Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

ŠAULIĆ ZA ALO!

Nije Adem Šaban, pa da peva!

Autor: Petar Milovanović | 04.03.2014 - 21:00:00h | Komentara: 8

Dan nakon što su na čuvenom „Vembliju“ u svlačionici Mančester sitija grmele pesme Šabana Šaulića, „Alo!“ je stupio u kontakt sa kraljem srpske narodne muzike, koji nije krio zadovoljstvo jer je Aleksandar Kolarov osvajanje pehara engleskog kupa proslavio uz njegove hitove. Šaban je otkrio da su srpski reprezentativac i njegov sin Mihajlo dobri prijatelji, a zatim je rado pristao da priča o srpskom fudbalu, o „slučaju Adem Ljajić“ i o Tomislavu Karadžiću. Velikan naše folk muzike poručio je i da će pevati džabe „orlovima“ u slučaju plasmana na EVRO 2016 u Francuskoj.

Peva na zahtev publike: Šaban Šaulić

Šaban Šaulić

 Da li ste iznenađeni zbog toga što je Kolarov slavio uz vaše hitove?

- Zna čovek šta valja, drago mi je zbog toga. Kolarov i moj sin Mihajlo su dobri drugari, Mihajlo je išao kod njega u Englesku. Aleksandar je divan momak, a što se tiče muzike, to bi i trebalo da bude nepisano pravilo da naši igrači, gde god da igraju, slušaju našu muziku.
Kada smo se već dotakli muzike i pevanja, da li ste upoznati sa „slučajem Adema Ljajića“ kojeg je Mihajlović precrtao jer nije hteo da peva himnu?
- Upoznat sam, kako da ne.

Povratnik  među “orlove”:  Adem Ljajić

Povratnik među “orlove”: Adem Ljajić | Foto: Marko Metlaš

 I kako komentarišete potez bivšeg selektora? 

- Budalaština! Dečko je došao da igra fudbal, da se raduje, pa nije on Šaban Šaulić ili Miroslav Ilić, pa treba da peva. Momka koji je neverovatan talenat treba pustiti da šutira loptu, a ne da peva. Možda ima strah od pevanja, nije rođen za to. Da jeste otišao bi u pevače. Zamislite da meni neko na koncert donese loptu i traži da izigravam budalu u Centru „Sava“.
Znači, Drulović je učinio pravi potez kada ga je pozvao na meč sa Ircima.
- Apsolutno!
Nije tajna da „orlovi“ kada idu na utakmicu u autobusu slušaju vaše hitove, da li biste pristali da im pevate bez honorara ako se plasiraju na EP u Francuskoj?
- Kakva crna novčana naknada, naravno da bih, kao i svaki patriota, pristao da pevam za džabe. Uvek sam na raspolaganju, ne samo fudbalerima, već svim našim sportistima koji ostvare rezultat.
Sa kojom pesmom biste ih ispratili na EVRO?
- Znam da su fudbaleri generacijama unazad, kada se sretnemo na nekoj slavi ili proslavi, obožavali da im pevam „S namerom dođoh u veliki grad“, pa bih se opredelio za tu, pogotovo, jer dosta naših reprezentativaca nije iz Beograda. Tu je još i pesma „Verujem u ljubav“ - završio je razgovor Šaban Šaulić.
 

Ne trebaju nam pevači i svirači, Tumbakovića za selektora!

Kada je reč o predstojećim kvalifikacijama za EVRO 2016, Šaulić nema dilemu da li će se Srbija naći na završnom turniru. 

- Imamo odličan tim, baš verujem ovim igračima, koji su stasali. Bitno je samo da izaberemo pravog selektora i pravac Francuska. Iako sam veliki zvezdaš, moj favorit za novog selektora je partizanovac Ljubiša Tumbaković. Ima iskustvo i autoritet, mislim da bi to bio pravi potez i da bismo sigurnije i bezbolnije otišli na EP. Da smo malo ranije imali ovakvu ekipu i pravog selektora, otišli bismo i u Brazil. Treneru ne trebaju pevači i svirači, već igrači koji će da ginu za ovu zemlju, da se ne brukamo više.


Karadžić mora da ode!

Januzaj? Koji Januzaj?: Tomislav Karadžić

Tomislav Karadžić | Foto: RAS

 Šaban Šaulić je posebno iskren odgovor dao na pitanje šta misli o Tomislavu Karadžiću, predsedniku FS Srbije kojem mnogi žele da vide leđa:

- Neka ga oteraju više! Neka puste nekog mlađeg da vodi srpski fudbal, ima toliko pametnih, visprenih i poštenih ljudi. Kada nešto ne ide, uvek treba menjati. Njega krivim što smo se srozali na najniže grane, pravio je greške u izboru selektora i previše se mešao u fudbal, mora da ode - jasan je Šaban.


Bane Ivanović je stena!

bane ivanovic

Bane Ivanović

 Šaulić, koji je 20 godina igrao fudbal priznao nam je i koji mu je omiljen igrač iz našeg nacionalnog tima.

- Ima ih dosta, ali neka to bude Bane Ivanović, koji me odušvevljava, čvrst je kao stena! Naravno, tu je i Kolarov, dok kod ovih mlađih prednjače Marković i Ljajić. Zaista imamo puno dobrih igrača.

Poslednji komentari
  • Ceca Vreme: 04.03.2014 21:25h

    Šaban brani Adema, ali gospodine šabke u ugovoru koji je mali ljajić potpisao piše lepo da je obavezno pevanje himne i nemoj nikako da braniš nekoga ko ne priznaje himnu svoje zemlje, to je bezobrazluk! A sad se setim da šaban podržava ldp pa mi malo sve ovo jasnije.

  • zliki Vreme: 04.03.2014 21:27h

    O nesudjenoj zvezdici granda se nije izjasnjavao?

  • nedjo Vreme: 05.03.2014 00:35h

    sve pohvale shabanu

  • Sale Vreme: 05.03.2014 07:41h

    Sram te bilo Sabane Saulicu zbog izjave o himni.Svako ko igra za reprezentaciju mora da voli i postuje i himnu i zastavu za koju igra.To je cast a ne obaveza.!

  • jasmina Vreme: 05.03.2014 07:46h

    Pa LJajica niko nije terao da peva sam kao da je na zvezde granda nego sa svojim drugovima a zasto nije hteo to mi svi znamo tako da Sabane nemoj toliko da ga branis

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP