Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

U SLAVU PESNIKA KLAVIRA

Počeo "Beogradski Šopen fest"!

Autor: I. K. | 26.02.2014 - 19:30:00h | Komentara: 0

Drugi internacionalni "Beogradski Šopen fest", prepoznat kao jedinstven u regionu, počinje danas i trajaće do 2. marta. Organizatori obećavaju uživanje u najlepšim koncertnim salama Beograda, u kojima će se predstaviti mladi talenti, afirmisani umetnici i eminentni predavači, a sve to kroz raznovrsne edukativne i koncertne sadržaje, poput pijanističkog takmičenja mladih talenata, majstorskih radionica, stručnih predavanja, radionica za decu, pijanističkih resitala...

Beogradski Šopen fest

Beogradski Šopen fest

Topla preporuka za ljubitelje klavirskog zvuka su pijanističko takmičenje talenata u MŠ "Stanković" 27. i 28. februara. Svečano otvaranje "Beogradskog Šopen festa" je 27. februara u 20 časova u svečanoj sali Skupštine grada, gde nastupa Aldone Budrevic-Jakobson iz Švajcarske.
Sutradan u isto vreme u svečanoj sali MŠ "Stanković" sviraće Neven Šobajić iz Srbije, a 2. marta u 20 sati u Kolarčevoj zadužbini nastupiće Italijan Đuzepe Andaloro, što će biti i svečano zatvaranje ove muzičke manifestacije.

Za širu publiku i ove godine će biti zanimljiv koncert s temom "Šopen kao inspiracija", koji je zakazan za 1. mart u Domu Vojske Srbije. Biće to prilika da se mladi i renomirani umetnici predstave u izođenju Šopenovih kompozicija u drugačijim i neobičnim aranžmanima. Nastupiće i umetnički ansambl Stanislav Binički sa potpurijem Šopenovih najpopularnijih melodija na čelu sa maestrom Pavlom Medakovićem, Ingmar Piano Duo, Hor Čarolija, brojni mladi talenti, Wonder string kvartet, kvartet Mistik čelo, gudački kvartet Mozaik, pop vokal Nevena Filipović i Milovan Paunović, gitarista Milan Dujmović...

Domaćin četvorodnevne manifestacije "Beogradski Šopen fest" je Muzička škola "Stanković", a organizator udruženje "Kreartiva".
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP