčim u svojoj stazi i neću se povući dok mi to moje oči ne kažu, a to znači kada ne budu videle dovoljan broj publike preda mnom. Ne osećam se još uvek amortizovano, iako mi je uvek bila želja da u penziju odem kao pevač, a ne kao propali pevač koji je otvorio piljaru - iskren je najpoznatiji srpski slavuj.
- Ova estrada danas je tužna, mnogo bandita i baraba se skupilo na njoj. Ovi mladi ne shvataju da im ja ne želim loše zato što kažem da su čopor neartikulisanog stada i da svojim čelnicima predstavljaju samo broj. Kada odem negde da pevam i pitam ko još dolazi, oni kažu “neko od Zvezdi Granda, pa koga pošalju”. Vidite, i ko je onda u pravu? Najveći je problem što je sve monopol, nema konkurencije - tvrdi Miroslav koji priznaje da mu je Saša Popović zamerio što pljuje po njegovom takmičenju i pevačima.

Miroslav Ilić

Čudni su putevi Gospodnji. Iznenadna ženidba sa Gordanom i dolazak na svet naše ćerke sve su promenili. Ona je bila maturant, a trebao nam je novac
zato sam se setio svog hobija i počeo da pevušim / Foto: Zoran Lončarević

 

Kada sam čuo da se Saša Popović ljuti na mene, upalio sam auto i otišao kod njega
kući i pozvonio mu na vrata. Kao normalni ljudi seli smo u
dnevnu sobu i popili kafu. Od tada smo načisto

- Kada sam čuo da se on zbog toga ljuti, upalio sam auto i otišao kod njega kući na Bežanijsku kosu i pozvonio mu na vrata. Kao normalni ljudi, seli smo u dnevnu sobu i popili kafu. Tada sam mu rekao: „Nemam tu moć da zatvorim tvoju firmu, ali ako ti imaš problem sa mojim mišljenjem - ceo život ćeš imati problema, jer ću stalno govoriti šta mislim“. Od tada smo načisto - objašnjava pevač i dodaje da mu oreol političkog angažovanja doneo samo nevolje.

Politika mi je donela samo
probleme, ali sam pristao njome da se bavim, kako bih ohrabrio druge da se zalažu za partijski sistem

- Političko angažovanje mi je u životu donelo samo probleme, ali sam pristao njome da se bavim, kako bih ohrabrio druge da se u periodu od 1946. do 1992. godine zalažu za partijski sistem i mogućnost da biraju svoje vođe. Smatram da sam dosta doprineo i da sam pionir demokratije u Srbiji, iako su me moji Mrčajevčani kritikovali: „Nisi trebao da se ofiraš“, što sam 1991. godine bio na izbornoj listi Socijalističke partije. Mrzim ove što se busaju po kafanama i avionu, a kada ih neko javno pita da se izjasne, oni su apolitični. Ma šta se*u licemeri jedni! - kaže pevač i hvali se uspešnom braku sa suprugom Gocom, sa kojom je 43 godine u braku.

- Imala je 19. godina kada sam je oženio, a nekoliko godina kasnije, kada sam shvatio da mogu da izgradim karijeru kao pevač, seo sam i razgovarao sa Gordanom. Rekao sam joj šta sa sobom nosi uspeh, popularnost, odsustvo od kuće i česta putovanja. Dao sam joj mesec dana da razmisli da li to može da trpi i da mi kaže svoju odluku ili da menjam profesiju, u kojoj ću manje zarađivati. Posle tri dana mi je dala blagoslov da nastavim, i od tada je uz mene - ponosno priča pevač.

- Bio sam i ja nestašan kao mlad, voleo sam da popijem, ali pijan čovek se otrezni, pa sve bude okej. Droge u moje vreme nije bilo naizvolte, ali uvek sam znao šta neću, tako da nisam mogao da pokleknem pred tim porokom. Pa, ja sam sa svim žešćim momcima, od sedamdesetih godina do danas, pevao na slavama, krštenjima, svadbama i nikad nisam imao problema. Oni i te kako znaju kodeks ponašanja i vrlo su me poštovali. Ponašali su se kao da sam im prijatelj - otkriva legenda narodne muzike koja će pevati na svadbi našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića.

- Nema toga što bi me sprečilo ako me pozovu da odem i pevam, makar išao na jednoj nozi - ističe Miroslav.

Žena se porađala na mom koncertu


Miroslav otkriva kako je u Mađarskoj doživeo najlepše iznenađenje, kada je u toku pevanja jedna devojka dobila trudove.

Miroslav Ilić

Miroslav Ilić / Foto: Jelena Vučetić

- Imao sam koncert u Pečuju i bračni par je krenuo na koncert, a ona je bila u devetom mesecu trudnoće. Samo što su stigli, ona je dobila bolove i morali su hitno u bolnicu. Dok sam završio koncert, i ona se porodila. Rodila je sina, kome je dala ime Miroslav, što me posebno obradovalo. To su stvari koje ostaju za ceo život kao sećanje. Tada sam dosta koncerata držao u Mađarskoj, i to na srpskom jeziku, a svi znali reči pesama - kaže pevač.

Bio sam kolateralna šteta u aferi „Šutanovac“

Ilić priznaje da su mnogi davali razne negativne etikete zato što mu je zet bivši ministar Dragan Šutanovac.

Miroslav Ilić

Miroslav Ilić i Dragan Šutanovac / Foto: Dušan Milenković

- Ja sam u svemu tome bio kolateralna šteta, jer da bi njemu nešto napakovali, vezivali su se za moje ime. Kada su mi pripisali da imam neka četiri bagera u rudniku „Kolubara“, tada sam stvarno odreagovao i tužio sve koji su me klevatali, jer nikom ne dozvoljavam da mi kalja ime, zato što sam sve pošteno stekao.


U ponedeljak: Zorica Brunclik, EKSKLUZIVNA ISPOVEST
Poslednji komentari
  • mimi Vreme: 20.04.2014 07:06h

    ja neznam da je sutanovac estradni umetnik,ali je gori od njih to je sigurno !

  • ljubomir Vreme: 20.04.2014 08:00h

    Ovaj je umislio da je popio svu pamet ovog sveta i da on moze da deli nekome savete i drzi moralne pridike.Obican seljak,koji zna pomalo da pevusi.

  • mile svajcarac Vreme: 20.04.2014 09:42h

    Neverovatvo koliko taj covek ima lica i nalicja,bili smo jako dobri prijatelji boravio je kod mene u svajcarskoj,bio sam u mrcajevcima kod njegovoga oca zike,bili smo skupa na utakmicama minimalno smo se 2-3 puta culi mesecno itd.Gle cuda kada je postao tast od sutanovca kao da sm postao gubav.Verujte slucajno sam svratio na Karaulu na jelici prema Guci gde je sedeo sa topalovicem i nekim drustvom pozdravio sam ga drugarski "njegov komentar"od nekuda se znamo nemogu se setiti rekao sam nema problema zamenio sam vas sa nekim sve u redu izvinjavam se.Tako da 70 posto sto ima Hvala ti zete to znaju i vrapci na grani,ali meni to nesmeta to je njegov karakter ja od njega ne zavisim ni politicki niti financijski zivim u swajc..44 godine to vam je istina kao sto je danas uskrs hristos vaskrse svima pa i tebi Miroslave.

  • Sale Vreme: 20.04.2014 10:03h

    Pozdrav za Miroslava i njegovu porodicu,Miroslav je jedan izuzetan covek ,.Srecan Uskrs

  • sale Vreme: 20.04.2014 10:04h

    Srecan Uskrs

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP