Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

BABA I DEDA DAROVAĆE PRVOG UNUKA DUKATOM OD ČISTOG ZLATA

Srđan i Dijana kupili dukat Stefanu!

Autor: Z. S. Radulović | 23.10.2014 - 10:30:00h | Komentara: 10

Srđan i Dijana Đoković spremili su dukat od čistog zlata kojim će darovati svog prvog unuka Stefana. Kako “Alo!” ekskluzivno saznaje, ponosni Đokovići sa suzama radosnicama dočekali su vest o rođenju Novakovog naslednika i tim povodom pripremili su darove kojim će okititi unuka.

Kovanica je izrađena od  žutog zlata i velike je  materijalne vrednosti,  a na njoj su ugravirani  tradicionalni motivi, ali i S

Kovanica je izrađena od žutog zlata i velike je materijalne vrednosti, a na njoj su ugravirani tradicionalni motivi, ali i Stefanov datum rođenja | Foto: Goran Srdanov

- Dijana je u najstarijoj gradskoj juvelirnici kupila dukat od čistog zlata specijalno pravljen za Stefanovo rođenje, a čija težina dostiže trideset grama. Na njemu su ugravirani tradicionalni motivi, ali i Stefanov datum rođenja.

Kovanica je izrađena od žutog zlata i velike je materijalne vrednosti. Baba i deda, inače, nisu štedeli na darovima jer je rođenje unuka Stefana za njih najsrećniji dan pošto su dobili svoja tri sina - Novaka, Đorđa i Marka. Pored ove zlatne kovanice za najmlađeg Đokovića baba i deda pripremili su odelca, ali i kompletnu opremu za bebe - govori dobro obavešten izvor.

Ponosni roditelji: Jelena i Novak

Ponosni roditelji: Jelena i Novak | Foto: Profimedia

 
Kako dalje saznajemo, Srđan i Dijana su za prvi dar izabrali dukat upravo zato što je to najtradicionalniji srpski običaj i što upravo dukatom daruju novorođenčad na Kosovu, odakle su oni. Inače, zlatnik nalikuje onom koji je Nole dobio kada se rodio, a koji Dijana i danas čuva.

Ne treba da nas čudi što su Novakovi roditelji izabrali baš dukat za prvi dar, jer po starom srpskom verovanju kada bebu okitite zlatom po rođenju biće bogata tokom života. Upravo grad Beograd daruje zlatnim dukatom svu decu rođenu prvog dana u godini.
 
Poslednji komentari
  • RATKO Vreme: 23.10.2014 11:31h

    Odakle lova...,odakle lova...?

  • Jugovic Vreme: 23.10.2014 13:07h

    Ko su ovi ljudi?

  • SandraKG Vreme: 23.10.2014 13:08h

    Jell??? Bas su prvi koji kupuju dukat bebi! I stvarno se ubih razmisljajuci sta ce oni sada da kupe i kako ce se ponasati! Nisam mogla nocas da trenem od razmisljanja!

  • Smor Vreme: 23.10.2014 18:23h

    Smorili su, em kupuju njegovim parama. U toj kuci se ne zna ko koga manje voli, ali dobro, fanovi ne vole to da slusaju. Oni vole bajke i da je njihov "princ" savrsen. Jeste, al malo morgen, sto znaju vi koji imaju pameti.

  • natasa1111 Vreme: 24.10.2014 10:22h

    Normalno da se bebi kupuje dukat ili zlatnik (za šta ko ima para, ako ima). I šta znači od "čistog zlata???" - nije valjda kinesko. Smešno. Pustite ljude da uživaju u unučetu. Ne vidim svrhu ovog članka.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP