Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

RAŽNATOVIĆ-TERZIĆ

Psiholog: Deca kao materijal za trgovinu sa javnošću!

Autor: | 05.05.2014 - 21:30:00h | Komentara: 2

Anastasija, Veljko, Maša, Konstadin!

Maša i Veljko

Maša i Veljko

U poslednje vreme u žiži interesovanja više su deca naših poznatih ličnosti nego one same. Dok se u inostranstvu slavni roditelji uglavnom trude da zaštite svoju decu od javnosti, kod nas su ona, izgleda, na „večitom raspustu”. Tu je i pubertet, pa osim što hormoni pršte na sve strane, zahvaljujući Fejsbuku, Tviteru i Instagramu dobijamo opsežne izveštaje o tome šta podmladak poznatih radi, maltene iz minuta u minut. Izgleda da su ovi klinci preuzeli slavu svojih roditelja, što je vrlo opasno

Terzić

Zvezdan Terzić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Ovo pitanje ima nekoliko nivoa značenja. Prvo, deca poznatih roditelja u Srbiji, naročito onih sa estrade, postaju sastavni deo njihove TV pojave. Vidimo ih odmah po rođenju, kada izlaze iz porodilišta s majkama, vitkim kao da se nisu porodile. Ta praksa je besmislena i pogrešna jer šalje sliku o materinstvu kao o bolesti koja uništava izgled žene. Deca su deo javne persone poznatih, imate slike beba, kuće, nameštaja – privatne sfere poznatih. Zaista velike zvezde pažljivo pokušavaju da zaštite decu od pritiska javnosti, dok su kod nas ona deo dekora. Dete služi da javne ličnosti prikažete kao obične ljude, ili tradicionaliste ili uzorne roditelje. Dakle, deca postaju žrtve brkanja javne i privatne sfere estrade. Dete postaje materijal za trgovinu privatnošću, kao u „Velikom bratu” - kaže psiholog i TV kritičar za novi broj magazina Puls

Svetlana Ražnatović

Svetlana Ražnatović | Foto: Goran Srdanov

U poslednje vreme aktuelne su dve porodice, Ražnatović i Terzić, tačnije deca pevačice Svetlane Ražnatović, udovice Željka Ražnatovića Arkana, koja važi za jednu od najvećih muzičkih zvezda, i nekadašnje predsednice FK Obilić, i deca Zvezdana Terzića, bivšeg fudbalera, direktora OFK Beograda i bivšeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Kako zbog svog zvanja, funkcija i karijera oboje imaju veliki uticaj na ogroman broj mladih u Srbiji, ali i šire, pretpostavlja se da bi trebalo da i svoju decu drže pod kontrolom.

anastasija i terzin sin

Anastasija i Kostadin | Foto: facebook

U novom broju "Pulsa" koji je na kioscima od 01.05.2014 pročitajte sve detalje vezane za odnos porodica Ražnatović - Terzić.

Poslednji komentari
  • jelenica Vreme: 06.05.2014 06:24h

    Baš tako. Ko razume-shvatiće, a ko ne razume-ovo će mu biti ideal u životu.

  • Djina Vreme: 06.05.2014 10:06h

    Poštovani, kao odgovor bi poslužila misao velikog Meše Selimovića „Jedno je znati šta je pametno, a sasvim drugo i učiniti to što je pametno!" (Tvrđava). Stoga, pored iznetog smatram da je pitanje slobode od velikog značaja za razvoj ličnosti u svakom smislu. Ipak, „Život je izbor, a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora, a pravi čovjek živi kako hoće; život na koji bijedno i bez otpora pristaje je bijedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem." (Krug) Eto, tako ja vidim svako ljudsko biće i sagledavam njegova učinjena dela, koja mnogo govore..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP