Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

UŽIVA SA SUZAN SARANDON

Paskaljević predsednik žirija u Indiji! (FOTO)

Autor: A. O. | 22.11.2013 - 18:00:00h | Komentara: 0

Na najvćem Međunarodnom filmskom festivalu u Indiji koji se ove godine održava 44-ti put u gradu Goa, od 20. do 30. novembra, našem reditelju Goranu Paskaljeviću pripala je čast da predsedava žirijim koji će dodeliti nagrade od ukupno dvesta hiljada dolara u raznim kategorijama, za najbolji film, reditelja, glumca i glumicu.

Goran Paskaljević i Suzan Sarandon

Goran Paskaljević i Suzan Sarandon

U takmičarskom programu festivala biće prikazano petnaest filmskih ostvarenja iz dvanaest zemalja, dok će na propratnim programima publika imati prilike da vidi ukupno 160 filmova.
Festival je otvorila američka filmska zvezda i poznati borac za ljudska prava, Suzan Sarandon, uz prisustvo ministra kulture i informacija Indije, gospodina Manisa Tevarija koji je u svom pozdravnom govoru rekao da je “festival u Goi najstariji i najprestižniji filmski događaj, zasnovan na konceptu da je ceo svet danas jedna ogromna porodica”.
Češki reditelj Jiri Mencel je ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo, čijim je poslednjim filmom “Donžuan” otvoren festival.
Paskaljeviću će, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Indije biti priređene retropektive (osam filmova) u još četiri indijska grada, na festivalima u Trivandrumu, Madrasu, Bangaloru, kao i na festivalu autorskog filma u gradu Pune. Paskaljević će ovom prilika biti počasni gost festivala i održaće više predavanja o evropskom filmu sa akcentom na filmskim ostvarenjima sa Balkana.
Selektor festivala, filmski kritičar i teoretičar, Srinivasa Santanam, koji je predložio Paskaljevićevu retrospektivu širom Indije smatra da je “srpski filmski autor jedna od najznačajnijih figura evropskog nezavisnog filma, čija su dela angažovana i duboko humana”. Paskaljević je juče za televizijski dnevnik nacionalne indijske televizije izjavio da je za njega “izuzetno uzbudljivo što će imati priliku da se sretne sa publikom i kritičarima koji nisu imali dovoljno prilika da se upoznaju sa filmovima koji dolaze iz Srbije”.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP