Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

NIKAD PROTIV PROFESIJE

Nebojša Glogovac: Kada pročitam koliko se izdvaja za kulturu ponadam se da je greška

Autor: novosti.rs | 25.10.2014 - 21:00:00h | Komentara: 3

Glumac Nebojša Glogovac je promišljeno i ozbiljno gradio filmsku karijeru, ne odstupajući mnogo od svojih načela. Kaže da od televizijskih serija, poput „Porodičnog blaga“, nije očekivao veliki umetnički kvalitet, mada su zanatski bile dobre. Ipak, priznaje da je bilo i nekoliko uloga koje je prihvatio zarad „plaćanja računa“.

Opuštanje uz cigaretu: Nebojša Glogovac

Nebojša Glogovac | Foto: Rajko Ristić

-Bilo je nekih manje kvalitetno napisanih uloga, ali protiv sebe i profesije nikada nisam išao. U dobroj meri to je posledica stanja u zemlji i kulturi. Svaki put kada pročitam ili čujem koliko se iz budžeta države izdvaja za kulturu, pomislim da je u pitanju greška. Srpski film radi nešto za ovu zemlju i korespondira sa svetom. Znači više od privrednih uspeha, a u kulturu i sport, gde smo takođe jaki, niko ništa ne ulaže. Baviš se nečim uzvišenim, što bi trebalo da bude plemenito, radiš Šekspira, vadiš iz sebe i muke i emocije, a to je u stvari, nebitno državi u kojoj živiš. - rekao je Nebojša Glogovac.
Poslednji komentari
  • Mila Vreme: 26.10.2014 07:42h

    Vi jos imate i tezge, reklame.... Zamisli da radis u nauci za koju se izdvaja 0.27% sto vise od duplo manje nego izdvajanje za kulturu. Koliko bi se tek onda cudio. Nisam videla glumca da zivi losije u odnosu na nekog akademika. Zato ne terajte decu da uce i objasnite ima da ovde nemaju buducnost.Mladi doktori nauka prodaju po kioscima....E sada se cudu kada si saznao koliko drugi resori dobijaju. VI ste za nauku svemir.

  • Mila Vreme: 26.10.2014 09:39h

    Nije, nije greska. Za nauku se izdvaja duplo manje. Sta mislis kako se tek akademici iznenade kada vide da se za nauku izdvaja 0.27%.

  • Marina Vreme: 27.10.2014 15:39h

    Ovo je trenutno naš najbolji glumac ...smatram da se za kulturu općenito odvaja jako malo novaca..,sramota za državu...da je više ovakvih bilo bi manje šunda i kića , a ovako smo smo ugnjetavanji od strane medija koji nam svakodnevno prezentuju sramotne serije i rijaliti emisije..Živela kultura ! :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP