Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

POGLEDAJTE:

Seka i patrijarh podržali Egipćane! (FOTO)

Autor: E.A. | 28.06.2014 - 14:00:00h | Komentara: 0

U organizaciji ambasade Arapske republike Egipat i ambasadorske ekselencije Menhe Mahrus Bakhum, u beogradskom centru „Sava“ u četvrtak uveče održana je manifestacija kojom je obeležen Nacionalni dan Egipta.

Seka Akeksić

Među zvanicama na prijemu u centru „Sava“ našla se i folk zvezda Seka Aleksić. Pevačicu je dočekala ambasadorka lično, a kako je Egipat Sekina omiljena destinacija, nema sumnje da će Aleksićeva uskoro na odmor upravo u neki od rizorta na Crvenom moru.

Neposredno pred početak programa, na crvenom tepihu mogle su se videti mnogobrojne javne ličnosti, ali i pripadnici diplomatskog kora koji su došli kako bi ukazali čast ambasadorki, ali i podržali ovu prijateljsku arapsku zemlju.

Seka Akeksić

Među prvima, u centar „Sava“ stigao je poglavar SPC patrijarh Irinej, a uporedo sa njim i muftija beogradski Muhamed Jusufspahić. Svoje delegacije poslala su i brojna ministarstva, ali i ambasade, pa je velika dvorana bila poprilično popunjena.

Seka Akeksić

Nadahnuti govor egipatske ambasadorke propraćen je gromoglasnim aplauzom, a gospođa Bakhum, pozvala je Srbe da dođu u Egipat, zemlju koja je nedavno na demokratskim izborima izabrala novog predsednika.

dani egipta

Ambasadorka je navela i da se istorijsko jedinstvo egipatskog naroda, čija se kultura odlikuje skladno isprepletanim religijama, može primeniti i na Srbiju.
Gosti su bili u prilici da uživaju u jedinstvenom muzičkom događaju, odnosno koncertu međunarodnog hora „Sami“ sastavljenog od muslimana i Kopta, a za zvanice je potom upriličen i gala prijem u kafeu centra „Sava“.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP