Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

NEĆE GROM MEĐU POZNATE

Sergej, Jeca, Željko, Vuk... Narode, ovi i dalje ne plaćaju račune!

Autor: Ivana Kljajić | 29.12.2013 - 20:00:00h | Komentara: 7

Umesto novogodišnjih čestitki, mnogima će na kućne adrese stići „pozdravi“ iz suda zbog neplaćenih računa. I naše javne ličnosti su među onima koji će u novu, 2014. godinu, ući sa dugovima. Bilo zbog krize ili nemara, pravosuđe Srbije od poznatih potražuje stotine hiljada za neplaćene komunalije. Kako pokazuje javni registar pokrenutih sporova pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, i pevači, glumci, političari i ostale „face“ najčešće izbegavaju da plate telefon, parking i komunalije u svojim brojnim nekretninama.

Dužnici (deo prvi) + kliknite za uvećanje

Dužnici (deo prvi) + kliknite za uvećanje

 Tako ispada da će Šabanu Šauliću pre s glave pasti kruna kralja narodne muzike nego što će platiti dugove za parking. Protiv njega je još 2005. pokrenut prvi spor za neplaćeno parkiranje i od tada ih je naređao još tri, ukupno oko 35.000 dinara. Već 13 godina mu se vuče dug za mobilni telefon od 14.000 dinara. Međutim, u porodici Šaulić šampion je ipak Šabanova supruga Gordana, jer od nje banke, mobilni operateri i „Elektrodistribucija“ Beograd potražuju čak 745.904 dinara! Ovakav nemar za plaćanje dažbina nasledila su izgleda i njihova deca. Tako je Mihajlo Šaulić zaveden u Prvom opštinskom sudu kao neplatiša za mobilni telefon (38.283), a Sanela Šaulić ima dug od 21.460 dinara. Kad se podvuče crta, Šaulići duguju skoro milionče, a kad se zaviri u javne dopise policije, njih je i teško nahvatati zbog prijavljivanja pogrešnih adresa. Zašto je to tako, nismo mogli da ih pitamo jer su bili nedostupni.

Dužnici (deo drugi) + kliknite za uvećanje

Dužnici (deo drugi) + kliknite za uvećanje

 Osim što je često slikaju ispred suda kada presavije tabak, pevačica Jelena Karleuša biće pozvana u sudnicu i zbog spora sa „Parking servisom“, kojem duguje 31.875 dinara. Njena majka Divna nema problem s mestom za parkiranje, ali zato ima sa neplaćenim računima za mobilni telefon. Čak 200.000 dinara su teške parnice koje se vode protiv nje pred Prvim osnovnim sudom zbog neizmirenih telefonskih računa.
Porodični dužnici su i članovi estradnog klana Đogani, koji se terete za ukupno 200.000 dinara. Polovina ovog duga pripada Andriji zvanom Baki, Silviji i njenom ocu Đorđu - Đoletu Đoganiju, koji duguju po oko 27.000 jednom mobilnom operateru, dok Gazmen, odnosno Gagi, ima dva nerešena predmeta zbog duga od ukupno 53.327 dinara, takođe zbog mobilnog telefona. Međutim, on smatra da ga neopravdano vijaju po sudu.

Dužnici (deo treći) + kliknite za uvećanje

Dužnici (deo treći) + kliknite za uvećanje

 - S tom kompanijom sam raskinuo ugovor i platio sve što sam dugovao. Onda su mi naknadno pronašli nekih 145 dinara zaostalog duga i baš sam se iznervirao. Nisam hteo da im platim jer mislim da su lopovi. Nakarikali su mi kamate, iako s njima ništa nemam već godinama. Imam crno na belo da sam čist, a niko me ne obaveštava o toku tih predmeta jer im odgovara da što duže ide kamata. Tako vam je to u Srbiji - kaže revoltirani denser.


Iako nam je pre godinu dana rekao da ne zna za svoja dugovanja i obećao da će ih izmiriti, narodnjak Džej Ramadanovski je po istom osnovu na tapetu Prvog osnovnog suda zbog ukupnog duga od 286.042 dinara za parking i mobilni telefon. Ovog puta, nije nam bio dostupan za objašnjenje zašto je i dalje dužnik.
Prema zvaničnoj evidenciji suda, jedan od najvećih dužnika na estradi i dalje je pevač Željko Joksimović, koji je naređao pet sporova s „Infostanom“ zbog neplaćenih 665.000 dinara, i to za stan u kojem živi njegova bivša žena. Dug ne samo da nije smanjen tokom prethodnih godinu dana, već je dupliran. Njega od 2010. na sudu jure i zbog jednog računa za mobilni telefon od 3.987 dinara. Za petama mu je glumac Sergej Trifunović, koga ganja „Infostan“ za 663.031 dinar u čak 10 parnica. On je odbio da da komentar za naš list.
Iako je nedavno pravio raskošnu svadbu u Monte Karlu, kada se oženio voditeljkom Nikolinom Pišek, Vidoje Ristović povlači se po srpskim sudovima zbog neplaćenih 152.146 dinara za telefon i komunalije. Dugovi pevačice Marije Šerifović otkrivaju zapravo bahatog vozača koji za parking duguje oko 70.000, a za telefon oko 24.000 dinara. Neka od ovih zaduženja stara su osam godina. Narodna pevačica Nada Topčagić sudi se sa „Infostanom“ zbog dva zaostala duga na adresi njenog salona lepote u centru Beograda. Od Nade se potražuje oko 26.000 dinara.
O političarima i njihovoj neodgovornosti prema državi slušamo svakodnevno, a predstavnici neplatiša za komunalije su bivši ministri Vuk Drašković, koji već godinama duguje za vodu 16.000, i Žarko Obradović, koji je pred sudom zbog 2.000 dinara telefonskog duga.

Krkobabić žrtva sistema

Milan Krkobabić

Milan Krkobabić | Foto: FoNet

 Sve manjkavosti državnog sistema na svojoj koži je osetio bivši zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić, koji je u registru Prvog osnovnog suda tražen zbog čak dva miliona dinara duga za „Infostan“! Međutim, kada smo proverili ovaj skandalozni podatak, ispostavilo se da je Krkobabić žrtva sistema. On za „Alo!“ objašnjava da je stan zbog kojeg se njegovo ime provlači u evidenciji suda prodao još 1996. i da je tek prošle godine saznao da je nepravedno uvučen u tuđe dugove.
- Sva ta dugovanja treba da se pripišu novim vlasnicima, koji se jednostavno nisu prijavili „Infostanu“. Čim sam prodao stan, uredno sam se odjavio i prijavio svakoj administraciji kako to nalaže zakon, ali nisam ni slutio da to nije uradio onaj kome sam stan prodao. Naravno, sve te prijave za dugovanja stizale su na tu adresu i do prošle godine nisam ni znao da postoje. Onda sam reagovao i „Infostan“ je utužio nove vlasnike, koji prethodno nisu ni postojali u njihovom sistemu. Ne možete ni da zamislite u kakvoj neprijatnoj situaciji sam se našao. Platio sam danak neumreženoj administraciji i tuđem nemaru - ispričao nam je Krkobabić.
 
Poslednji komentari
  • AleksandarVeliki Vreme: 30.12.2013 04:43h

    pa sad je valjda jasno zašto je onaj nišlija poludeo i isprebijao odgovornog u el.distribuciji kada su mu isključili struju zbog duga od 6000 dinara... jasno je i da je ovo samo vrh ledenog brega, pitam se kada će ovako nešto biti objavljeno o vlasnicima vila sa dedinja koji duguju kao grčka...

  • mima Vreme: 30.12.2013 07:46h

    Ovaj Sergej Trifunovic ima obraz kao DJON. Ostrvio se, bio na one nesrecne roditelje male Tijane Ognjanovic, kako su potrosili novac... A gle cuda, pa on nista ne placa drzavi. Jadan li mi je on-humanitarac. Ne pada mi na pamet da uplacujem novac u bilo kakav fond, a kamoli u njegov. Ja uplacujem svake penzije-skroman iznos, ali licno na ime onoga kome je potreban novac. Svojevremeno sam citala, kako je veliki humanitarac Sergej, boraveci u Americi, kod nekolicine svojih prijatelja, olesio ljude koji su mu ukazali gostoprimstvo, tako sto im je napravio ogromne telefonske racune. Toliko o Sergeju himanisti.

  • besposlicar Vreme: 30.12.2013 09:37h

    Pravda je delimicno pobedila. Mislim da je Ana stvarno "razvalila" i da su svi njeni nastupi bili vrhunski. Aleksa se totalno uziveo u ceo ovaj sou, sve njegove imitacije su bile vrhunske. Sto se tice Sare, imala je par dobrih-savrsenih izdanja. Misljenja sam da su Aleksa i Ana ipak mnogo bolji od nje. Sve u svemu, super je bilo, svi su se trudili i pruzili nam divnu zabavu. A neko mora i da bude drugi... Odlican serijal sa humanitarnim karakterom, svaka cast . Jos ovakvih emisija, da makar na par sati zaboravimo koliko nam je tesko

  • besposlicar Vreme: 30.12.2013 09:41h

    Sram ih bilo !!!!! Na plakate sa njima pa da se oblepi ceo grad. Da se stide komsija i svoje dece

  • Vitez Vreme: 30.12.2013 10:43h

    Lepo,lepo, ovi kao da su uhvatili boga za m..Tako se zna da ne plaća ni Merima Njegomir, Neda Ukraden. itd. Sve zvezda do zvezde.Pa se Pitam zašto ovi što duguju gradu Beogradu se ne prijaviše da pevaju za Novu Godinu pesplatno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP