Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

NEOBIČAN ZAHTEV

Seka: Podržimo dojenje na javnom mestu!

Autor: vesti-online.com | 13.06.2013 - 22:25:00h | Komentara: 2

Popularna folk pevačica Svetlana Aleksić Seka je podržala dojenje na javnom mestu u svom novom blogu. Ističući da je reč o jednoj potpuno normalnoj stvari u kojoj nema nikakvog mesta zlim komentarima, i da je reč prosto o tome da majka hrani svoje gladno malo dete, Seka je digla svoj glas protiv licemera koji se bune protiv dojenja na javnom mestu, iako su i sami odrasli na majčinom mleku.

Vrelo poprsje!

Seka Aleksić | Foto: Instagram

Ovde možete pročitati delove Sekinog novog bloga:


“Nov život menja sve. Preslatka bespomoćna bebica, koja je devet meseci bila u majčinom stomaku, osećajući svaku njenu emociju... Onda dođe na svet... Svi se smeju, ona plače. Stave bebu majci na grudi. Kažu žene da su porođajni bolovi strašni, užasni, ali da onog momenta kada se to maleno stvorenje nađe pored nje da se sve zaboravi, sve prođe...

“Nedavno sam podržala dojenje na javnom mestu, a to sam preporučila i svojim prijateljima. Kao i oko svega i mišljenja su i ovde podeljena. Razgovarala sam sa svojim prijateljicama koje su se ostvarile kao majke, a i čitala sam iskustva drugih žena na raznim forumima. U suštini shvatila sam da je jedna stvar sigurna, samo žena koja je dojila svoju bebu razumeće drugu ženu, to je sigurno. Drago mi je bilo da čujem i da muškarci to podržavaju, a pročitala sam i negativne komentare, što od žena što od muškaraca.

To me je nateralo da se zapitam - šta je to vulgarno, a pre svega perverzno? Šta je RUŽNO da žena, dok šeta svoju bebu po lepom sunčanom danu, kojoj pak treba da udahne svežeg vazduha, zastane u nekom parku, sedne i doji svoju bebu. Prvo, danas postoje posebni brushalteri za dojilje, drugo, žena se ne skida gola, već sasvim diskretno drži svoju bebu u naručju i HRANI JE, da ona HRANI svoje gladno maleno dete.

Na Balkanu ništa novo. Prošla sam mnogo zemalja, obišla mnogo gradova, šetala… viđala žene kako doje svoje dete u restoranima, parkovima… Niko se ne obazire, samo ponosni otac koji miluje glavicu svoje bebe sa raširenim osmehom na licu. Kod nas žene govore da nailaze na kojekakve komentare ljudi, koji bukvalno PILJE u njih, dobacujući “mogla si ga/je nahraniti kod kuće!“.

Sramota, svaka beba je drugačija, od prvog dana kada ugleda svet, samim tim i njen režim ishrane. Nije to nikakav intiman trenutak u kojem majka mora biti zatočena u kući po ceo dan! Ako naiđete na takvu situaciju zašto prosto ne ignorišete, a kako ignorisati, odnosno - kako biti negativan! To više nije devojka, to je sada ostvarena žena, to je jedna topla scena koja nikako ne može da izazove neke zle komentare, gnevnih ili dokonih ljudi. Trunke vulgarnosti nema u tome! Ako nekom smeta, nek se ne obazire! Pre svega, dete oseti svoju majku, njenu nervozu, baš kao što oseti ljubav i privrženost...

Žene, a ispred grupe “Moja podrška dojenju“, koja se nalazi na Fejsbuku, su se nedavno okupile sa svojim najbližima i naravno sa svojim bebicama. Članice grupe su se, svaka u svom gradu, organizovale 1. juna u periodu od 12 do 18 časova, na raznim lokacijama u više od 50 gradova, a u Beogradu su se okupile na Kalemegdanu.

Podržimo žene koje svojoj bebi daju najzdraviju hranu, ono što je majka priroda stvorila. Ne robujmo predrasudama. Beba mora da se nahrani kad je gladna. Ne dopustimo kojekakvim ljudima da se protive dojenju na javnom mestu, jer su baš i oni odrasli na tome - na majčinom mleku!”
Poslednji komentari
  • Mali Đoka Vreme: 14.06.2013 00:31h

    Teto, a jel bi ja mogo da pomuzem i ponesem za kuću?

  • Tijana Vreme: 14.06.2013 08:49h

    BRAVOOO I SAMA SAM MLADA MAJKA I NIKAD MI NIJE BILO JASNO KAKO NEKO MOZE NESTO LOSE I DA POMISLI DOK JA HRANIM DETE .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP