Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

PROGOVORILA

Sestra Bojana Karića: Javna scena krcata je lažama i paralažama od brakova!

Autor: Puls | 21.10.2013 - 15:00:00h | Komentara: 6

Sestra Bojana Karića, Goca spada u grupu uticajnih tviteraša. Kako tvrde njeni prijatelji, ona nije opterećena prezimenom koje nosi, već se ponaša kao i svaka druga devojka.

Goca je pre tri meseca otvorila svoj blog gde bez dlake na jeziku kritikuje društvene standarde, a u prvom obraćanju otkrila je zanimljivosti iz njenog života:
- Potičem iz porodice o kojoj su ispisani tomovi predrasuda. Zadesio me je najtipičniji mogući šablon. Činjenica da sam nečija ćerka, bratanica ili unuka bila je dovoljna da mi se pronađe „rolmodel“, neko čiji život živim, neko na koga, po neumoljivim zakonima stereotipa i najbanalnije logike, moram da ličim. Naslednice, raskalašne ćerke svetskog džet seta okružene prijateljicama za popodne, party girls koje pola dana troše na to kako da sakriju podočnjake koje, moram da vas razočaram ili obradujem, nemam. Mnogo mi je krivo zbog toga šuta na prvu loptu. Da su se bar malo potrudili. Da, ja sam naslednica. Da, potičem iz uticajne familije i, na koncu – da, ja imam novca! - napisala je između ostalog Goca Karić, ćerka Sretena i Slavice Karić.

Goca Karić

Goca Karić

 Novi blog napisala je pre dva dana, a vi pročitajte kako Goca doživljava brak, i šta joj najviše smeta kada su "novokomponovani" brakovi u pitanju:

- Što više nebuloznih vesti kulja sa svih strana, to je više onih koji ih konzumiraju na prvu loptu. Pitanje – Ima li ovo što sam upravo pročitao/la ikakvog smisla više se i ne postavlja. Samo dajte još! I sve se uzima zdravo za gotovo. Istina, šta može da bude osim istina? Gde ima dima… Možda je ova logika i neophodna ljudima kako bi preživeli. Vesti stvaraju privid sadržaja i održavaju iluziju da se nešto dešava. A kako se mi radije uživljavamo u ono što se dešava drugima i time sa slašću bavimo – sve se sasvim lepo poklopilo.
Elem, moj onlajn suprug Boris Trivan, pardon, Boris Karić ex Trivan, nismo stigli ni da raspakujemo sve miksere i garnišne, dobijene na venčanju, a poruke dušebrižnih i dobronamernih preplaviše nam profile na društvenim mrežama. Čestitaju ljudi, raduju se kao deca, oni obazriviji, radi da pomognu i, pravdajući se najboljim namerama začine čorbu, šalju upozoravajuće linkove virtuelnom mladoženji pitajući ga da li zna u šta se upustio i da li mu je jasno ko sam ja u stvari. Ko sam i čija sam… Zlo i naopako.
Ludo smo se zabavili. Nema potrebe da vam o tome posebno pišem. Ipak, kada se čovek malo odmakne od čitave situacije, nije neophodno da bude stručnjak frojdovskog formata da bi se zaprepastio realnim stanjem stvari. Kao tradiconalna sredina, zaklinjemo se u brak i bračne vrednosti koje, bez treptaja u oku, gazimo na svakom koraku. Mnogo buke oko nečega u šta ne verujemo i sa čim se zapravo sprdamo. Javna scena krcata je lažama i paralažama od brakova, dogovorenim, veštački skrojenim zajednicama koje su na svetlu dana uzorne i besprekorne, dok se sa prvim svicima pretvaraju u suštu suprotnost. Svako na svoju stranu i za svoj užitak - piše u svom blogu Goca.

Boris Trivan

Boris Trivan

 Ima i onih veza u kojima jedan partner veruje da je sve u redu dok se druga strana dovija kako da što bolje prikrije svoj dvostruki život. Iskreno, ovi prvi što se u startu dogovore da svojim „brakom“ bacaju pesak u oči familiji i javnosti su mi jasniji. Oni zapravo otaljavaju dug i danak tradiciji, porodičnim pravilima i očekivanjima drugih. Važno je da to braka dođe. Na šta će on zapravo ličiti, nikoga ne zanima sve dok postoji papir kojim će se zapušiti usta komšiluku, nevernim Tomama i zaludnoj čaršiji.

U slučaju bračnih prevara, sklona sam da više očekujem od žena. Muškarci su odrastanjem u ovoj sredini usvojili prevaru kao deo normalnog, tipično muškog ponašanja. Čak i obaveze. Samo istinski emancipovani tipovi uspeli su da uteknu ovom šablonu razumevajući da švaler nije ni veći ni bolji ni vredniji ni inteligentniji od vernog i doslednog muškarca.
Žene, s druge strane, varaju emocijama ili iz pukog hira da osete moć. Onda kada se istinski zaljube ili onda kada nisu dovoljno sigurne u svoju vrednost. Zavodeći druge muškarce, ne odustajući od toga da se na ovaj način potvrđuju, one vode bitku sa sobom. Da li sam još vek poželjna? Da li mogu da uđem u trku sa mlađima od sebe? Da li i dalje vredim? Ne mogu to da razumem na drugi način osim kao teško ponižavanje, gotovo pubertetsko valjanje u blatu sopstvene nesigurnosti. S tim što se tako nešto jedino u pubertetu i može oprostiti. Kasnije je tužno i degutantno.
Od žena koje u brak ulaze iz interesa vernost se i ne očekuje. Vođeni sopstvenim potrebama, brigom da što bolje proživimo sopstvene dane pa makar i na tuđ račun, zaboravljamo da je brak, suštinski, ljubavna priča koja, verifikovana opštinskim pečatom ili bez njega, pretenduje na trajanje. Na nesebićno deljenje života. Otuda toliko mnogo svinjarija na sve strane i sve manje dostojanstva u samoj imenici – brak.
Žena na to ne bi smela da pristane osim ukoliko nije odrasla u halapljivog predatora koji u muškarcu traži sef za ispunjenje svoji najtrivijalnijih i najbednijih potreba. Od životinjskog seksa do životinjske amoralnosti koja je čini krvopijom i parazitom. Vaškom.
Inspirišu me žene koje čuvaju bajku o večnoj ljubavi. Ne zanima me sarkazam savremenog doba. Ne zanima me to vaše „ludo i brzo“. Ne zanima to što idelizam smatrate bolnom naivnošću i akutnim nedostatkom inteligencije.
Zbog toga odoh na chat da obiđem svog virtulnog supruga. Nadam se da ću pogoditi tajming. Mislim kad je Boris Boris.. Nisam baš uvek raspoložena za Milevu ma koliko duhovita bila. Hoću da se mazim.
Poslednji komentari
  • Ludi ja Vreme: 21.10.2013 18:42h

    Hmmm bas se pitam zasto je to tako ???Ko li je ucinio da tako prolazite,da se o vama sve najgore govori?? Mozda gladan narod na cijm ste se ledjima vi kao Klan Karica obogatili??Cisto sumnjam ali Onaj odozgo sigurno zna

  • gorgonzola Vreme: 22.10.2013 02:25h

    Tata se otvorio i za ovo promovisanje, khm! Ne'š se ti 'leba najesti od pisanja , a i praziluk je tu neuništiv.

  • momazver Vreme: 22.10.2013 07:40h

    pa koji je to /su to/ muskarac/muskarci/ uz nju kad ona ima OVOLIKO vremena da se skribomanijaci..a pored njih kavi su-takvi,to je dokaz da ima vremena ,da nista ne radi/ne verujem ni po kuci/ i da je -bogata.

  • Posteni Vreme: 22.10.2013 08:57h

    Kada se Bogoljub vrati u Srbiju mozemo da citamo njene umotvorine, dotle neka trosi "posteno" zaradjene pare. Da se podsetimo, Karici su danas na vlasti, ko sad sprecava Bogoljuba da se vrati u Srbiju.

  • gavrilovic Vreme: 22.10.2013 10:37h

    Koliko su platili da se ova pubertetska pisanija objave?I ko je uopste Bojan Karic,cime se taj bavi? Valjda jedan od onih Milosevicevih muzikanata...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP