Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

INTERESANTNO

Posetite izložbu kod nečije kuće!

Autor: A. O. | 04.12.2013 - 17:30:00h | Komentara: 0

"Nana au Pays des Merveilles" promoviše srpske umetnike organizovanjem izložbi u privatnoj kući, kako bi umetnička dela bila predstavljena u finoj i toploj atmosferi.

Izložba

Privatni obilazak sledeće izložbe biće održan 6. decembra u Kuršumlijskoj 14, od 18h do 21h, a izložba će trajati do 18. decembra uz obavezno zakazivanje posete.

Naziv izložbe je "Feminity" budući da obe umetnice, Svetlana Ninković i Gordana Galoča, prikazuju žensku lepotu na sebi svojstven način.

Ova izložba je istovremeno i sjajna prilika za susret srpskih umetnika i intelektualaca sa međunarodnim masama koje žele da otkriju više o srpskoj kulturi kroz njenu umetnost.
Svetlana Ninković, slikar, rođena je 1982. godine u Zemunu. Počela je da slika kada je, kako kaže, shvatila da ne može da prepriča svoje snove.
Diplomirala je 2006. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na grafičkom odseku u klasi profesora Slobodana Kneževića. Od 2010. godine je član „ Likovnog kruga“.
Ova nadarena umetnica pored platna oslikava i kaiševe i torbe, vraća u život odbačene komade starog nameštaja, a voli i da natera zidove i tavanice da zaigraju prekriveni njenim inspirativnim potezima četkice ili sličnog umetničkog alata.
Njena velika strast je organizovanje likovnih kolonija, a shvatila je da je ozbiljan umetnik kada je nekoliko svojih slika prodala po prilično ozbiljnoj ceni.

Učestvovala je u velikom broju grupnih izložbi u zemlji, a imala je i veliki broj samostalnih izložbi u Beogradu, Pančevu, Subotici kao i u Novom Sadu.

Gordana Nikolić, skulptor, rođena je u Loznici 1974. Diplomirala je na Fakultetu lepih umetnosti u Beogradu i stekla diplomu mastera na odseku za skulpturu 2001 godine.

Nastavila je sa radom u oblasti umetnosti i putovala u Italiju i Španiju gde je proučavala velike majstore umetnosti i njihova dela.

Gordana nastavlja da predaje studijsku umetnost i istoriju umetnosti studentima svih uzrasta i različite nadarensoti, uključujući veoma talentovane, odrasle i profesionalne umetnike.

Živi i radi u Srbiji, u Beogradu.

Godinama je eksperimentisala raznim tehnikama i medijima.

Gospođa Nikolić je učestvovala u mnogim grupnim izložbama, bijenalima i umetničkim kolonijama u Srbiji i inostranstvu. Izlagala je u 5 zemalja, njene slike i skulpture žive u više od 100 zemalja širom sveta.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP