Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

NIJE GA BRIGA

Ukrajinci hoće Bregu da smeste u zatvor!

Autor: E.A. | 02.04.2015 - 21:00:00h | Komentara: 1

Muzičar i kantautor Goran Bregović bi mogao da bude uhapšen u Ukrajini zato što je ilegalno ušao u ovu državu, odnosno zato što je svirao na Krimu. Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine traži hitne sankcije za Bregovića, koji je, kako navodi ukrajinska novinska agencija UNIAN, bez njihovog znanja ušao u tu zemlju.

Goran Bregović

Goran Bregović | Foto: Profimedia.rs

 
Goran Bregović je 25. marta otputovao na Krim, gde je u Sevastopolju imao promoviju albuma "Šampanjac za Cigane". On, međutim, nije prošao zvaničnu kontrolu na ukrajinskoj granici što je, kako je naveo PR Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Jevgenij Perebeinis, kažnjivo prema zakonima ove zemlje.
- Zakon predviđa 15 dana zatvora, novčanu kaznu i zabranu ulaska u zemlju - kazao je Perebeinis, a prenosi portal klix.ba.
Bregovićev koncert u Kijevu zakazan za 16. maj je otkazan, piše ruska agencija TASS, a razmatra se opcija i trajne zabrane ulaska u Ukrajinu Goranu Bregoviću.

Povodom ove informacije pozvali smo Bregovićevu PR službu, gde su nam rekli da nemaju komentar, kao i da još nisu obavešteni da je Bregin koncert u Kijevu otkazan.

Inače, poznato je da Goran često nastupa u Rusiji, a u svom poslednjem intervjuu je izjavio kako je ruska kultura veoma bitna za Evropu, što je možda dodatno uvredilo Ukrajince pa zato žele da otkažu njegov koncert.

Poslednji komentari
  • el asad free america Vreme: 03.04.2015 10:17h

    dobru im je amerika demokraciju silom stavila.. sutra, kad ukrajina pokusa da uradi nesto na svoju ruku, iz washingtona ce im slati pozive za sudenja, ili ce im zatvarat bankovne racune a ko ustraje, tome ce bit dani odbrojani

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP