Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

TENZIJA

Popović: Bez komentara o Mitroviću - uskoro konferencija!

Autor: Puls | 07.05.2014 - 16:00:00h | Komentara: 0

Direktor Grand produkcije ne želi da se oglašava povodom prozivki Mitrovića

Željko Mitrović, vlasnik televizije Pink, govori o novim projektima i ozbiljnim izmenama u konceptu programske šeme i politike svoje medijske kuće. Osvrće se i na prekid dugogodišnje saradnje s „Grandom“ i otkriva kako mu je sve vreme rađeno iza leđa.

Vlasnik „Pinka“ Željko Mitrović

Željko Mitrović | Foto: Jelena Vučetić

Pokrenuli ste nove projekte. Saša Popović tvrdi da vas je on podstakao na kvalitetniji program.

- Sale je moj dugogodišnji prijatelj i veoma mi je drago što tako misli, ali to nije baš skroz tačno. Mi smo odavno podstaknuti da izgenerišemo programe ovog kvaliteta ili još kvalitetnije, ali problem je bio što smo bili začepljeni terminima koji su postojali. Čak tri prajm-tajma smo davali „Grandu“. To je kao da ste nekome dali pola ukupnih kapaciteta. I nekakve dugogodišnje prijateljske, više emotivne veze prema njima su me sprečavale da ranije uradim ovo. Preduslov za formiranje ovakvih projekata bio je iznalaženje prostora u programskoj šemi. Pet-šest godina postoji ideja da se uozbiljimo i napravimo mnogo kvalitetnije programe u ovoj kategoriji.
Šta je presudilo da to uradite baš sada?

- To što su oni povukli prvi potez - tako što su obesmislili programe koji su bili kod nas u pram-tajmu formiranjem 24-časovnog programa te vrste. Znači, čim ljudima date nešto u beskonačnoj meri, to više nije program koji se čeka jednom nedeljno, pa samim tim se obesmišljava i devalvira. Pošto su se oni vodili sopstvenim interesima i interesima njihove kompanije, onda smo i mi sebi dali za pravo da procenimo šta su naši interesi. Tako je jedna stara ambicija sada praktično oživela jer smo dobili dovoljno prostora na sopstvenoj televiziji.
Znači li to da su vam zabili nož u leđa?

- To neću komentarisati, ono što me je zabolelo jeste to što se cela zavera koja se spremala odvijala dok smo mi bili koncentrisani na izbore. Dok smo mi bili posvećeni drugoj stvari, oni su samo kupovali vreme i spremali nešto što se sad, s ovog aspekta i vremenske distance, može smatrati zaverom. Mi to nismo saznali na oficijelan način od njih, nego nekakvim posrednim kanalima. U to sam malo razočaran.

Sve je lakše  uz podršku  porodice:  Saša Popović

Uskoro konferencija za novinare: Saša Popović | Foto: Zoran Ilić

POPOVIĆ: BEZ KOMENTARA

Kako "Pulsonline" nezvanično saznaje direktor Grand produkcije Saša Popović neće komentarisati intervju koji je Željko Mitrović dao za Kurir, ali će uskoro organizovati press konferenciju na kojoj će otkriti sve detalje vezane za njegovu novu "Grand TV".

Je li moguće da ste ostali u dobrim odnosima?

- Oni su kovali zaveru kako da urade ono što je u njihovom interesu, a što je direktno suprotstavljeno našim interesima, a da nas nisu obavestili o tome. Ali svejedno, i pored toga ja sam sa Saletom Popovićem 15-16 godina veoma blizak i ni ovo neće poremetiti naše odnose. Tu pravim veliku razliku, meni je Sale Popović lični prijatelj, a „Grand“ mi je lični neprijatelj. Sale je veliki radnik, ozbiljan radoholik, i ja to veoma poštujem i cenim kod njega, za razliku od ostalih, ajde da kažem, starih šerholdera „Granda“.
Da li se i dalje savetujete u vezi s programom?

- Ne savetujemo se više, sad smo na različitim stranama. Drago mi je što Sale ovo doživljava kao rukavicu i izazov, ali mi se s njima i ne takmičimo, jer smo televizija i najveća produkcija u regionu, sistem televizija od 44 različita kanala, a oni su diskografska kuća. Nemamo mi tu s kim da se takmičimo, to nije ista kategorija. Objektivno, nije to za nas takmičenje. Mi i ovaj program sad radimo sa 30 posto kapaciteta, a ono što planiramo od jeseni radićemo sa sto posto!
Smatrate li da je vaš „Bravo šou“ scenski nadmašio čuveni Sanremo?

- Trudili smo se da napravimo nešto što se još od perioda kad je Radio-televizija Beograd imala šou-programe „Obraz uz obraz“ i „Sedam plus sedam“ nije realizovalo. Od tog trenutka pa do danas nikad se nije pojavio projekat koji je bio uspešan u toj integraciji igranog i zabavno-muzičkog programa, tako da smo zasad vrlo zadovoljni i ponosni na to.
Imate li vremena da se posvetite muzičkoj karijeri?

- Nažalost, ne. Ali posvećen sam ovom projektu, mislim da sam prvi put posvećen televiziji i kao autor, i kao producent, i kao pisac, i kao koreograf, i kao kostimograf, i ne znam više šta sve ne radim. Prvi put sam ušao duboko u neki projekat i bavim se skoro svakim detaljem. Zauzet sam oko ovoga zato što je to za nas mnogo više od projekta i šou-programa, ovo je za nas jedna ozbiljna izmena u konceptu programske šeme i programske politike televizije Pink.
Kako ćete podneti ako Prva TV od jeseni preuzme „Grandove“ emisije?

- To bi za nas bilo fenomenalno! Godinama nosimo teret javnosti i neki balast „Granda“, koji odavno ima poremećen imidž, više je ruralan nego urban. To bi za nas bilo veoma dobro, zato što bi Prva počela malo da na leđima nosi te tone, što smo mi godinama radili.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP