Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

50 LEPIH ŽELJA

Pogledajte: Poznati protiv raka dojke! (FOTO)

Autor: Tračara | 28.10.2013 - 15:15:00h | Komentara: 0

Završni događaj udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke Budimo zajedno, povodom obeležavanja međunarodnog meseca borbe protiv ove bolesti, 50 roze balona – 50 lepih želja za obolele od raka dojke održan je u nedelju, 27. oktobra, ispred šoping-mola Delta City.

U okviru akcije veliki broj poznatih ličnosti, sportista, novinara i predstavnika Udruženja simbolično su pustili u vazduh 50 roze balona, a na svakom od njih ispisana je po jedna lepa želja, u znak podrške obolelim i lečenim ženama od ove bolesti.

lepe Želje

 Lepe želje i podršku akciji pružili su Lena Bogdanović, Ivana Zarić, Sara Jovanović, Tamara Dragičević, Dragana Mićalović, Andrej Maričić, Bojan Perić, modna blogerka Zorana Jovanović, rukometaši Partizana i trener Aleksandar Brković, kao i brojni posetioci šoping-mola Delta City.

“Cilj ove akcije, kao i samog Udruženja, je da edukujemo žene i podstaknemo ih na preventivne preglede jer je to najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vreme i tako poveća stepen izlečenja. Drage dame, brinite o sebi i pored svih obaveza pronađite vreme i za svoje zdravlje”, rekla je Jasmina Lukić, predsednica udruženja Budimo zajedno.

Tamara Dragičević

 “Žene moraju biti svesne ozbiljnosti problema i da redovno idu na preglede. Treba na vreme misliti o zdravlju i drago mi je što danas imamo priliku da pošaljemo važnu poruku o značaju prevencije”, izjavila je glumica Tamara Dragičević, koju već 3 nedelje gledamo u šou Tvoje lice zvuči poznato.

Ivana Zarić

 Ivana Zarić je istakla da ljudi nisu dovoljno upoznati sa ozbiljnošću bolesti: “Kada pogledamo statistike, brojke nisu onakve kakve bi trebalo da budu i sve je lošije. Kao laik, verujem da je uzrok toga slaba kontrola. Dužnost svih nas je da o bolesti ne pričamo samo u oktobru mesecu, već tokom čitave godine. Životi često zavise od jednog pregleda.”

Sara Jovanovic

Mnogo više treba da se priča o problemu raka dojke, kao i da se organizuju ovako divne akcije. Drago mi je što sam imala priliku da i ja dam doprinos kampanji i pošaljem poruku podrške svim ženama”, dodala je Sara Jovanović.

Dragana Mićalović

Dragana Mićalović

 Prema podacima Centralnog registra za rak iz 2010. godine, u Srbiji je dijagnostikovano oko 4.500 novoobolelih žena, dok je umrlo oko 1600 žena. Istraživanja pokazuju da u Srbiji svaka 12. žena oboli od nekog oblika raka dojke, a najviše oboljevaju žene starosti od 45 do 65 godina.

Andrej Maričić

Andrej Maričić

Bojan Perić

Bojan Perić

Zorana Jovanović

Zorana Jovanović

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP