Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

NIJE DOBRODOŠAO

Otkazan koncert Miroslava Ilića u Vinkovcima!

Autor: Dnevno.hr | 11.02.2015 - 22:00:00h | Komentara: 3

Pravi razlog otkazivanja koncerta Miroslava Ilića nije naveden, ali pretpostavlja se da je razlog otvoreno pismo od strane vinkovačkog i županijskog Udruženja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske u kojem su najoštrije osudili dolazak i nastup Miroslava Ilića u Vinkovcima.

Miroslav Ilić

Miroslav Ilić | Foto: Zoran Ilić

Udruženje je u pismu upućenom gradskim i državnim institucijama zatražila trajnu zabranu nastupanja srpskog folk pevača, u Vinkovcima i Hrvatskoj oupšte.

Osim za Ilića zatražili su zabranu i za sve druge koji su propagirali i veličali četništvo. U zahtevu su naveli kako je koncert Ilića u Vinkovcima neprihvatljiv u vremenima kada hrvatska policija, pod okriljem noći, protustavno oskrnavljuje spomenik poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Splitu, i kada se sve češće grubo nasrće na dignitet Domovinskog rata i sotoniše hrvatske branitelje.
"U Vinkovcima su još uvek vidljivi tragovi razaranja počinjenih od strane pobornika velikosrpske ideologije i pripadnika četničkog pokreta", objasnili su u pismu.
Ilić je nakon pisma rekao da veruje da će koncerta biti i da se ne boji nikoga. Rekao je da neće tražiti dodatno osiguranje, koje mu eto sada, nakon otkazivanja koncerta, ni neće trebati. Ilić je još govorio kako je vreme da se prošlost zaboravi i naveo kako i hrvatski pevači imaju koncerte u Srbiji.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • BgBoy Vreme: 12.02.2015 14:44h

    Nemam razlog da branim Miroslava, ali ako je on nacionalista pevač, e onda stvarno nemam reči! Možda su nešto pomešali rvati, Miroslav ima nacionalnu penziju...

  • gavrilovic Vreme: 12.02.2015 15:43h

    Sta ce ovaj u Vinkovcima? Jel vodi i zeta?

  • Dejan Vreme: 12.02.2015 16:21h

    Sacuvaj me boze kuge i hrvata!!! pavelic=tudjman=mesic=josipovic=kolinda Zabraniti hrvatskim pevacima nastupe u Srbiji,uskratiti gostoprimstvo na nasoj zemlji i sve zapleniti hrvatskom tajkunu ivicu todoricu koji u Srbiji drzi vise od 20 firmi nikome ne polaca porez zakida radnike na plati,1 dosad Srbin koji je imao svoj biznis je onaj iz rijeke tu je drzao restoran Srpske hraner,bez obrazlozenje sve mu je oduzeto i jos ga krivicno gone...dokle vise Srpskog mazohizma?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP