Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

Večeras počinju filmski susreti u Nišu!

Autor: srna.rs | 23.08.2014 - 11:03:00h | Komentara: 0

NIŠ, 23. AVGUSTA /SRNA/ - U Nišu večeras počinju tradicionalni Filmski susreti, na kojima će biti prikazano 11 filmova, od kojih šest premijerno.

49. Filmski susreti

49. Filmski susreti


Festival će otvoriti film Dragana Bjelogrlića "Montevideo - vidimo se" u kome glavne uloge igraju Miloš Biković, Petar Strugar, Armand Asante, Viktor Savić, Elena Martinez, Predrag Vasić, Nebojša Ilić i Vojin Ćetković.

Tokom sedam festivalskih večeri posjetioci će gledati filmove "Spomenik Majklu DŽeksonu" u režiji Darka Lungulova, "Dječaci iz ulice Marka i Engelsa" Nikole Vukčevića, "Atomski zdesna" Srđana Dragojevića, "Vojna akademija 2" Dejana Zečevića.

Biće prikazani i filmovi "Neposlušni" Mina Đukića, "Lav hanter /Love hunter/: Priče iz njujorškog taksija" Nemanje i Branislava Bala, "Kad ljubav zakasni" Ivana Stefanovića, "Mamula" Milana Todorovića, "Varvari" Slobodana Skerlića i "Top je vreo" Ivana Ikića.

Posljednje veče rezervisano je za dođelu nagrada i projekciju gostujućeg filma "Lauš" reditelja Branka Beševića-Gajića, koji se bavi istinitim događajima i fenomenom ličnosti glumca Žarka Lauševića.

O nagradama za najbolje ostvarenje "Gran pri Naisa", za najbolju žensku i mušku ulogu - "Carica Teodora" i "Car Konstantin", te najboljim epizodnim i debitanskim rolama odlučivaće žiri u sastavu Dragana Varagić, Predrag Ejdus i Dubravko Jovanović.

U Nišu će većeras, odmah po otvaranju festivala, biti dođeljena nagrada "Pavle Vujisić" za izuzetan doprinos umjetnosti glume u domaćem igranom filmu, koju dođeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije.

Ovogodišnji dobitnik je Mihajlo Miša Janketić, filmski i televizijski glumac upamćen po ulogama u "Otpisanima", "Sivom domu", "Kolubarskoj bici" i "Porodičnom blagu".

Predstavnici Niškog kulturnog centra, koji je organizator festivala, očekuju da će u Nišu tokom Filmskih susreta gostovati oko 180 glumaca iz Srbije i regiona.

Za organizaciju festivala grad Niš izdvojio je oko 156.000 evra, a Ministarstvo kulture i informisanja Srbije oko 43.000 evra. /kraj/vb/sk

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP