Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

USKORO NOVI ALBUM

Šeki Turković: Ne zanimaju me pesmičice!

Autor: Vesti-online.com | 30.07.2013 - 19:50:00h | Komentara: 1

Šeki Turković (59) odlučio je da je dosta bilo muzičke apstinencije i da je vreme da konačno objavi album. Ovih dana u studiju harmonikaša i kompozitora Zorana Vlajića završava novi CD.

Iskren: Šeki Turković

Šeki Turković | Foto: Petar Marković

- Biće ovo pravi narodnjački album! Nikada nisam želeo da se povinujem trenutnim muzičkim trendovima. Pravi sam narodnjak i nisam hteo da snimam nekakvu papazjaniju, mešavinu folka sa repom, tehnom, diskom, pesmičice koje traju od danas do sutra. Ja sam čovek od reči i toga sam se držao. Uostalom, na mom repertoaru je dovoljno dobrih i kvalitetnih pesama da mogu danima da pevam publici. Nije mi više važno šta će drugi da kažu jer sam se uverio da publika, pa čak i mlađe generacije, znaju da prepoznaju kvalitet - kaže Šeki.

Mnogi pevači se žale da je teško naći kvalitetnu pesmu...
- Obratio sam se proverenim autorima, iskusnim muzičarima i ljudima od ukusa. Meni se pesme dopadaju, a verujem da će i publici. Najveći uspeh bi bio da mi narod kaže da nove numere podsećaju na ono što je za mene nekada pisao Budimir - Buca Jovanović. Jer, njegove pesme, poput "Spomenara" i "Krčme stare", koje su nastale krajem '80-ih, postale su evergrin narodne muzike, hitovi koji su me vinuli u estradne visine i izgradili moj stil. Nema nastupa da ih i danas ne otpevam.


Ko će biti izdavač vašeg novog albuma?
- To još ne znam. Prvo ću da zakucam na vrata Saše Popovića i Granda.


Znači, izgladili ste odnose sa njim?
- Nismo se nas dvojica nikada svađali, mada su nam odnosi bili zategnuti jedno vreme. I sve zbog gluposti i nesporazuma. Odlučio sam da ću prvo njemu odneti nove pesme, pa ćemo videti. Najjača su kuća, imaju brojne TV emisije, dugo su već veoma uspešni. Znam da oni poslednjih godina najviše pažnje poklanjaju Zvezdama Granda, ali valjda ima mesta i za nas starije, iskusnije.


Idete li i dalje zbog posla redovno u Americi, gde lakše nalazite angažmane nego u Evropi?
- Već godinama odlazim na po nekoliko meseci u Ameriku da pevam i isplati mi se. Ovog puta pomerio sam odlazak zbog snimanja albuma, ali čim završim, opet ću u Ameriku da publici zapevam nove pesme.


Da li ste skoro bili u Nemačkoj da posetite ćerku i njenu porodicu?
- Moja Alma, moj ponos, već više od desetak godina živi u Nemačkoj. Ona i zet su dobro, kao i njihovi klinci, moji unuci, trogodišnja Selma i osmogodišnji Admin. Nisam bio skoro kod njih, ali smo se videli. Moja supruga Emina, ćerka, zet, unuci i ja bili smo zajedno desetak dana na odmoru u u Turskoj, a početkom avgusta oni dolaze kod nas u Beograd.

Poslednji komentari
  • sanja Vreme: 31.07.2013 06:56h

    svaka cast jedva cekam da izadze album

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP