Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

PORODIČNA IDILA RADMILE MANOJLOVIĆ

Uskrs slavimo uz jelo, piće i pesmu (FOTO)

Autor: Biljana Radulović | 12.04.2015 - 17:00:00h | Komentara: 1

Najradosniji hrišćanski praznik Uskrs u domu pevačice Radmile Manojlović slavi se u velikom stilu. Tata Rade u porodičnoj kući u Četerežu okuplja sina iz prvog braka Nenada i ćerke Radu i Maju, koje je dobio u braku sa pevačicinom pokojnom majkom. Trpezu za sve sprema njegova sadašnja supruga Suzana, koja za svoje sinove i Radetovu decu na poseban način farba jaja.

Pevačica najviše voli praznike kod  tate Radeta u Četerežu, kada sa bratom  Nenadom zapeva u duetu, dok im je  sestra Maja samo

Pevačica najviše voli praznike kod tate Radeta u Četerežu, kada sa bratom Nenadom zapeva u duetu, dok im je sestra Maja samo plesna podrška | Foto: Zoran Lončarević

- Maćeha Suza nas uvek poštedi od kuvanja i kućnih poslova, kao što je to nekad radila naša majka, zato se za vreme praznika prihvatim najtežeg rada, a to je da pojedem sve što se spremi, grehota je da se baci - uz osmeh kaže Rada, dok njen tata dobacuje da je Maja najbolja domaćica, dok pevačica ume, ali nema vremena da kuva.


- Nama je praznik kada god se okupimo, jer Rada i Nenad zbog pevačkih karijera retko na crveno slovo mogu da budu kod kuće. Tada se družimo, jedemo, pijemo i uvek zapevamo. Kada popijem koju čašicu rakije više, onda samo ja pevam kako bih zadržao status najboljeg pevača u porodici. Radostan i srećan sam zbog njih jer su daleko dogurali, imam troje divne dece - sa ponosom priča Rade, koji je kao mladić snimio ploču, ali mu je vožnja kamiona bila važnija od muzičke karijere. Zato ima naslednike, Radu, koja već godinama žari i pali gde god da se pojavi, i Nenada, koji se trenutno takmiči u „Zvezdama Granda“.

Mama nas je  čuvala od svih  kućnih poslova i  sama je spremala  prazničnu trpezu  i farbala jaja

Mama nas je čuvala od svih kućnih poslova i sama je spremala prazničnu trpezu i farbala jaja | Foto: Zoran Lončarević


- Svi osim mene su muzikalni, zato im ja dođem kao igračica. Uživam kada zajedno zapevaju i uvek je veselo kada se okupimo. Rado idem i na njihove nastupe, pa im dođem kao ikebana na bini - kroz smeh dodaje Maja, za koju kažu da će biti porodični finansijski direktor jer jedina ume sa parama.
Nenad, koji je stariji, ali i stidljiviji od sestara, priznaje da su mu one i tata najveća podrška u karijeri.

- Ne osećam se prijatno pred kamerama i sve mi na bini deluje zamršeno. Rada me stalno kritikuje kako treba da pevam pesme koje imaju takmičarski duh, surova je u kritikama i nema kočnicu, a kada ja nju grdim, ona digne nos. Ista je kao tata, od njega dobiti kompliment je kao od stene odvaliti parče, dok Maja ume lepo da upakuje kritiku - iskren je Nenad.

Nana Nada nas je crvenim  jajetom mazala po licu, pričala je da se valja kako  bismo bile zdrave

Nana Nada nas je crvenim jajetom mazala po licu, pričala je da se valja kako bismo bile zdrave | Foto: Zoran Lončarević


Mlade su za udaju

Otac Rade ne pritiska svoje mezimice da se udaju, kaže došlo je novo vreme.
- Ni ja u svoje vreme nisam ispoštovao ono što mi se govorilo, sve je to mladost-ludost. Što bi vi, novinari, stalno da je udajete? Udaće se, ima vremena. Mlade su za udaju. U moje vreme je devojka sa 24 godine već bila stara za venčanje, a danas i sa 35 nije kasno - kaže Manojlović, dok njegov muški naslednik kaže da je veoma vezan sa sestre.
- Uvek sam bio zaštitnički nastrojen, do momenta kada sam shvatio da su izrasle u lepe, pametne i sposobne devojke. Od mene imaju banku ljubavi, podrške i saveta kada god da im to zatreba - ističe Nenad, kome su devojka Jovana i petogodišnji sin Mateja, uz oca i sestre, najveća podrška.

- To što mi je Rada sestra podjednako je teret i prednost. Znam da je jedna od pet najpoznatijih pevačica na Balkanu i ne nadam se da ću postati zvezda poput nje, ali voleo bih da izgradim karijeru - objašnjava brat, a na to se ubacuje tata Rade.
- Nenad nije svestan koliko je velik i jak pevač, nema dovoljno samopouzdanja i zato ga kritikujem. Tačno znam koliko moja deca mogu da postignu i tražim da poslu priđu pažljivo, a ne otresito, kako to obično rade. Radmila, dok se takmičila, jedno veče je u filmu čula Silvaninu pesmu i rekla: „Ovo ću da pevam“. Kažem joj: „Ne ideš da čupaš luk, pevaj nešto što znaš“ - priča glava porodice Manojlović, dok se Rada brani.

- Za tatu nikad ništa ne valja, uvek kaže - možeš ti to bolje - ističe pevačica i priseća se kako su izgledali praznici dok joj je majka bila živa.
- Čuvala nas je od svih kućnih poslova i sama je spremala prazničnu trpezu i farbala jaja, dok smo mi pred Uskrs išle kod nane Nade. Ona nas je crvenim jajetom mazala po licu, pričala je da se valja kako bismo bile zdrave. Sada maćeha Suza sprema jaja na hiljadu i jedan način, za njena dva sina i nas - ističe Rada.

Na pitanje kako je uspeo da uspostavi harmoničan odnos između dece iz različitih brakova, kao i nove supruge sa decom, Rade odgovara jednostavno.

| Foto: Zoran Lončarević


- Bude problematično na početku, ali uz poverenje prema novoj supruzi i prema deci sve se reši. Jedino iskrenost može da izgradi harmoničan odnos. Suza i ja smo već devet godina zajedno, a deca su mi, hvala bogu, stasala u zrele ljude. Više im ne delim savete, šta da im pričam, imao sam deset godina kada je struja došla u selo, dok su se oni rodili sa kompjuterima - kaže pevačicin otac, koji na pitanje da li Radu i Nenada vole u rodnom selu diplomatski odgovara:
- Ajde da kažem da je sve super i da ih vole, ali uspeh se ne prašta. Znam kako me gledaju u selu, ali isto tako znam da nas slava nije ponela.

Tata Rade: Ne volim nijednu Radinu pesmu


Bez dlake na jeziku, otac popularne pevačice kaže da mu se ne sviđa ćerkin izbor pesama.
- Voleo bih da Radmila peva prave narodne pesme - dvojku. Meni se nijedna njena pesme ne sviđa! Znate kako ona bira pesmu, pusti mi nekoliko numera i za koju kažem da je najgora, ona je snimi. Rada hoće da bude u trendu - kaže Rade, na šta se pevačica smeje i klima glavom potvrđujući da otac priča istinu.
- Tačno tako, to što se njemu ne sviđa, to sigurno prolazi - ističe pevačica, na šta brat Nenad dobacuje da za Radu i njene pesme znaju i u Grčkoj. Ipak, tata Rade pobija tu teoriju.
- Ja sam našao taksistu u Srbiji koji je ne zna. Kaže čovek da nema pojma ko je Rada i moguće je, tera taksi da zaradi pare i šta ga briga za pevače. Možda i sluša neku bleh muziku - kaže glava kuće, dok se ostali smeju ovoj anegdoti.

Poslednji komentari
  • jelena Vreme: 12.04.2015 07:29h

    Normalan svet. Brinu jedni o drugima. Retko u danasnje vreme

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP