Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

LEPO NAM JE OBRAZLOŽILA

Seka Aleksić tri dana slavi Božić i objašnjava šta je tamjan!

Autor: blic.rs | 07.01.2015 - 14:00:00h | Komentara: 2

Pevačica Seka Aleksić je u svom blogu čestitala najradosniji hrišćanski praznik, a pride i pružila informacije o tamjanu

Odgovorila glumcu: Seka Aleksić

Seka Aleksić | Foto: Promo

"Božić slavimo sva tri dana. Kuća nam je puna gostiju, dragih prijatelja, sa kojima suprug i ja provodimo celu godinu, a čije su porodice daleko. To je posebna prilika da se okupimo, da provedemo vreme zajedno, prisećamo se svega lepog što smo zajedno prošli i nazdravimo uz vino – za zdravlje, sreću i lepu budućnost. Božićno jutro... Osmeh mi ne silazi sa lica.

Dok ispijam prvi gutljaj kafe uvek se prisetim svog detinjstva, ljubavi koja mi je bila davana, kada smo živeli veoma skromno, kada mi neke materijalne stvari nisu bile dostupne, a nisam ni želela skupe poklone. Učena sam i vaspitavana da tuđe poštujem, a svoje volim, da se samo radom i upornošću može ostvariti želja, da se materijalna stvar prosto može izgubiti, uništiti, da su čista duša i čist obraz najbitniji u životu. Godine su prošle, toliko toga se izdešavalo. Ja sam sazrela, u braku sam sa čovekom koga volim, a opet sa žarom onog malenog deteta radujem se tom velikom danu, uvek ga obeližim u krugu svojih najdražih", između ostalog napisala je pevačica u blogu.

Takođe je objasnila i šta je tamjan.

"Našim domom se proširi taj divan, veoma prijatan miris, koji čoveku prosto uliva mir i snagu. Postoji verovanje da miris tamjana tera zle sile (demone) a čak pre 5000 godina njime se trgovalo na Arabijskom poluostrvu i u severnoj Africi. Bio je vredan poput zlata. Mudraci su darovali tamjanom tek rođenog Isusa. Danas tamjan, koji je ostao misterija naučnicima, izbegava da nam otkrije sve svoje sastojake. Smatram da mi, smrtnici, ipak ne treba da znamo sve, pa čak ni tu tajnu, zašto ovaj divan miris utiče pozitivno na čoveka i izaziva osećaj mira, a dokazano je da smanjuje stres. (...) Pored običaja koji se razlikuju od zemlje do zemlje, Božić je svuda dan pomirenja i praštanja. Nemojte misliti na loše stvari, loše ljude, loše postupke, ne svađajte se. Iskoristite najbolje ove dane, dane kada smo svi bliži jedni drugima. Budite sa svojim porodicama, sa svojim prijateljima. Imajte na umu da male stvari čine život, sve prolazi, ali ljubav ostaje, Bog je ljubav! Praštajte! Mir Božiji, Hristos se rodi!", piše Seka.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 07.01.2015 23:59h

    seka veroučiteljka

  • nedjo Vreme: 08.01.2015 00:02h

    seka veroučitelj

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP