Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

ENKLAVA

Poslednja klapa filma o
pogromu Srba na Kosovu (FOTO)

Autor: Telegraf | 12.06.2013 - 14:16:00h | Komentara: 0

U ostvarenju Gorana Radovanovića glavne uloge tumače Nebojša Glogovac, Nenad Jezdić, Anica Dobra i Miodrag Krivokapić, a reditelj kaže da je najuzbudljiviji deo snimanje bio rad sa četiri dečaka sa Kosova koji su svojom spontanom glumom obeležili ovaj film

Enklava

| Foto: Promo "Enklava"

U beogradskoj Osnovnoj školi “Drinka Pavlović” sutra će biti snimljeni završni kadrovi filma “Enklava” koji govori o pogromu Srba na Kosovu i u kojem glavne uloge tumače Nebojša Glogovac, Anica Dobra, Nenad Jezdić i Miodrag Krivokapić.

Ostvarenje "Enklava" Gorana Radovanovića govori o događajima iz 2004. kada su Albanci palili srpske kuće, crkve, rušili groblja. U filmu  igraju i Aleksandar Berček, Bora Todorović, Tanasije Uzunović.

Ostvarenje Gorana Radovanovića, koji je i autor scenarija, inspirisano je događajima iz 2004. kada su Albanci palili srpske kuće, crkve i rušili groblja i obrađuje temu srpske zajednice koja je ostala na Kosovu da živi u malim izolovanim zajednicama – enklavama. Ove zajednice su jedine takve u celoj Evropi, a pripadnici policije Ujedinjenih Nacija i Evropske Unije neophodni su da bi čuvali ove teritorije. Primorani na ovakav život, ograničeni da žive na skučenom prostoru, Srbi koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji žive svoje živote na veoma težak način.

Enklava

| Foto: Promo "Enklava"

Najveći deo filma je snimljen u selima u okolini Valjeva, a ekipa je radila i u Negotinu i Beogradu.
- Najuzbudljiviji je bio rad sa četiri dečaka sa Kosova i Metohije. Čitav proces bio je obeležen snagom njihove neposrednosti i kreativnim iznenađenjima koje je trebalo kanalisati u zadate dramske tokove. Nebojša Glogovac, Anica Dobra i Miodrag Krivkapić su stvorili čvrstu ali neobično spontanu glumačku arhitektoniku filma koja je omogućila da se deca prirodno razigraju u svojoj dokumentarnoj autentičnosti. Ceo materijal odiše ovom glumačkom snagom koja dolazi još više do izražaja na likovnom fonu predela koje je izabrao Vladislav Lasić, scenograf filma – izjavio je Goran Radovanović.
Inače, film je snimljen u srpsko-nemačkoj koprodukciji, a producenti su begradski “Nama film” i “Niko Hajn” iz Štutgarta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP