Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

ZAPOSLEN U KONTROLI LETA, A NA TV JE HONORARAC

Srđan Predojević radi kao pilot!

Autor: Ekipa Alo! | 28.02.2014 - 09:00:00h | Komentara: 13

Voditelj Srđan Predojević, koga godinama gledamo u „Jutarnjem programu“, zapravo je zaposlen u Vazduhoplovnoj akademiji SMATSA, gde je završio školovanje za pilota. On za „Alo!“ otvoreno priča o svoja dva posla, koja podjednako voli, s tim što je na televiziji samo honorarni saradnik.

Zaposlen u kontroli leta, a na TV je honorarac

Zaposlen u kontroli leta, a na TV je honorarac | Foto: Petar Marković

- Kao i većina dečaka, želeo sam i maštao da budem pilot, međutim, život me odveo na drugu stranu, pa sam diplomirao novinarstvo, po čemu me ljudi i znaju, ali malo ko zna da je to samo moj honorarni posao. Iako voditeljski posao veoma cenim i volim da ustajem rano kako bih vodio emisiju, moj posao i zvanično zanimanje je portparol Kontrole letenja Srbije i Crne gore, gde sam položio za pilota privatnog aviona.

To je jednomotorni avion za sportske namene, što znači da ne mogu da prevozim putnike, a to mi i nije cilj jer mi porodica i vreme ne dozvoljavaju da upišem još jedan fakultet. Dosta mi je učenja, a za linijskog pilota morao bih još dve i po godine da pohađam nastavu - otkriva Srđan, koji je za pilota položio nakon 40 časova letenja sa instruktorom i 20 časova teoretskog obrazovanja.

On ističe da uživa u vožnji nebeskim svodom.
- Dobro je što naša akademija u Vršcu ima 2.000 kvadratnih kilometara svog vazdušnog prostora i ne moram da najavim let kada poželim da se po lepom danu bez vetra otisnem u visine. Malo ko zna koliko je Srbija lepa iz vazduha, zato povremeno letim, uostalom, i da ne bih izgubio osećaj.

Avionu, slomiću ti krila...

Avionu, slomiću ti krila... | Foto: Petar Marković

Neopisiv je taj adrenalin koji osetite kada sletite - kaže on.
Voditelj kaže da nije strahovao ni kada je prvi put seo u pilotsku kabinu, kao i to da mu se nikada nije desio bilo kakav incident.

- Nisam strahovao jer sam bio potpuno siguran da to želim i savladao sam dovoljno svaki korak u upravljanju da ništa nije moglo da me iznenadi. Nikada mi se ništa ružno ili opasno nije desilo, to su samo teme iz filmova - kaže Predojević, koji priznaje da pilotsku uniformu oblači samo u svečanim prilikama.

Pored ljubavi prema letenju, Srđan kaže da su piloti koje je upoznao izuzetne osobe sa kojima voli da provodi vreme.

- Veoma volim da slušam njihove priče jer većina leti putničkim avionima, što je poseban izazov. Sa druge strane, postao sam miljenik žena jer me stalno pitaju da ih upoznam sa kolegama iz vazduha, tako da sam potvrdio onu staru tvrdnju da žene vole pilote i uniformu. Na Sajmu turizma svi su na štandovima imali hostese, dok smo mi postavili pilote, pa je posetiteljki bilo čitavog dana - uz osmeh priča pilot.
Poslednji komentari
  • Prike Vreme: 28.02.2014 09:38h

    Mene su izbacili iz kontrole iako sam bio kontrolor a tatine sinove zaposljavaju uzput da imaju dobru platu. On se ne stidi da to kaze iako ga svakodnevno vidjamo na TV-u i jasno je da se nikad ne pojavljuje na svom poslu za koji je placen. To je ta nova politika SNS-a!!??

  • sloban69 Vreme: 28.02.2014 10:13h

    Koreltno ako je moguce da ne trpi ni jedan posao.

  • Petar Nautovic Vreme: 28.02.2014 11:25h

    Kad taj covek radi? On je svakog dana na televiziji. Jadna Srbijo, jadni mi sa tobom.

  • Kg Vreme: 28.02.2014 11:27h

    Ja koliko znam ovaj je studirao agronomski fakultet u Cacku a kada je stigao da pozavrsava ostale to niko ne zna. Ma u stvari zna se,pare resavaju sve. Jadno nase vazduhoplovstvo sa ovakvim "pilotima".

  • danijela Vreme: 28.02.2014 12:29h

    ma srdjan je sposoban covek za sve,pametan,elokventan,obrazovan,moj omiljeni voditelj.zbog njega gledam jutarnji program vec godinama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP