Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

O SERIJI “RAVNA GORA”

Okanović: Kaplar Milisav i sin Dragan su slični po ljudskoj čistoti!

Autor: Ivana Dimitrijević | 17.11.2013 - 20:50:00h | Komentara: 4

Glumac Nenad Okanović je svoju popularnost stekao igrajući lik sina Dragana u hit seriji Radoša Bajića “Selo gori, a baba se češlja”. Ipak, očekuje da će Radoševa “Dramska trilogija 1941-1945.”, u kojoj Nenad igra kaplara Milisava, doživeti još veću popularnost i odigrati bitnu ulogu u životu Srba.

Nenad kao Milisav

Nenad kao Milisav | Foto: Miloš Cvetković

Jeste li zadovoljni kako je ispala serija „Ravna gora“?

- I zadovoljan i ponosan što sam deo tima koji pravi seriju sa veoma važnom tematikom za celu Srbiju. Radoš je napisao sjajan scenario koji je pretočio u fenomenalnu seriju. Kada nešto napišete i tome priznanje daju Dušan Kovačević i Matija Bećković, onda su reči suvišne.
Da li ste lik kaplara Milisava, vozača đenerala Mirkovića, izneli kako treba?
- Ovo je tek početak i likovi treba da se tek razvijaju. Još od serije “Selo gori...” ja sa Radošem imam sjajnu saradnju i siguran sam da se apsolutno razumemo tako da mislim da smo krenuli u dobrom pravcu.
Zamerate li sebi nešto dok gledate scene, imate li osećaj da ste nešto mogli bolje?
- Bolje uvek može, ali s obzirom da znam da smo na snimanju svi dali sve od sebe, nemam šta da zameram ni sebi ni bilo kom članu ekipe.
Da li je bilo teško vratiti se u vreme Drugog svetskog rata i igrati takve likove?
- Kada igrate bilo koju epohu, to je veoma zanimljivo zato što se susrećete sa životom i običajima ljudi koji su živeli u tom periodu. Imajući u vidu da je produkcija serije na neverovatno visokom nivou od sjajne scenografije do izvanrednih kostima, apsolutno nije bilo teško vratiti se u taj period.
Da li je bilo zanimljivih situacija na snimanju, ispričajte nam ono što je vama najupečatljivije?
- Najupečatljiviji je mi je deo koji smo snimali u Ljuboviji, mom rodnom kraju, koja se potrudila da bude sjajan domaćin ekipi serije. Ovom prilikom želim da zahvalim svim mojim zemljacima koji su se opet pokazali kao sjajni domaćini.

Nenad Jezdić i Nebojša Glogovac

Nenad Jezdić i Nebojša Glogovac | Foto: RAS

Čiji lik vam se najviše dopada?
- Ne znam koga bih izdvojio. U seriji ima pregršt fenomenalnih istorijskih i izmišljenih likova koje igra preko 200 sjajnih glumaca, od glumačkih velikana sa prostora eks-Jugoslavije, pa do mladih glumaca koji će još jednom pokazati da ne moramo da brinemo o budućnosti srpske glumačke scene.
Ima li vaš lik sličnosti sa sinom Draganom iz serije „Selo gori, a baba se češlja“?
- Pa slagao bih kada bih rekao da nema nikakve sličnosti. Milisav i sin Dragan su dosta slični po svom sentimentu i svojoj ljudskoj čistoti, ali ipak po mnogo čemu to su različiti likovi.
Mislite li da će i ovoga puta Radoš Bajić biti uspešan kao i sa serijom „Selo gori...“?
- Mislim da će sa Radoš sa “Dramskom trilogijom 1941-1945.”, čiji se prvi deo zove “Ravna gora”, napraviti još veći i bitniji uspeh, a to je pomiriti srpsku braću.
 
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 17.11.2013 21:49h

    za sada je serija ok

  • Zoran Vreme: 18.11.2013 10:55h

    Ovo je strasno,,ceo svet zna ko se borio na cijoj strani, samo mi ne znamo ko su bili cetnici,mali cas iz istorije,Cetnici su domaci izdajnici koji su se borili na strani Nemaca a sad gledajte ovo dzubre od serije,nek nam ispiraju mozak.

  • Aleksandar Vreme: 18.11.2013 11:57h

    Serija je očaj živi. O glumcima tek da se ne priča.... Izgleda da su zakupili svoje mesto u porodičnom biznisu Radoša Bajića . Već vidjeno . Selo gori a baba se češlja , samo drugi format i druga lokacija snimanja. Pa valjda ima još dobrih glumaca u Srbiji sem Bajićeve familije i prijatelja. Dobar biznis , a RTS plaća široko iz džepa svih onih koji plaćaju pretplatu.

  • Bekana Vreme: 18.11.2013 14:04h

    Neverne Tome Naš narod je čudo neviđeno! Serija tek počela,a oni već sve ocenili i procenili.Svaki reditej bira glumce za koje misli da će najbolje odigrati likove,koje je on kreirao.Istorija ,kao i sve priče ima dve strane.Obično je pišu pobednici.Nama Srbima je najlakše ubaciti neke "fajlove",koje mi vrtimo narednih 50 godina. Dozvolite da vidimo i drugu stranu.Najkritičniji smo prema sebi i svojoj istoriji,dok su nam drugi svi sjajni i baš onako kako treba.Ali ne možemo mi bez kritika i pametovanja i to dok nismo nešto videli i odgledali do kraja.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP