Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

PROTEST

Olja Bećković u nedelju "vodi" Utisak ispred B92!

Autor: Danas | 09.10.2014 - 10:40:00h | Komentara: 3

Produkcijska grupa Mreža najavila je protest zbog prekida emitovanja emisije Utisak nedelje za nedelju, 12. oktobar, u 21 čas ispred zgrade televizije B92, pod nazivom "Kome treba Utisak", na kojem će se pojaviti i autorka emisije Olja Bećković, saznaje Danas.

Tole joj je  sledeća  meta:  Olja  Bećković

Olja Bećković | Foto: Vesna Lalić

U pozivu skupa, u kojem se ne pominje da će doći i Bećkovićeva, navodi se "gosti ove nedelje budite vi", piše "Danas". Teme razgovora će biti koji su razlozi da se sa televizije pređe na kanal, da li privatizacija i poslovni interesi dozvoljavaju ultimatume, ima li cenzure, da li je za otpor dovoljna pojedinačna hrabrost ili se moramo uključiti svi, da li sudbina Utiska zavisi i od vas, piše "Danas".

Skup ispred B92 podržala su juče i novinarska udruženja UNS i NUNS koja su pozvala svoje članove da se okupe u nedelju.
Povodom ukidanja emisija Utisak nedelje, Sarapin problem i U centru, ali i zbog sve lošije atmosfere u kojima mediji rade, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) saopštilo je juče da će zatražiti od Skupštine Srbije da se organizuje javno slušanje o sužavanju medijskih sloboda u Srbiji. NUNS je naveo da je za nepuna dva dana Proglas o medijskim slobodama u Srbiji potpisalo više od 1.000 novinara i građana koji su time izrazili zabrinutost zbog stanja u medijima i zamiranja pluralizma mišljenja i ideja, kritike vlasti i borbe za javni interes.
Proglas je tokom protesta, u ponedeljak uveče, ispred zgrade RTV
Studio B, potpisalo 209 novinara i građana, a do juče u podne još 864 pojedinca su elektronskim putem pružili podršku, navodi se u saopštenju i dodaje da će potpisivanje trajati do ponedeljka, 13. oktobra. NUNS će zatim Proglas i potpise proslediti Skupštini Srbije, Odboru za kulturu i informisanje, sa zahtevom da se organizuje javno slušanje o sve uočljivijem trendu sužavanja medijskih sloboda u Srbiji.
Peticiju "Vratite nam Utisak", koju je prethodno pokrenuo UNS, dosad je potpisalo više od 500 ljudi, a planirano je da ona bude predata poslovodstvu televizije B92.
Poslednji komentari
  • RUZICA Vreme: 09.10.2014 11:00h

    Ja cu sigurno doci pred B92 , ali sta da rade svi ljudi sirom Srbije koji su gledali Olju ovih 24 godine? Nedaj se Olja, a nedamo te ni mi!

  • vesna Vreme: 09.10.2014 17:02h

    H0CEMO OLJU !!!! ONA JE LICNA KARTA B 92 ,NAJBOLJA JE..

  • kika Vreme: 09.10.2014 20:03h

    Neophodna je borba protiv jednoumlja. Ne dozvolimo medijski mrak! Ovo smo vec prezivljavali i pobedjivali, nemojte da cekamo predugo. Zdravom razumu je potrebna podrska.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP