Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

NEOPHODNA POMOĆ

Nišvil doneo zaradu Nišu, a ostao u minusu

Autor: A. O. | 08.10.2014 - 14:00:00h | Komentara: 0

Čuveni Nišvil Džez festival doneo je gradu Nišu zaradu, ali je sam ostao u minusu, bzog čega od gradskih vlasti traži finansijsku pomoć.

Nišvil džez festival

Odlično prezentovali grad Niš: Nišvil džez festival

Savet Nišville jazz festivala, koji čine osam predstavnika Skupštine grada i jedan predstavnik Nišvila, usvojio je programski i finansijski izveštaj festivala i konstatovao da je ovo do sada najbolje izdanje festivala u svim segmentima, te da je Nišville predstavio na najbolji način svoj Grad, ali i doprineo značajnom rastu prihoda Grada, jer je u avgustu došlo do povećanja broja prenoćišta za 44 posto u odnosu na avgust 2013. Festival je, uprkos svim uštedama, ipak zabeležio gubitak u iznosu od 4 miliona dinara, što je s jedne strane bilo neizbežno kako bi se u godini jubileja održao postojeći kvalitet, a s druge strane jer je u finansijskom planu bilo predviđeno učešće Ministarstva kulture, koje je do 2012. pomagalo festival sa po četiri miliona godišnje, a u 2013. i 2014. godini, Nišvilu nije dalo - ni dinar!

-Iako po ugovoru sa Gradom Nišom, Grad nije obavezan da pokriva gubitke organizatora, Nišville je uputio Gradu Nišu molbu za pomoć iz rebalansa budžeta na iznos od3 miliona, odnosno, makar onoliko koliko je prethodni ministar kulture Bratislav Petković odobrio Gradu Nišu za sufinansiranje Nišvila 2013. Na žalost, ta sredstva nikada nisu stigluna račun Grada Niša, jer je aktuelni ministar Ivan Tasovac poništio tu odluku, a kako Grad nije zainteresovan da utuži Ministarstvo kulture, shodno preporuci zaštitnika građana SašeJankovića, očekujemo da Grad pomogne Nišvilu kroz rebalans, a da ta sredstva kasnije nadomesti kroz dogovor sa Ministarstvom kulture - kaže direktor festivala Ivan Blagojević.

Nišvil džez festival

Kroz rebalans gradskog budžeta, do zelene grane: Nišvil džez festival

On napominje da prenošenje dugova iz godine u godinu stvara nezadovoljstvo kod tehničke ekipe koja praktično kreditira opstanak festivala. A to može dovesti do otkazivanja saradnje ili ucena - kakve su se već dogodile ove godine.
 

Nišvil džez festival

Nezadovolji saradnjom sa Ministarstvom kulture:  Nišvil džez festival

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP