Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

NEČUVENO

Radi Radenović tražili da se odrekne starateljstva nad sinom?

Autor: pressonline.rs | 20.09.2014 - 12:00:00h | Komentara: 7

Rada Radenović (34), da bi upisala sina Petra (4) u vrtić, mora, kako kaže, da se odrekne starateljstva. Iako je crnogorski biznismen Dejan Milić (39), detetov otac, priznao sina, voditeljka je naišla na problem jer je Petra dobila u vanbračnoj zajednici.

Rada Radenović

Rada Radenović | Foto: Mitar Mitrović

- Moje dete nije primljeno u vrtić. Da bi krenuo u obdanište, njegov biološki otac ili ja bismo morali da se odreknemo starateljstva. Po pravilu neko zvanično mora da bude staratelj jer ne možemo oboje biti pošto nismo u braku. Što bih se ja odricala starateljstva kad Petar sledeće godine kreće u obavezno predškolsko. Nema potrebe ni da se njegov otac odriče starateljstva - priča voditeljka dok objašnjava šta bi radila kada bi morala da se odrekne starateljstva nad svojim jedincem:

Rada Radenović

Rada Radenović

- Bila bih nesrećna kada bih se odrekla starateljstva, pa makar to bilo i pro forme radi. Nije mi lako, ali nije mi ni teško. Razumem da je interes deteta na prvom mestu, ali ta procedura je komplikovana - ispričala je Rada.

Ovim povodom kontaktiran je i sekretarijat za obrazovanje i zdravstvenu zaštitu, gde je rečeno da bi voditeljka mogla da upiše dete u vrtić samo da je bilo mesta i da nema potrebe da se bilo ko odriče starateljstva.

- To što je Rada navela kao razlog zbog kojeg njen sin nije upisan u vrtić nije uslov. Postoje prioriteti. Oni svoj status moraju da reše, ne samo zbog upisa u predškolsku ustanovu nego zato što je za sve potrebna određena dokumentacija - rečeno nam je u sekretarijatu.

Poslednji komentari
  • rajo Vreme: 20.09.2014 13:41h

    Rado, ako treba usvojicu i tebe i sina i nevencanog muza, samo da RESIMO PROBLEM...

  • Tatjana Vreme: 20.09.2014 15:13h

    Doticna je izgovorila niz neistina! Ako su oba roditelja staratelji,to znaci da nad njihovim detetom ima prednost samohrani roditelj!U vrticu nema dovoljno mesta i zbog toga vaze neki prioriteti!Zasto nije rekla koji je to vrtic? Za mene je staratelj onaj roditelj kod koga je dete! To znaci da medju roditeljima nema dogovora ko ce biti staratelj,a koji roditelj ce pomagati!Posto su oba roditelja staratelji,to znaci da imaju sredstava za privatan vrtic,a drzavni neka ostave samohranim roditeljima! U ovom slucaju nema samohranog roditelja!

  • 2KD Vreme: 20.09.2014 16:33h

    DEMOKRACIJA BATO NA VELIKA VRATA, Sejtani sa kupljenim diplomama kroje kapu ovom jadnom i bednom narodu,partijski kadar... Klintone vrati se.....

  • Maki Vreme: 20.09.2014 19:13h

    Ova žena samo izmišlja! Šta li joj to treba?! Samo neke gluposti i budalaštine smišlja... Bolje bi joj bilo da nadje pristojan posao i izdržava svoje dete.

  • ana Vreme: 20.09.2014 22:04h

    sve je lepša što je starija.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP