Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

OPROŠTAJNI KONCERT

Olivera Katarina: Letovala sam sa pticama na balkonu!

Autor: Kurir | 06.11.2013 - 13:30:00h | Komentara: 3

Olivera Katarina uzbuđena je zbog oproštajnog koncerta koji će održati sutra u Sava centru od 20 časova. Za njen nastup vlada veliko interesovanje jer će publici pokazati sve što dosad nije.

Olivera Katarina

Olivera Katarina | Foto: Petar Marković

- Želim da proslavim 50 godina svoje karijere i da se dostojanstveno povučem sa scene. To će biti moj oproštajni koncert u Beogradu, nakon čega želim da posetim još neke gradove u Srbiji u kojima postoji mogućnost za realizaciju koncerta.
Šta ste spremili za petak?
- Poznato je da sam 30 godina bila izopštena iz javnog života, tako da ovim koncertom želim da pokažem šta sam sve mogla da darujem svojoj publici i dokažem da me moja publika i dalje voli. Pokazaću na koncertu sve što nisam dok sam bila zabranjena.
Da ste mogli, šta biste uradili u tom periodu?
- Koliko sam samo uloga u filmovima mogla da imam, koliko sam samo albuma mogla da snimim... Mislim da je zbog mog odsustva od 30 godina izgubila publika, a ne samo ja, što je velika šteta. Sad imam prilike da to nadoknadim.
Da li se nešto promenilo od tada?
- Nikad mi neće biti jasno zašto su Srbi kroz istoriju vrlo često proganjali baš one koji su im u svetu podizali ugled, kao što ni sad ne mogu da shvatim zašto po svaku cenu negujemo primitivizam i prostotu, koja nam ruši ugled i koja nam uništava identitet.
Koliko vam je bilo teško?
- To se ne da opisati. Osećala sam se kao slavuj kom je zabranjeno da peva. Ni kao glumica nisam mogla da se izražavam. Iako sam živela na Vračaru, svi su mislili da ne živim u Srbiji jer me nisu viđali.

Olivera Katarina iz mlađih dana

Olivera Katarina sa Batom Živojinovićem iz mlađih dana | Foto: privatna arhiva

Kako ste provodili vreme?
- Letovala sam i zimovala na svom balkonu decenijama u Ulici kneginje Zorke na petom spratu i družila se sa pticama. One kao da znaju koliko je za mene značajna sloboda, kao i za njih.
Koji biste savet dali mladim pevačima?
- Mi imamo izuzetno nadarene mlade ljude. Mislim da je veći problem u kompozicijama nego u njihovoj interpretaciji. Retko se desi jedna „Molitva“. Ja pevam pesme koje sam pre 50 godina proslavila, ali to radim svim srcem. Nikad nisam jurila hitove nego sam bila dosledna i verna sebi.
Poslednji komentari
  • Gordana Vreme: 06.11.2013 21:09h

    Bas lepo draga olivera i nista Vam ne hvali.Niste ni prva ni poslednja koje je letovala sa pticama na balkonu,mozda sam i Ja jedna od tih koje su letovale sa pticama ali u basti.

  • espana Vreme: 07.11.2013 08:34h

    I malo u spaniji, hahhahahahahhaahhahahahahhah!!! ali zato dok je hirovala letovala je gde je htela, ajde bezi tamo, sa svim kuknjavama I bez dostojanstva!!!!

  • Mila Vreme: 07.11.2013 09:39h

    Draga Olivera, da li ste izgubili Vi ili Vaša publika, to je za diskusiju.Završila sam težak fakultet, muzičke škole, nisam godinama išla na letovanje, a nemam ni balkon. I ne osećam se frustrirano. To valjda ide iz glave. U svakom slučaju, želim Vam uspešan koncert.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP