Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

APEL!

OGAE: Obaveza Srbije je da učestvuje na „Evroviziji”!

Autor: A. O. | 24.11.2013 - 12:00:00h | Komentara: 7

Organizacija koja se bavi promocijom “Pesme Evrovizije”, OGAE Srbija, sa nevericom i velikim žaljenjem je primila informaciju o odustajanju Srbije od ovog velikog takmičenja.

eurosong

- Obaveza Srbije je da učestvuje na “Pesmi Evrovizije”, jer je naša zemlja na tom takmičenju imala više uspeha, nego na mnogim drugim poljima. Baš iz tog razloga država mora da učini sve, da pomogne RTS-u da pošaljemo našeg predstavnika iduće godine u Dansku - navedeno je u saopštenju OGAE-a. Podsećamo, Srbija je zbog finansijskih problema odustala od “Evrovizije”.

Autor Molitve: Pronađite novac za odlazak na Evrosong!

Saopštenjem se oglasio Vladimir Graić, autor pesme „Molitva“, s kojom je Marija Šerifović 2007. godine pobedila na prestižnom muzičkom festivalu.

- Krivo mi je što stalno tražimo opravdanja, a ne rešenja. Okej, teška je situacija, to niko ne spori, ali da li je iko pokušao da reši problem nemanja novca? Da li se iko zapitao hoćemo li našu fudbalsku reprezentaciju slati da igra kvalifikacije za sledeće Evropsko prvenstvo, iako su „pukli kao zvečke“ u ovim kvalifikacijama? I njihove pripreme, dolasci, odlasci, honorari koštaju kao 100 evrovizijskih nastupa Srbije. Pa? Naravno da će igrati, jer tako treba - napisao je Graić na Fejsbuku.

Hitmejkeru posebno smeta to što će nestati i Beosong, jedino muzičko takmičenje popularne muzike.

- I sada ćemo ukinuti praktično jedini muzički festival u zemlji Srbiji i uskratiti mogućnost da neki mladi i talentovani ljudi dobiju šansu da odu u Evropu i predstavljaju svoju zemlju na najvećem evropskom muzičkom takmičenju. Ko nije bio tamo i ne zna koliko je to velika stvar.

Na kraju Vladimir apeluje na RTS da još jednom preispita odluku.

- Shvatam da je situacija teška, ali ne prihvatam da je nerešiva! Mislim da je trebalo održati kontinuitet zbog nekih novodolazećih snaga, kojima su vrata Evrope ovim zalupljena tik ispred nosa. Ko je mogao pretpostaviti da će se Španovićeva i Bekrić nedavno popeti na pobedničko postolje, pa eto, sada ih kujemo u zvezde i dičimo se time - zaključio je muzičar.

Njegovo obraćanje preko Fejsbuka podržali su mnogi izvođači, među kojima Dušan Slivar, Ivana Selakov, Nevena Božović i Marko Kon.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • DM Vreme: 24.11.2013 13:20h

    Potpuno ispravna odluka o neucestvovanju. Poslednjih par godina jedini uspeh nasih predstavnika je bio da nas nateraju da manje vremena provodimo ispred TV-a I ne vidimo ko nas bruka ove godine.

  • Ludi ja Vreme: 24.11.2013 14:53h

    Obaveza ,malo sutra,nego bi lopovi da otimaju pare gladnom narodu ,al nece da moze snajke.E vo ja imam predlog neka doticni da svoj novac i pesmu ,za put a platice mu niko i to malo sutra. Pa nije bre ovaj narod lud ,pa iz aviona se vidi namestanje beosonga,a i evrovizije tako da sikter ...

  • Srbin Vreme: 24.11.2013 15:34h

    Oporezujte sve pevace i eto vam dovoljno finansija za odlazak na MARS za jednog predstavnika, a ne do Danske...nego mnogo krokodila, svi bi da posalju "svog" pulena...a da vam NAROD daje novac...neradnicka sorto.

  • milan Vreme: 24.11.2013 16:36h

    Potpuno se slažem sa Vladimirom. Kada je Molitva pobedila na Beosongu/Beoviziji to je bila poslednja poštena pesma predstavnica Srbije (i prva)...ostalo su sve naručene kao u Tesnoj Koži "Lepa Brena za četiri osobe" (izvinjavam se Lepoj Breni)...DA na Evroviziju, DA za Beoviziju i NE za nameštaljke...švajcarski model ove godine je super...konkurs...sve pesme javno na internetu...u finalni izbor idu pesme po volji naroda i još par po volji komisije...i na kraju narod odlučuje SMS glasovima... pa prihod organizatoru, pobedniku i u humanitarne svrhe...Šveđani i generalno skandinavci su od svog izbora napravili spektakl...ali imamo mi naše spektakle, jeli, Zvezde Granda...

  • Majuška Vreme: 24.11.2013 17:42h

    Koliko para - toliko i muzike, naravno... Ako su i bogatije od nas zemlje odustale od učestovanja zbog finansijske krize, šta se pa mi iščudjavamo kako nema novca?! Sasvim normalna i razumna odluka, a mogli bi i sponzori da učestvuju pa bi se mogao Beosong zvati i Delta Beosong ili MK Beosong i slično... Još samo da ih neko animira i "lepo zamoli" a mediji da malo pritisnu. Pod uslovom, da nismo zakasnili.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP