Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

ATEISTA KOJI SUGERIŠE

Nikola Demonja: Zašto pucate u pravcu Boga?

Autor: Puls | 07.01.2014 - 15:00:00h | Komentara: 6

Muzičar kritikovao one koji slave Božić uz petarde i druge eksplozivne naprave!

Nikola Demonja

Kada su praznici, na društvenim mrežama se mogu pronaći razni statusi, čestitanja, želje... Saksofonista benda Ane Štajdohar, i njen suprug, Nikola Demonja, otkrio je da je ateista, a uprkos tome što ne slavi Božić, na Fejsbuku je izneo svoje mišljenje povodom slavlja ovog praznika:
- Dobar dan svima, i srećan Božić! Provedite ga u zdravlju, veselju i miru! A kad smo kod mira, veoma interesantno, svake godine posmatram kako se na sve strane piše o "Miru Božijem", a isti se slavi bacanjem petardi, topovskih udara i nekakvih eksploziva manjih, ispaljivanjem vatrometa, i pucanjem u vis. Neko bi mogao reći i pucanjem u pravcu u kom je Bog. Dakle sve pršti, psi laju i jauču od straha, alarmi se pale na kolima, i to je Mir Božiji? Više mira ima bilo kog drugog dana. Ne verujem da je Isus bio baš toliki fan pirotehnike, niti da bi bio oduševljen što se time njegovo rodjenje slavi. Mi ateisti, koji ne slavimo Božić, smo veče proveli u krugu porodice, uz mir i tišinu koju su nasilno prekidali ljudi koji slave Mir Božiji. Siguran sam da mnogima, kao i meni, to smeta. Pozdrav i prijatan dan!
Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 07.01.2014 15:03h

    Све што је српскоправославно ми је мрско, рече Демоња и оде код Ане у загрљај.

  • VIOLETA Vreme: 07.01.2014 16:00h

    Postovani Demonja u svemu se slazem sa Vama. Mnogo me nervira ono besomucno pucanje i uznemiravanje po citav sat.Sve smo mi pretvorili u kic i bahatost.

  • Savica Vreme: 07.01.2014 16:20h

    Naslov koji osuđuje čoveka zato što je ateista... Dakle ateista ne sme da komentariše ponašanje nekih vernika ali vernici bi sad trebalo da ga linčuju jer je izneo svoje mišljenje. Ateista ne sme da "sugeriše" i ima mišljenje o nečemu a vernik može da "sugeriše" o ateisti koji sugeriše....

  • Nobody´s Fool Vreme: 07.01.2014 16:29h

    Mlađani ateista & ljubitelj mira i tišine bi se mogao raspitati kod članova porodice ,ili sugrađana koji pamte predratna vremena.Tada bi saznao da je prangijanje bilo uobičajeno za Božićne/(srpsko) Novogodišnje praznike.Više nema prangija,ali ima petardi... Istina i ja imam jednu ozbiljnu zamerku : televizija na kojoj on radi me je danas,za Božić, "počastila" prikazivanjem turske serije,a ja samo htedoh u miru da proslavim ovaj praznik .

  • Ilija Cvorovic Vreme: 07.01.2014 18:40h

    Nobody's Fool - U predratna vremena grad je bio selendra, tako da nije bio problem prangijati u ulici sa 10 kuca. Danas na istom prostoru stoji 10 zgrada. Los ti nik, ipak nisi toliko bistar koliko bi voleo da jesi, osim sto si prost i pravdas maltretiranje komsiluka tradicijom.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP