Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

SVAKA ČAST

Pogledajte: Srpkinja među 10 najlepših udatih mama na svetu! (FOTO)

Autor: Super žena | 03.12.2013 - 17:30:00h | Komentara: 0

Na takmičenju za Mrs. World u Guangzou koje se održalo 23. novembra predstavnica Srbije, Jelena Adžić Kiš je izabrana u prvih 10 najlepših udatih dama iz celog sveta. Titula najlepše udate mame otišla je u ruke Amerikanke, dok su prva i druga pratilja Mrs. Velike Britanije i Mrs. Singapura.

Cilj ovakvog takmičenja je da skrene pažnju na značaj braka i porodice i da kroz zabavna takmičenja pokazujući lepotu zrelih žena pokaže snagu i veličinu žene, kao i da povezuje dame iz celog sveta u cilju zajedničkih humanitarnih akcija čiji su primarni cilj pomoć deci, samohranim majkama i ugroženima, ali istovremeno promovisanje i zemlje domaćina, poslovnih mogućnosti i turizma.

Jelena Kiš

Jelena  Adžić Kiš | Foto: facebook

 - Takmičenje za Najlepšu udatu mamu je jedno od najlepših putovanaja koje sam doživela! Sada tek razumem značaj ovakvih takmičenja, koje je mnogo više od pukog takmičenja u lepoti i ostalim vrednostima. Prijateljstva koja sam stekla su predivna i sve smo ostale umrežene i u svakodnevnom kontaktu. Kako smo sve u braku i većina sa više dece, naša druzenja su samo pokazala da smo sve iste, iz bilo kog dela sveta ali i dokazale neophodnost zenske solidarnosti i značaj povezivanja, razmene misljenja, saveta -  kaže srpska predstavnica, predsednica Matice iseljenika i majka troje dece, Jelena Adžić Kiš. Takmičenje je održano u gradu Guangzou, koji se nalazi u jugoistočnom delu Kine i ima 13 miliona stanovnika. Jelena ističe da su se organizatori zaista potrudili da učesnicama boravak učine lepšim, te su ih vodili u turističke obilaske.

 - Parkovi su puni baka i deka sa unucima koji vežbaju i igraju šah kao na našem Kalemegdanu. Toga nema mnogo u zapadnim zemljama -  kaže Jelena.

Za organizaciju kaže da je bila vrhunska počevši od gostoprimstva domaćina iz Kine, profesionalnosti organizatora iz Amerike, sjajnih koreografa i svih koji su učestvovali u manifestaciji.

“Pre finalnog takmičenja sve smo imale intervju sa članovima žirija gde su nam postavljali pitanja o zemlji iz koje dolazimo, porodici, deci, kako vidimo ulogu žena, šta bi pobeda na ovakvom takmičenju značila za nas. Mnoge dame su u svojim zemljama vrlo aktivne zagovornice zdravog zivota, pomoći ugrozenima”

Kakve su bile ostale učesnice?

-Moj favorit je bila šarmantna Mrs. Kazahstana koja je majka šestoro dece! Želela je devojčicu i posle pet dečaka sreća joj se osmehnula. A sada bi još jednu! Najstarija je bila predivna Mrs. Filipina, koja ima 52 godine, ali je sa nama bila i najmlađa baka sa svega 39 godina iz Gvatemale! Toliko zanimljivih priča, beskrajnog smeha zbog kulturoloških razlika... Zaista, svakoj ženi bih poželela ovakvo iskustvo.

Kakvi su bili komentari vaše dece nakon uspeha u Kini?

-Dok nas maleni Luka samo gleda u čudu, moje devojčice su presrećne i ponosne na svoju mamu, mada im baš nije pravo što nisam jedna od prve tri (smeh). Umirile su se tek kada sam im pokazala medalju koju sam dobila i poklone. Kažu da sada tek moram da budem uvek lepa, dobra i da više ne smem da budem stroga.

Pozivamo sve udate dame koje smatraju da poseduju kvalitete potrebne za ovakvo takmičenje ili poznaju neku takvu da se prijave za Mrs. Srbije 2014 preko sajta Mrs. Serbia.

  • Jelena Adžić Kiš/ Foto: Facebook | Foto:
  • Jelena Adžić Kiš/ Foto: Facebook | Foto:
  • Jelena Adžić Kiš/ Foto: Facebook | Foto:
  • Jelena Adžić Kiš/ Foto: Facebook | Foto:
  • Jelena Adžić Kiš/ Foto: Facebook | Foto:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP