Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

OTVORIO DUŠU

Sinan: Decenijama sam se trovao alkoholom!

Autor: Vesti-online | 24.11.2014 - 23:30:00h | Komentara: 1

Posle teškog životnog perioda koji je ostavio za sobom, borbe sa zavisnošću od alkohola i bolešću, Sinan Sakić (58) vratio se preporođen na scenu.

Sinan Sakić

Sinan Sakić | Foto: Nenad Milošević

 Iako su ga mnogi otpisali, on je smogao snage da iz svega izađe kao pobednik. Iz višemesečne borbe, kako kaže, sada je jači nego ikad i podmlađen fizički i psihički.  Iako u jednoj od novih pesama kaže "opet bih do dna" tvrdi da se ni u ludilu ne bi vratio u pakao alkohola.

- Čovek nekad samom sebi želi zlo! Iako mu je bog dao sve u životu, đavo mu ne da mira. Nisam shvatao da sam sebi veliki neprijatelj, nisam video da sebi činim strašno zlo. Decenijama sam sebe trovao alkoholom, nesvestan da čovek ne treba da baca i uništava ono što mu je bog dao - iskren je Sinan.

Nikad se nisam hvalio

- Nikad nisam hvalio svoje pesme, nikad nisam mnogo govorio o njima, ali sada tvrdim da imam fantastičan album. Rađen je dugo, studiozno, polako, sa mnogo duše i punog srca. To se i čuje u pesmama. Čuje se koliko sam snažniji, koliko se dobro osećam, koliko sam spreman da idem dalje - kaže Sinan.

Kad ste počeli da pijete?

- Bio sam vrlo mlad, imao sam samo 16 godina kada sam popio prvu čašicu.

Mislio sam da to nije ništa i dok sam ukapirao da me je alkohol uzeo pod svoje i da sam na korak od toga da alkohol postane gospodar moga života, prošle su godine. Decenijama sam pio. Mnogo. Silom prilika. Kafane, društvo, ulizice oko mene koje me tapšu po ramenima i dopunjavaju mi čaše. Mnogi su me iskorišćavali glumeći mi prijatelje.

Dugo vam je trebalo da shvatite da je postalo ozbiljno?
- Kažem vam, decenije su mi trebale da dođem sebi. Nisam mogao bez alkohola i ne znam kada su stvari izmakle kontroli. Non-stop sam bio u nekoj frci, stalno je oko mene bilo društvo, bio sam po kafanama, diskotekama, restoranima. Svaki dan sam pio. Davno sam se navukao na alkohol uz prijatelje i nazoviprijatelje. Mislio sam da znam da kontrolišem svoju glavu i svoje postupke, da mogu da se nosim s alkoholom, da mogu da stanem kad hoću, da su mi granice jasne. Međutim, pre godinu i po dana, počele su da mi se dešavaju čudne stvari.

Ne podnosim ulizice

Odrekli ste se mnogih lažnih prijatelja?
- Morao sam, inače ko zna šta bi bilo sa mojim životom. Ne volim laž, užasavam se lažnih prijatelja, ne podnosim ulizice i bežim od njih. Precrtao sam sve one koji su samo gledali kako da me iskoriste i govorili da sam u prvu onda kad sam grešio. Shvatio sam da su me izdali i oni u koje sam najviše verovao. Ne daj, bože, neke bolesti - ne bih imao od koga da očekujem podršku ili pozajmim novac.

Niste mogli da se setite gde ste?
- Dešavalo mi se da se probudim i da nemam pojma šta je bilo juče. Ni gde sam bio, ni šta sam radio, da li sam možda nekome učinio neko zlo, da li sam nekog povredio, uvredio. Lažni prijatelji su mi govorili da sam u pravu i kad nije bilo tako. A ja sam u retkim trenucima trezvenosti želeo da mi kažu gde sam pogrešio i šta treba da ispravim, da li treba nekome da se izvinim. Bio sam u stanju da kleknem ispred svakoga koga sam uvredio i povredio da mu tražim oproštaj na kolenima.


Ko vam je naviše pomogao u borbi protiv alkohola?
- Moja supruga Sabina. Ona je moja snaga, moja podrška, moj najveći oslonac. Ona mi je dala krila. Ako me iko voli na svetu onda je to moja Sabina. Da mi nije nje, ko zna šta bi se dešavalo sa mnom. Ne mogu vam opisati koliko je srećna što sam prestao da pijem. Uz nju, uvek sam imao smiren život, idilu u kući, ali nisam umeo to dovoljno da cenim.

Poslednji komentari
  • Nederland Vreme: 25.11.2014 12:47h

    Svaka cast legendo,samo napred podrzavamo te! Alkohol nije doneo nikome dobro.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP