Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

SLAVA MU

Preminuo glumac Dragomir Čumić Čuma

Autor: Blic | 12.11.2013 - 13:00:00h | Komentara: 2

Omiljeni glumac Puriše Đorđevića i sjajni komičar iz filmova Zdravka Šotre rođen je u Siraču 8. maja 1937. godine. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a karijeru je započeo ulogom u filmu „San“ (1966) Puriše Đorđevića.

Dragomir Čumić

Dragomir Čumić | Foto: Dejan Živančević

Popularni Čuma razvio se u jednog od najprepoznatljivijih likova srpske kinematografije. Bez pompe i afera, suptilno i iskreno, tumačeći na stotine malih i velikih likova, upisao se u vrh karakternih glumaca.

Njegova najuspešnija ostvarenja su u komičnim ulogama nespretnjakovića i gubitnika, kao u filmu „Radio Vihor zove Anđeliju“ iz 1979. godine. Nove generacije pamte ga po ulogama u filmovima „Lajanje na zvezde“ i „Kad porastem biću kengur“. Poslednjih godina igrao je u popularnim televizijskim serijama poput „Šešir profesora Koste Vujovića“, „Vojna akademija“, „Bela lađa“, „Ranjeni orao“, „Nepobedivo srce“...
S velikim uspehom izvodio je monodramu „Beara hvata visoku loptu“, koja je nastala na osnovu razgovora sa fudbalskim golmanom Vladimirom Bearom tokom snimanja filma „Braća po materi“.
- Imao sam sreću da sam sa Dragom Čumićem radio nekoliko filmova. Naš početak je bio u filmu „Jutro“, „San“, „Podne“, „Biciklisti“, „Cross country“, a zatim smo sa njim u glavnoj ulozi snimili pet filmova po Čehovu. Zbog uloga na televiziji i u filmovima Šotre bio je veoma poznat i ljudi su ga u susretu pozdravljali sa osmehom. Njegovim tragom pošla su i njegova deca, dve ćerke, koje studiraju na Fakultetu dramskih umetnosti - reči Puriše Đorđevića prenosi list "Danas".
Poslednji komentari
  • Sladjan Vreme: 12.11.2013 13:17h

    Ode jos jedna legenda,slava mu!

  • mery Vreme: 12.11.2013 18:23h

    Steta! Veliki glumac, tih i nenametljiv. Bez skandala gradio sjajnu glumacku karijeru! Bio je fascinantan u filmu "Braca po materi" Neka mu je vjecnaja pamjat!UL

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP