Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

NE TAKO DAVNO BILE SU ZVEZDE, DANAS...

Nekad su žarile i palile - da li prepoznajete ove pevačice? (VIDEO)

Autor: Opera 17 | 20.04.2014 - 20:43:00h | Komentara: 7

Pre petnaestak godina stanje na domaćoj muzičkoj sceni je bilo znatno drugačije, ali su mnoga tada poznata i uspešna imena u međuvremenu odustala od bavljena muzikom.

Donosimo vam nekoliko pevačica koje su tada žarile i palile svojih hitova, dok su ih mnogi danas zaboravili.

LIDIJA
Pre petnaestak godina pevačica Lidija Palurović oduševila je domaću publiku albumima koje je uradila sa najboljim kompozitorima i tekstopiscima na ovim prostorima. Njene pesme "Ko Si Ti", "Nisam Te Birala Ja", "Kalendar", "Recka Na Zidu" i danas se rado slušaju, ali Lidija je očigledno odustala od karijere pevačice. Pre nego što je započela muzičku karijeru radila je kao profesor Engleskog jezika, ali se nakon napuštanja estrade malo zna o njoj.

GLORIJA
Vesna Blagojević široj javnosti poznatija je pod nadimkom Glorija, a mnogi je prepoznaju i po dugoj kosi koju je isticala u prvi plan. Gloria je snimila četiri albuma, a poslednji je objavila 2003. godine, nakon čega se povukla sa estradne scene. Neke od njenih poznatijih pesama su "Tebi Je Suđeno", "Drugačija", "Sudbina". Glorija je bila u dugogodišnjoj vezi sa kompozitorom i aranžerom Sinišom Cvetkovićem Ludvigom.

MADAM PIANO
Pevačica imena Ljiljana Rančić poznatija je pod nadimkom Madam Piano najpoznatija je po svojoj neobičnoj boji glasa. Ona je pevala prateće vokale mnogim domaćim izvođačima, držala je časove pevanja i predavala u srednjoj muzičkoj školi. Jedna od najpoznatijih pesama je svakako "Eternal Love".

CECA SLAVKOVIĆ
Ceca Slavković započela je svoju muzičku karijeru zajedno sa Željkom Joksimovićem sa kojim je u to vreme bila u ljubavnoj vezi. U toku devedesetih je bila jedna od najpopularnijih domaćih pevačica i važila je za nekoga ko ima fenomenalne glasovne mogućnosti, koje su joj donele nagrade i na međunarodnim festivalima. Ceca je snimila dva albuma, a najpoznatije pesme su joj "Tajna", "Pola po Pola", "Dlanom o Dlan", "Sve ili Ništa".

VESNA GALIOT GALA
Vesna Galiot poznatija kao Gala žarila je i palila u toku devedesetih godina, a svoj šesti album objavila je 2004. godine, nakon čega se povukla sa muzičke scene. Nakon što je napustila muziku, Gala je počela da radi u oblasti informacione tehnologije. Neki od njenih najvećih hitova su "Izaberi", "Tu Nema Sreće", "Budim Se".

ELLA B
Pevačica Brankica Buljovčić je na domaćoj muzičkoj sceni nastupala pod nadimkom Ella B, a snimila je čak pet albuma. Nakon što je rešila da se povuče sa muzičke scene udala se za dugogodišnjeg dečka Ljubu Cebalovića, osnivača nekada popularne grupe "Beat street", te su dobili i nekoliko dece. Neke od njenih najpopularnijih pesama su "Ajkula", "Oglas", "Kamikaza".
 
Poslednji komentari
  • Branko Vreme: 20.04.2014 22:41h

    Za mene je Ella B ovde najjača, i Lidija je sjajna, ove ostale znam, al manje više sam slušao

  • Vladimir Vreme: 21.04.2014 01:09h

    Zanimljiv tekst, vremepolov u trenutku. Hvala.

  • Milan Vreme: 21.04.2014 02:32h

    Lidija ima odlicne pesme..... Lidija snimi nesto novo!

  • jelenica Vreme: 21.04.2014 08:39h

    SVE ČEŠĆE HVATAM SEBE DA NA 90-TE GLEDAM SA NOSTALGIJOM. AJDE NEKA BUDE ZATO ŠTO SAM IMALA 20-AK GODINA.

  • ms Vreme: 21.04.2014 13:08h

    odlican tekst, divne pevacice. Odrastala sam uz njihovu muziku, zaljubljivala se svaki vikend, izlazila... Prvi koncert na kom sam bila je bio Galin koncert. I sada je bas cesto slusam kao i elu b. Bilo bi super da ponovo zapevaju i da se vrate na vrh gde im je i mesto.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP