Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

OBEZBEĐENJE TAJKUNA ZABRANILO SLIKANJE DOK JE ON PIO PIĆE SA GLUMCEM

Tajni susret Koja
i kralja šopinga!

Autor: D. Petrović | 17.02.2013 - 23:47:00h | Komentara: 9

“Zasedanje” popularnog glumca Nikole Koja i biznismena Petra Matića, kralja šopingmolova, dogodilo se prošle srede, a susret im je “začinio” fotoreporter našeg lista koji ih je ugledao u jednom kafiću na Dorćolu i, dok je prvog uspeo da uslika, uz manje neprijatnosti, vlasnika “MPC propertisa” nije fotografisao, ali je zato dobio pretnje!

Nikola Kojo

Nikola Kojo | Foto: Dimitrije Goll

Naime, obezbeđenje Petra Matića, biznismena poznatog po tome što se veoma retko slika i nikada ne daje intervjue, zabranilo je našem fotoreporteru da ga ovekoveči nakon izlaska iz kafića. Prošle srede Matić i Kojo popili su nekoliko pića i više od jednog sata boravili u kafiću, a kada su odlučili da napuste lokal, razišli su se tako da ne budu viđeni zajedno. Kafić je najpre napustio poznati glumac, kome se nije dopalo što je uslikan, i zapretio je fotoreporteru tužbom!? Ne znamo samo na osnovu čega, pošto je javna ličnost fotografisana na javnom mestu.


Nekoliko minuta po njegovom odlasku, obezbeđenje je opkolilo ulaz kafića, dok je jedan telohranitelj Petra Matića prišao fotoreporteru i rekao mu:
- Petar se ne slika. Nemoj ni da pokušavaš! - zapretio je ljutiti Matićev zaštitnik pre nego što je biznismen napustio lokal, a kada je izašao, opkolili su ga svojim telima i tako ga sakrili od očiju javnosti.

Koji su razlozi susreta jednog od deset najbogatijih biznismena u Srbiji i proslavljenog glumca i filmskog producenta, nije poznato, ali možemo da pretpostavimo - možda je Kojo tražio sponzora za neki novi filmski projekat ili mu je trebao savet u vezi sa izgradnjom komune u Sopotu, budući da je vlasnik šoping mola “Ušće” jedan od najvećih građevinskih preduzimača u regionu. U svakom slučaju, Kojo i Matić ne žele da se zna za njihove susrete...

Petar Matić

Petar Matić

Petar Matić, najmisteriozniji srpski tajkun

Petar Matić, koji je pre izvesnog vremena bio i predmet emisije “Insajder” zbog sumnjive kupovine zgrade nekadašnjeg CK, u kojoj je kasnije otvoren njegov šoping mol “Ušće”, rođen je 3. septembra 1966. u Mariboru. Nakon preseljenja u Benkovac, u kom započinje privatni biznis, 1989. osniva firmu „MPC”, koju je dve godine kasnije preregistrovao u Beogradu. Za vreme sankcija najunosniji biznis bio mu je, kako su pisali mediji, sa naftom, cigaretama, stranim pićima i frišopovima, što je u vreme sankcija moglo da se radi samo uz dozvolu državnog vrha, a u tome mu je navodno pomogao nekadašnji premijer Mirko Marjanović. No, nije uvek sve bilo ružičasto, pa je tajnoviti biznismen 1998. uhapšen zbog utaje poreza. Ipak, ta mrlja u biografiji Matića očito nije sprečila da posle 5. oktobra 2000. razgrana poslove i još više se obogati.
Inače, Matićev „MPC holding” vlasnik je mnogih luksuznih stambenih i poslovnih prostora na najatraktivnijim lokacijama u Beogradu, kao što je Autokomanda. Njegove kompanije su danas lideri na tržištu u ovom delu Evrope. Zapošljavaju preko 1.000 radnika i jedan su od najznačajnijih investitora u Srbiji.
Matić je u srpskom biznisu poznat kao solo igrač, ali je napravio izuzetak kada se udružio sa kraljem šećera Miodragom Kostićem, upravo zbog kupovine zgrade CK. Zbog “Ušća”, ali i drugih tržnih centara koje poseduje, dobio je nadimak kralj šopingmolova.

Poslednji komentari
  • Mile Vreme: 18.02.2013 00:34h

    Kojih drugih majke ti?

  • hromi daba Vreme: 18.02.2013 06:16h

    Na koju foru je mogao kupiti CK a da nije imao spregu sa tadašnjim političkim vrhom. To nećemo nikada saznati !

  • Aleksandra Vreme: 18.02.2013 07:08h

    Petar je Nikolin vencani kum, cudi me da to niste vi iz redakcije znali.

  • Stojce Vreme: 18.02.2013 14:14h

    Kako, bre, sve posle tog 5. oktobra procvetase ljudi od 'biznisa'?

  • Sremci Vreme: 18.02.2013 16:27h

    Koji je ovaj kur.da nesmeju da ga slikaju, ispituju poreklo imovine.Kad hoćeš da kupiš u Nemačkoj auto moraš da doneseš napismeno iz ove govnjive zemlje potrvdu o poreklu imovine.Ova gamad iz bivših republika je gradila po Sr.Kamenici, dodjite da vidite odakle jednom skotu par zgrada i šta je bio u Hrvatskoj pre nego što je opljačkao preko nafte, cigareta i postao biznismen u Vojvoidni.Pola tih nepismenih skotova nije pročitalo bajku.Dok su naši ginuli iz Vojvodine,dobrovoljci, pa čak i nacionalne manjine, ove smrdine su zajašili po N.Sadu i izgadili carstvo, postali biznismeni.POčeli da nam truju decu drogom,bosansko-crnoogorska-srpskohravatska mafija zajašila i jaši li jaši, koji su oni kur...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP