Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

TELETON

Večeras na RTS-u: Ćaskajte za poznatima i skupljajte pomoć za ugrožene!

Autor: E.A. | 25.05.2014 - 15:10:00h | Komentara: 1

Radio-televizija Srbije, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, večeras od 21 čas organizuje nacionalnu dobrotvornu akciju “Teleton – za poplavljenu Srbiju”. Cilj akcije je prikupljanje sredstava za pomoć žrtvama poplava u Srbiji.

Lepa Brena

Lepa Brena

Tokom akcije “Teleton – za poplavljenu Srbiju” građani će moći da se uključe u dobrotvornu akciju i daju svoj doprinos pozivanjem humanitarnog telefonskog broja. Svaki telefonski poziv biće direktna donacija. prenosi Telegraf.

Gledaoci će moći da razgovaraju preko telefona sa onima koje nemaju priliku da sretnu u svakodnevnom životu i da ih pitaju o svemu što žele. Dok budu razgovarali sa gostima u studiju, gledaoci će istovremeno biti i humani – svaki poziv ili poruka biće direktna donacija, odnosno doprinos za pomoć ugroženima od nedavnih poplava.

Gosti u studiju biće visoki funkcioneri Vlade Republike Srbije, predstavnici verskih zajednica, Gorske službe spasavanja, ronilaca, članovi i volonteri Crvenog krsta Srbije, ali i ugledne ličnosti kulturnog, sportskog i javnog života Srbije. Odazvale su se i brojne kompanije i institucije.

Humanitarac: Vlade Divac

Vlade Divac

 Gosti „Teletona” RTS-a su: Vlade Divac, Andrija Prlainović, Mateja Kežman, Milica Mandić, Vanja Grbić, Saša Đorđević, Andrea Lekić, Saša Bošković, Dejan Tomašević, Nataša Kovačević, Slaviša Stojanović, Lazar Ristovski, Branko Kockica, Radoš Bajić, Nedeljko Bajić, Nenad Okanović, Marko Živić, Nele Karajlić, Milan Vasić, Nebojša Ilić Cile, Ivan Zekić, Predrag Vasić, Nina Janković, Tamara Dragičević, Nataša Ninković, Dragan Bjelogrlić, Dragan Jovanović, Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Nebojša Glogovac, Bane Trifunović, Ivan Bosiljčić, Bojan Perić, Dušan Kovačević, Dragana del Monako, Bojan Suđić, Slobodan Trkulja, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević, Kaliopi, Miroslav Ilić, Lepa Brena, Nikola Rokvić, Ivana Jordan, Zoran Simjanović, TV lica Javnog medijskog servisa Srbije i mnogi drugi.

U muzičkom delu programa “Teleton” RTS-a učestvovaće: Big bend RTS-a, Vasilisa, Bora Dugić, Dejan Cukić i Nikola Čuturilo.
Iznos svih poziva humanitarnog broja telefona iz fiksne telefonije i sva tri mobilna operatera je 60 dinara, a toliko je i svaki minut razgovora.

Dragan Bjelogrlić

Dragan Bjelogrlić | Foto: Zoran Ilić

Gledaoci Satelit RTS-a, to jest dijaspora, moći će da se uključe i donacijama u skladu sa mogućnostima jer je Vlada Srbije omogućila uplate humanitarne pomoći žrtvama poplava u Srbiji putem Pej-pal servisa iz 193 zemlje i regiona.

Sve pristigle donacije biće upućene direktno na namenske dinarske i devizne račune, koje je Vlada Republike Srbije otvorila za humanitarnu pomoć stradalima u poplavama.
Pored intervjua i uključenja gledalaca, muzičkih numera, novinari RTS-a pripremili su i televizijske izveštaje i reportaže u vezi sa poplavama u Srbiji.
Voditelji u studiju RTS-a na Košutnjaku biće Maja Nikolić i Vladimir Jelić.
Od sedam dosadašnjih izdanja “Teletona” RTS-a, šest je bilo posvećeno pomoći deci, a jedan žrtvama zemljotresa u Kraljevu. Ovo je osma humanitarna akcija koju organizuje Medijski javni servis Srbije.
Poslednji komentari
  • dada Vreme: 25.05.2014 16:20h

    Pozvala bih da je tu Zorana Pavić, ali možda pozovem zbog Bjele.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP