Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

RODNI KRAJ

Poslušajte kako zvuči pevačicin „leskovački govor“!

Autor: Opera-17 | 27.11.2014 - 11:30:00h | Komentara: 6

Dok sam živela u Leskovcu pričala sam leskovački, a onda kad sam se preselila naučila sam pravilno da akcentujem reči, padeže, i onda sam naučila da pričam normalno

Katarina i Ella

Katarina i Ella | Foto: Fejsbuk

Atraktivne pevačice Katarina Živković i Ella snimile su zajedničku numeru „Ludilo“ za koju su uradile i video spot, a koji će uskoro ugledati svetlost dana.
Na snimanju novog spota vrele Leskovčanke bile su veoma dobro raspoložene, pa su u jednom trenutku krenule da govore na način koji je karakterističan za podneblje odakle su rodom.
Kaća Živković priznala je da tokom boravka u prestoni govori pravilno, a kada ode u svoj kraj priča u originalu.
- Dok sam živela u Leskovcu pričala sam leskovački, a onda kad sam se preselila naučila sam pravilno da akcentujem reči, padeže, i onda sam naučila da pričam normalno. Međutim, kada se sretnemo nas dve nastaje ogroman problem, u kom smislu. Krenemo da pričamo „na leskovački“ i ja ne mogu da se smirim sat vremena. Ko god mene da pozove ja akažem „Koje radiš, s koje će se pofališ“- ispričala je Kaća kroz smeh.
Poslušajte Kaću kako govori „na leskovački“!


Poslednji komentari
  • Joca Vreme: 27.11.2014 11:46h

    Iskreno ali ja mislim da ovako kako doticna pevacica navodi „Koje radiš, s koje će se pofališ“-pricaju samo po okolnim selima i oni koju su u potpunosti neobrazovani. ranije jesu ovako govorili ali sada vise ne, nikog od obrazovanih nisam cuo da ovako govori, a nije bas da su svi neobrazovani u ovom kraju, ali doticna pevacica mozda spada u tu klasu nazalost" Ne mislim da se treba stideti svog kraja, ali ne i potcenjivati ga.

  • Hmm Vreme: 27.11.2014 11:53h

    Jos uvek ona zavija na "leskovacki".

  • sandra Vreme: 27.11.2014 12:00h

    Kada Crnogorci i Dalmatinci govore svojim dijalektom, mi se "odusevimo",a kada kod nas neko govori niski, leskovacki, vranjanski...onda je seljak! Ne umemo sebe i svoje da cenimo, sve nam je tudje sladje!

  • Dex LE Vreme: 27.11.2014 13:35h

    Živim u Leskovcu, ne planiram da se selim u Beograd (mada, normalno, nemam ništa protiv Beograđana), ali mislim da ipak dovoljno dobro govorim i da nemam problema sa poznavanjem padeža i akcentovanjem. To što dotična kaže da pre nego što se preselila nije umela da govori pravilno samo govori o tome na šta liči naša estrada. Šteta je jedino što se na ovakav način stvara pogrešna slika o jednom gradu i delu zemlje, što ljudi mogu pogrešno da shvate da svi mi koji živimo na jugu Srbije ne umemo da govorimo standardnim jezikom.

  • aprofesionalac Vreme: 27.11.2014 15:29h

    Zalosno je sto Leskovac na neki nacin predstavljaju i prezentuju ovakve osobe,licno mislim da njih dve treba da opgledaju ispod sunje da im jos uvek viri prazi luk.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP