Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

FILMSKI SUSRETI

Srđan Todorović: Nagradu posvećujem ocu Bori!

Autor: Kurir | 31.08.2014 - 14:30:00h | Komentara: 0

Srđanu Todoroviću pripalo priznanje Car Konstantin, Carica Teodora otišla u ruke Aniti Mančić, dok je gran-pri festivala dobio Boris Milivojević.

Srđan Todorović, Bora Todorović Foto: Mitar Mitrović

Srđan i Bora Todorović | Foto: Mitar Mitrović

Glumcu koji je minimalnim glumačkim sredstvima i prefinjenim osećajem za apsurdno kreirao tragikomični lik čoveka iz male sredine s velikim problemima, koji sticajem nepredviđenih okolnosti izrasta u romantičnog heroja, dodeljuje se gran-pri Naisa - ovako je Dragana Varagić, predsednica žirija Filmskih susreta, obrazložila odluku da se prva nagrada festivala dodeli Borisu Milivojeviću za ulogu u filmu „Spomenik Majklu Džeksonu“.
Umesto Milivojevića nagradu je primio režiser filma Darko Lungulov.
- Zahvaljujem publici koja je ostala uprkos kiši da pogleda naš film, žiriju koji mi je dodelio nagradu i mom velikom prijatelju koji je možda i najzaslužniji za ovo, čak simbolično u moje ime i prima nagradu - reditelju Darku Lungulovu. Hvala svima i veliki pozdrav iz Grčke sa Naksosa - napisao je Milivojević.

 
Nagrada za najbolju mušku ulogu Car Konstantin dodeljena je Srđanu Todoroviću za ulogu u autorskom ostvarenju Srđana Dragojevića „Atomski zdesna“ jer je, prema mišljenju žirija, osobenom glumačkom bojom odigrao karakter koji postaje žrtva ludila.

- Biću kratak kao i uvek, hvala žiriju i onima koji su mi dali ulogu u filmu. Ovu ulogu i nagradu posvećujem svom ocu Bori Todoroviću - kazao je popularni Žika.
 
Najbolju žensku ulogu, koja joj je donela Caricu Teodoru, ostvarila je Anita Mančić kao Hatidža u filmu „Top je bio vreo“. Žiri je saopštio da je ona „snažnom glumačkom ekspresijom briljantno iznela tragiku žene i majke u dramatičnim ratnim okolnostima“.

- Evo je, evo je - kazala je glumica podižući nagradu. Ova nagrada je još značajnija zato što se nalazim u ovom divnom, mladom darovitom društvu i pred divnom publikom, zbog koje ovaj festival, uprkos svemu, traje 49 godina - rekla je glumica.
Povelja za izuzetnu mušku ulogu dodeljena je Nebojši Iliću za lik u ostvarenju „Montevideo, vidimo se“, a za žensku ulogu Hani Selimović u „Neposlušnim“. Najbolji muški epizodista bio je Ivan Đorđević, a ista nagrada među glumicama pripala je Hristini Popović. Najbolji debitant je Brankica Sebastijanović, dok je specijalna nagrada za najbolju glumicu pripala Branki Stanić. Najbolji strani glumci su Branko Đurić i Nataša Janjić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP