Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

PROBLEMI U CRNOJ GORI

Nedi Ukraden plene imovinu!

Autor: Opera-17 | 09.09.2014 - 10:46:00h | Komentara: 8

Pevačica Neda Ukraden, koja 40 godina ima kuću u tivatskom naselju Lepetani, suočava se sa oduzimanjem dela placa, prenose crnogorski mediji.

Neda Ukraden

Neda Ukraden

Ona je “Vijestima” rekla da joj Opština Tivat i investitori u gradnji stanova, pod plaštom javnog interesa, oduzimaju imovinu.

"Ovde imam kuću od 1975. godine, a 1989. sam kupila u njenoj blizini još jedan plac od 359 kvadrata. Kada sam nedavno tražila građevinsku dozvolu da mi ćerka i zet na tom placu sazidaju nešto za sebe, ispostavilo se da je od mog placa volšebno nestalo skoro 90 kvadrata, koji su pripisani susednim parcelama. U međuvremenu, pojavio se Rus koji godinama zida stanove za prodaju u Lepetenima i zatražio da mu prodam plac rekavši mi - ne možeš ti tu ništa graditi, jer nemaš dovoljno površine, oduzeti su ti kvadrati za put", rekla je Ukraden “Vijestima“.
U oktobru prošle godine, poznatoj pevačici je stigao dopis da joj se izuzima po oko 50 kvadrata površine spornog, ali i obližnjeg placa na kojem joj je kuća “za potrebe izgradnje pristupnog puta parcelama 27/1, 27/2 i 27/3 KO Lepetani“.
Reč je o tri parcele u neposrednoj blizini (stepenasto postavljene livade), koje su, u međuvremenu, jedan od komšija - Vančo Apostolov iz Makedonije i njegova sestra Radmila, prodali.
"Apostolov, koji i sada ima kuću sa dvorištem ispod nas, uz sami put Tivat - Kotor, imao je prilazni put preko tog dela svog imanja na tri placa iznad kuće, koje je prodao bliskim srodnicima glavne administratorke Opštine Tivat Jovanke Laličić. Međutim, on je nakon prodaje stavio kapiju na dno svoga placa, a novi vlasnici sada preko tuđeg hoće da idu do imovine koju su kupili", rekla je ona “Vijestima”, dodajući da je pokrenula “vansudski postupak utvrđenja međa“ i da je veštak geodeta konstatovao da su delovi njenog placa već ranije dospeli u granice imovine koje je Apostolov preprodao.
"Sada su na sceni svojevrsne ucene - ne daju mi građevinsku dozvolu, jer ne pristajem na takvu njihovu parcelizaciju, u kojoj su već prisvojili deo moje imovine, a hoće još da postojeći kolski prilaz našim kućama produže do svojih parcela, i sa postojeća 3,5 metra, prošire na šest metara, kao da je reč o magistrali. Ja im to sigurno neću tek tako dozvoliti", poručuje Neda Ukraden.
Poslednji komentari
  • Sanja Vreme: 09.09.2014 11:08h

    pa valjda je svako jasno da treba prodati povoljno sve što ima u Montenegro i odna menjati destinaciju Srbi-da neko 10 puta manje uradi Crnogorcu u Srbiji, odmah bi nas bomabardovali tako je to kad Srbin ne voli ni sebe ni svoju zemlju

  • Misa gilja Vreme: 09.09.2014 11:31h

    Znate kamko se kaze traziliste gledajte.

  • milo state Vreme: 09.09.2014 12:30h

    Ihhhhh, mislim da je ovo još i korektno za crnogorce, spremni su da joj nešto i plate. Do sada sam sam slušao da su otimali !

  • žeks Vreme: 09.09.2014 12:47h

    Briga me za Nedu koliko i za lanjski sneg. Ža mi je je neće moći pjevati za dan "državnosti" odnosno Oluje.

  • olga Vreme: 09.09.2014 13:22h

    Ova Neda gde god ima imovinu ima problema.Problem u Imotskom,problem u Sarajevu evo sada i u Tivtu.Oduzeće joj sigurno ako je javni interes u pitanju;šta je tolike godine čekala sa uknjiženjem?Lično joj neverujem ništa.Crna Gora je pravna država i tu nema priče. Imam i ja nekretnine u Herceg Novom ali su papiri svi čisti.Više je imovina zaštićena u Crnoj Gori nego u Srbiji.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP