Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

JUNAK DOKUMENTARCA

Tom Benzon: Dorćol je bio dobra škola za Pink pantere!

Autor: Blic | 03.08.2013 - 22:50:00h | Komentara: 0

Tom Benzon, koji igra glavnog junaka u najnovijem britanskom filmu o kriminalnoj grupi „Pink panter“ - „Smash And Grab“ u stvari je Tomislav Božović, beogradski muzičar, Dorćolac koji živi u Londonu. Sa svojim bendom svirao je i na čuvenom festivalu Glastonberi.

tom Benzon

Tom Benzon i Bred Pit

- Ovaj film je neki čudan spoj dokumentarca i film noara. To je neki nov žanr. Igram glavnog lika i uloga je rađena prema stvarnom članu „Pink pantera“ koga je rediteljka Havana Marking našla preko svojih veza u Crnoj Gori i s njim uradila osmočasovni intervju iako njega i dalje juri Interpol - priča Tom za „Blic“.


Ova uloga je za njega bila i sudbonosna jer je pre šest godina bio i sam osumnjičen da je član poznate kriminalne grupe.

- Kada sam 2007. godine svirao u Dubaiju, ispostavilo se da je upravo tu bila pljačka „Pink pantera“ i kada sam se vraćao za London, držali su me na aerodromu osam sati. Policija mi je zatim dve nedelje zadržala pasoš. Pet godina kasnije, pogledam film i shvatim da policajac iz Dubaija priča da su tada sve ljude iz bivše Jugoslavije zaustavljali na aerodromima zbog pljačke i pratili ih, a ja sam, eto, sad završio igrajući glavnog lika te bande. Interesantno, ovaj dokumentarac počinje autentičnim snimcima upravo te pljačke - objašnjava mladi muzičar.
 

Život na Dorćolu pomogao mu je da se uživi u ulogu opasnog momka.

tom Benzon

- Viđao sam takve face u kraju. Njihov govor tela, pokrete, sve to sam ubacio u ovaj lik. Mislim da je to prevagnulo što sam dobio ulogu - priča kroz osmeh.
 

Tom je inače sin čuvene glumice Ljerke Draženović, koja se proslavila ulogom Olge Petrović u kultnoj seriji „Pozorište u kući“, pa mu je njena kritika bila najvažnija.
 

- Imao sam tremu kada je ona gledala insert iz filma. Njoj se jako sve svidelo i znam da je to najiskrenije rekla. Bilo mi je mnogo lakše i na samoj premijeri, nisam imao tremu jer sam dobio zeleno svetlo kod mame - priča Toma.
Sa Džekom Savoretijem promoviše treći album.


- Često nas puštaju na radiju i televiziji, svirali smo ovog leta i na 16 festivala u Britaniji od Glastonberija, preko T in the park - navodi muzičar koji je u Beogradu imao perspektivan sastav „Rok terapija“.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP