Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

TUGA

Umro brat Marije Šerifović!

Autor: telegraf | 29.11.2013 - 23:57:00h | Komentara: 1

Nakon premijernog predstavljanja filma “Ispovest”, u kojem je Marija Šerifović u javnost iznela intimne detalje iz svog života, Kragujevčani su ostali zbunjeni zašto se nigde ne pominje nedavno preminuli Marijin brat Dušan.

Marija Šerifović

Marija Šerifović


Reč je o njenom bratu po ocu, koji je nakon duge i teške bolesti izdahnuo u 42. godini, pre nešto manje od tri meseca.
Dušan Šerifović bio je miljenik celog Kragujevca, a na dan sahrane na poslednji put ispratila ga je reka ljudi. Dušan je rođen u jedanaestogodišnjem braku Mire i Rajka Šerifovića, pre braka sa Vericom Šerifović, s kojom je dobio Mariju.
Iz veze posle tog braka rođen je drugi polubrat pevačice Danijel Pavlović. Zajedničko za svo troje dece Rajka Šerifovića je talenat za muziku. Preminuli Dušan nije napravio muzičku krijeru zbog teške bolesti.

Dušan Šerifović

Dušan Šerifović

- Dušan je živeo s ocem. Imao je mnogo problema sa srcem, operisan je kao beba u Londonu. Jedva je preživeo. Konstantno je bio pod terapijom i nadzorom lekara – priča njegov drug Jovica.

Bio je miljenik Kragujevčana jer je bio neobičan i možda jedan od najboljih poznavalaca svake ulice u gradu.
- Nemoguće je bilo da šetate sat vremena i u nekoj ulici u širem centru ne sretnete Dušana. Neprekidno je hodao, kao da je pola dana bio u šetnji. Zvali smo ga Šerif. Neko je pre tri godine napravio na Fejsbuku fan stranu s imenom “Šerif” s lokacijama gde je sve viđen neumorni šetač. Kad je preminuo, na ovoj stranici postavljeno je: “Počivaj u miru svemirska lutalice, uskoro ti se svi pridružujemo da zajedno šetamo po nebeskom Kragujevcu” – kaže sagovornik Telegrafa.
U vreme kada je Danijel Šerifović učestvovao u “Operaciji trijumf”, pre pet godina, Dušan je za njega navijao, kao i za sestru Mariju tokom čitave njene karijere. Tada je, 2008. godine, Dušan za medije progovorio o sebi kao nepoznatom bratu čuvene muzičke porodice.
- I Danijelu i Mariji želim svu sreću, iako se retko viđamo. Svi smo živeli sa svojim majkama, tako da su naši odnosi površni i svako je priča za sebe. Ne poznajemo se baš dobro, iako svi veoma ličimo, a i svi se bavimo muzikom. I ja sam muzičar, bavim se komponovanjem. Još 1992. sam objavio singl, i mnogi britanski kritičari su me ocenili kao dobrog i talentovanog muzičara – rekao je tada Dušan Šerifović.
Nakon premijernog prikazivanja Marijinog filma u “Sava centru” njen otac Rajko juče nije hteo da komentariše film, tako da nije bilo prilike da mu bude postavljeno pitanje kako to da se u filmu ne pominje i Dušan.
- Neću da dajem izjave o filmu i onom što je o meni rečeno. Neka sve ide na moju dušu. Mnogo volim moju Maru, moju mezimicu, i to je sve što imam da kažem – rekao je Rajko Šerifović.
Rajkovi prijatelji iz Kragujevca kažu da nisu mogli da znaju šta se dešava u kući Šerifovića u vreme braka s Vericom, ali da on nije agresivni alkoholičar kako se priča.
- Kocka se, to da, pije, i to je tačno, ali nije alkoholičar koji se ne trezni i nije agresivan. Danima ne popije ni kapljicu. Slomljen je zbog sinovljeve smrti, zaplače usred razgovora s nekim. Sad mu je još teže zbog tog filma, ali nijednu reč protiv Marije nikome od nas nije rekao – tvrdi jedan od prijatelja Rajka Šerifovića.
Poslednji komentari
  • goran Vreme: 06.12.2013 17:59h

    apsolutna je neistina da nije pomenula Serifa. upravo gledam prvi deo tog filma gde ga vise puta pominje .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP