Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

NEKA MU JE VEČNA SLAVA

Preminuo Kemal Monteno

Autor: RAS | 21.01.2015 - 13:07:00h | Komentara: 14

Čuveni pevač Kemal Monteno preminuo je danas u 11 sati.

Kemal Monteno

Kemal Monteno | Foto: Nenad Milošević

Vest je za "Dnevni avaz" potvrdio Halid Bešlić nakon razgovora sa Montenovim sinom Đanijem.

"Nažalost možemo potvrditi informaciju da je gospodin Kemal Monteno preminuo danas u KBC-u Zagreb", potvrdio je Zlatko Giljević, upravnik zagrebačke bolnice.

Kemal Monteno preminuo je u 67. godini nakon duge i teške bolesti.

Muzičar je danas hitno hospitalizovan na intenzivnom delu zagrebačkog KBC-a i bio je na respiratoru, ipak, nažalost, nije imao dovoljno snage da preživi.

Bakterija mu je ušla u krv i u 11 sati preminuo je od sepse.

Sarajevski pevač godinama se borio s dijabetesom zbog čega su mu stradali bubrezi. Nakon tri godine odlaženja na dijalizu, krajem prošle godine presađen mu je bubreg. To nije jedini veći hirurški zahvat na kojem je muzičar bio. Otprilike dve godine pre transplantacije bubrega, zbog problema sa srcem ugradili su mu bajpas. Uprkos problemima sa zdravljem redovno je nastupao.

Poslednje dane provodio u bolnici

U nedelju 16. decembra 2014. godine sarajevski pevač bio je na operaciji presađivanja bubrega. Poziv iz Kbolnice kojim su mu lekari javili da su mu pronašli odgovarajući bubreg razveselio ga je više od svega na svetu jer je taj poziv značio kraj odlascima na dijalizu.

Operisao ga je tim lekara i sve je prošlo bez komplikacija. Muzičar je neko vreme bio u izolaciji na intenzivnoj nezi u zagrebačkoj bolnici kako slučajno ne bi došlo do zaraze. Do njega nisu mogli ni članovi porodice jer su lekari rekli da mora mirovati u strogo kontrolisanim uslovima i u potpunoj izolaciji.

Pevač je tokom izolacije bio dobre volje i šalio se s medicinskim osobljem.

- Tata se dobro oseća. Raspoložen je i zafrkava se. Pitao je kad će dobiti televizor da može gledati utakmice - rekla je tada pevačeva čerka Adrijana.


Doneli mu omiljenu teleću supu

Pet dana nakon operacije muzičaru se stanje poboljšalo. Kako je bio na infuziji ogladneo je pa mu je porodica u petak u bolnicu donela njegovu omiljenu teleću supu, rezance s maslacem i parmezanom i zdrave kekse bez šećera. Oporavljao se i rana od operacije nije ga više bolela. Rekli su mu da će ga, ako sve bude u redu za dve nedelje pustiti na kućnu negu.

Pevač je u bolnici dane provodio gledajući televiziju i družeći se s osobljem koje ga je zavolelo jer ih je sve zabavljao. Najavio je i da će pevati u Španiji na dočeku Nove godine.


Pustili ga na kućnu negu nakon tri tnedelje

Ukupno tri nedlje nakon transplantacije bubrega, pevača su lekari pustili kući. Morao je da nosi masku kako se ne bi zarazio virusima i da pazi šta jede jer je još bio slab. Sredinom decembra prvi put nakon operacije izašao je s prijateljima do restorana u blizini svoje kuće.

- Malo sam prošetao po nasipu i nadisao se svežeg vazduha - rekao je pevač.


 

Zbog visoke temperature koju je izazvala bakterijska upala mokraćnih kanala, pevača su na Badnje veče ponovno hospitalizovali. Lekari su mu izvadili stent koji je pridržavao bubreg. Dobijao je antibiotike i jedino što ga je mučilo bilo je što stalno mora da leži.


Zadnje dane proveo je s porodicom

U ponedjeljak 12. januara ponovno su ga pustili na kućnu negu. Neki portali tada su objavili da je preminuo, a Kemala je to jako nasmejalo.

- Smejao sam se kao lud jer kažu da onaj kojeg živog proglase mrtvim živi 100 godina, a meni je ovo treći put - rekao je tada. Tešio je prijatelje i govorio im da je živ i zdrav i da će sve biti u redu. Zadnje dane proveo je s porodicom.

Poslednji komentari
  • Novak Andesilić Vreme: 21.01.2015 13:30h

    Neka mu je vječna slava !

  • Milan Vreme: 21.01.2015 13:52h

    ''Rasli smo zajedno'', on u Bosni ja u Srbiji. Rodjeni smo iste godine. Neizmerno sam voleo njegove pesme i njega, kao divnog čoveka. Obeležio je i moju mladost.Poznavao sam ga a on mene nije, bio sam samo obožavalac njegove pesme kao, uostalom, i hiljade drugih. Sa velikom tugom u srcu izražavam najdublje saosećanje sa njegovom porodicom. Zbogom generacijo!

  • babujka Vreme: 21.01.2015 15:22h

    Jako dobar pevac i covek. vecna mu slava

  • nedjo Vreme: 21.01.2015 16:33h

    laka mu zemlja

  • Boca bg Vreme: 21.01.2015 17:01h

    POSLEDNJI POZDRAV VELIKOM UMETNIKU!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP