Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

ODUŠEVILI AMERE

Ovacije za Beogradsku filharmoniju u Čikagu!

Autor: RTS | 07.10.2014 - 12:30:00h | Komentara: 0

Beogradska filharmonija je otvorila svoju prvu turneju po Sjedinjenim Američkim Državama veličanstvenim nastupom u Čikagu. Pod upravom maestra Muhaja Tanga, uz čuvenog baritona Željka Lučića, Filharmonija je izazvala ovacije u punoj sali raskošne dvorane Simfonijskog centra u Čikagu.

Beogradska filharmonija

Beogradska filharmonija | Foto: Petar Marković

Energičnim taktovima "Slovenskog marša" Čajkovskog, Beogradska filharmonija je zakoračila u svoje muzičke pobede na najelitnijoj međunarodnoj sceni, prenosi Fonet.
Odlomci iz Verdijevih opera "Magbet" i "Rigoleto", u maestralnom izvođenju Željka Lučića, podarile su publici duh evropske tradicije, a filharmoničarima užitak da se predstave sa svojim omiljenim solistom.
"Posebno sam ponosan na Beogradsku filharmoniju sa kojom sam nastupao poslednji put pre pet godina. Zaslužili su ovaj topli aplauz kojim ih je publika nagradila. Koncert sa njima mi je bio divan, a uzbuđenje isto kao kad nastupam u Metropoliten operi! Sa nestrpljenjem očekujem naš sledeći zajednički nastup u njujorškom Karnegi holu", rekao je slavni bariton, koji u čuvenom Metropolitenu nastupa već nekoliko sezona unazad.
Izuzetno zahtevna "Druga simfonija" Sibelijusa predstavila je američkoj publici svu zanatsku veštinu orkestra, kao i muzičku širinu slovenske duše po kojoj je naš orkestar poznat, navodi se u saopštenju Beogradske filharmonije.
Publika je uz ovacije nagradila Beogradsku filharmoniju i na nogama dočekala dva bisa.
"Grlica" iz Ohridske legende, Hristića i "Marš na Drinu" Biničkog posebno su naišli na oduševljenje srpskog dela publike koja je željno dočekala i ponosno ispratila orkestar koji im je doneo zvuk njihovog doma.
Beogradska filharmonija nastavlja turneju u Severans holu u Klivlendu, potom u Muzičkom centru u Vašingtonu, a završava koncertom u Karnegi holu u Njujorku 9. oktobra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP