Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

NISU ODOLELI

VIP NARKOMANIJA: Poznati u paklu droge!

Autor: M. Dudvarski | 13.04.2014 - 19:00:00h | Komentara: 10

Javna je tajna da mnoge poznate ličnosti konzumiraju brojne opijate. Dok se neki od njih kriju, drugi se prozivaju, a treći pričaju o svojim iskustvima sa nelegalnim supstancama. Hapšenje frontmena grupe „Sanšajn“ Branka Bojovića ponovo je otvorilo priče o drogi među srpskim zvezdama.

Više godina unazad stupci u novinama su punjeni sudskim presudama, ali i ličnim priznanjima i ispovestima glumaca, pevača i muzičara...da su koristili drogu. Jedan od prvih koji je javno istupio i priznao da je bio u „paklu droge“ je i čuveni Aca Lukas. On je rekao da ljudi nisu ni svesni koliko je narkomanija uzela maha i smatra da statistički podaci prema kojima u Srbiji ima 170.000 narkomana nisu tačni, jer „broj je, nažalost, mnogo, mnogo veći!“

Aca Lukas

Aca Lukas | Foto: Petar Marković

 - Teško je izlečiti se od narkomanske zavisnosti. Ipak, moguće je! Ja doduše nisam koristio heroin i nisam imao tu vrstu propadanja organizma, mozga...svega. Ali, kao čovek u ozbiljnim godinama koji ima decu, shvatio sam da je to bolest i da moram da se izvučem. I izvukao sam se - rekao je on u jednom intervjuu.

Dado Glišić

Dado Glišić | Foto: Vladimir Lukić

 Takođe je tada pomenuo i da je odlučio da osnuje fondaciju za odvikavanje od droge, pošto je pomogao pevaču Dadu Glišiću da ostavi narkotike.

- Istina je da je iza mene teška životna borba iz koje sam, uz božju pomoć, izašao kao pobednik. Bio sam mlad i prilično razočaran u sve što nam se dešavalo... Nije sramota pasti, sramota je ne ustati - rekao je nedavno Dado Glišić.

Džej Ramadanovski

Džej Ramadanovski

 Čuvena izjava Džeja Ramadanovskog „ako je kokain droga, onda sam ja narkoman!“ nije nikog iznenadila, jer su svi naslućivali ono što je on priznao. Džej je u jednom intervjuu rekao da je kokain probao prvi put sa 19 godina, kada je bio u Amsterdamu.

Teretio se da je psovao policajce: Viktor Savić

Viktor Savić | Foto: Rajko Ristić

 S druge strane ima i onih umetnika koji su krili svoju zavisnost od narkotika, ali ih je policija otkrila i uhapsila. Takav slučaj je i sa glumcem Viktorom Savićem (28), koji je bio osuđen na novčanu kaznu 60.000 dinara zbog posedovanja droge. Viktor Savić, Igor Grubor i Nemanja Perić uhapšeni su 16. februara 2006. godine na uglu ulica Kralja Petra i Kneza Mihaila. Glumac je od Grubora kupio 1,30 grama marihuane, dok je 0,48 grama hašiša već imao kod sebe. Tokom suđenja Savić je potvrdio da je droga bila njegova, ali je rekao i da nije znao da je zabranjeno imati je.

Glumac Igor Pervić je među prvima javno progovorio o svojim problemima s heroinom i odvikavanjem:
- Otišao sam u London na detoks. Za 24 sata, pod anestezijom, promenili su mi krv, izvukli su sve otrove, blokirali centre u mozgu, posle čega ne bih mogao da osetim ništa ako bih ponovo uzeo drogu - izjavio je Pervić.

Dospeo u „tešku  kategoriju“: Bakočević

Dospeo u „tešku kategoriju“: Bakočević | Foto: Dalibor Danilović

 A onda se sa svojom devojkom Jovanom Petrović preselio iz Beograda u Baćevac i potpuno okrenuo leđa prošlom životu. Nebojša Bakočević nije imao snage za tako nešto, te su ga mediji svrstali u „težu kategoriju“. Njegovo ime najčešće se moglo pročitati u kontekstu afere u koju je upleten i heroin.

Pevač Milić Vukašinović takođe je podelio s javnošću svoja iskustva s drogom i naveo kako se nekada znalo ko se drogira.

- Činili su to rokeri, a narodnjaci su pili rakiju! Ali, davno su prošla vremena kad se znalo ko je ko. Ne krijem probao sam i ja drogu, jer da nisam ne bih znao šta sve droga može da uradi sa čovekom - kaže Milić Vukašinović, koji je imao velikih problema sa alkoholizmom, dok mu se droga smučila zbog silnih muka koje je prošao zbog zavisnosti njegove ćerke.

rambo amadeus

Rambo Amadeus | Foto: Reuters

 Najbolji opis čovekovog stanja kada proba heroin, koji je prema rečima narkomana kralja svih narkotika, dao je Rambo Amadeus u jednoj TV emisiji. Rambo je priznao da je duže vreme konzumirao marihuanu, koja ga je po njegovom svedočenju bacala u tešku paranoju, ali je priznao i da je jednom probao i heroin:

- Moram da se pohvalim da sam probao heroin i da imam direktno iskustvo kako utiče na čoveka. Za nekoliko sekundi kad šmrknete heroin, osećate se kao petogodišnji dečak koji je za rođendan dobio igračku koju je danima sanjao. Odjednom je vaše srce ispunjeno i odjednom ste preplavljeni nekim osećanjem, toliko lagodnim, i prosto vas popušta ona užasna nervoza koju ste nosili čitavog života i preplavi vas osećanje blagosti nečega što je tako lepo. Međutim, posle sat, dva ili tri, kreće drugi period. Period kad vas to popušta, kad se odjednom osećate kao da ste sahranjeni živi i odjednom u vama nema ničeg i odjednom ste truplo mesa i kostiju koje ne vidi nikakav razlog za sopstveno postojanje. Ja sam sutradan imao taj period otrežnjenja kada mi je bilo toliko odvratno da sam rekao sebi: „Ti više nikada više u životu ovo nećeš da probaš“. 

Biljana malo beleše

Biljana Srbljanović

Biljana Srbljanović

 Dramsku spisateljicu Biljanu Srbljanović policija je uhvatila dok je kupovala kokain od poznatog beogradskog dilera. Inspektorima je priznala da je dva puta naručila „belo“. Iako joj je pretila kazna zatvora do tri godine, ona se izvukla. Nagodila se s tužilaštvom, pa je umesto krivičnog gonjenja platila 200.000 dinara u humanitarne svrhe.

Vesna i Kusta pušli "vutru"

Domaćin zabave: Vesna Zmijanac

Vesna Zmijanac 

Reditelj Emir Kusturic u emisiji „Utisak nedelje“ priznao je da je zbog depresije posle snimanja kultnog filma „Anderground“ konzumirao lekove za spavanje i pivo u isto vreme. Onda je otkrio i da je uzimao marihuanu, pravdajući svoje postupke rečima: „Pa ko nije!“ Vesna Zmijanac je svojevremeno priznala da je imala iskustvo sa marihuanom na početku karijere, ali da je samo probala.

Tešku artiljeriju za „Bijelo dugme“

Gde ima  dima, ima  i vatre Tifa za „Alo!“

Tifa | Foto: RAS

Mladen Vojičić Tifa iz Belog dugmeta, koji je nastupao u beogradskom klubu „Kasina“, za vreme svog boravka u srpskoj prestonici, gostovao je na Televiziji „Skaj plus“, gde je otvoreno pričao kako je koristio drogu, tačnije kombinaciju LSD-a i heroina. To je radio, kao je izjavio, da bi pobedio tremu.
Frontmen „Dugmića“ Goran Bregović u jednom intervjuu je rekao da je konzumirao psihoaktivnu supstancu LSD.
- Kao klinac, od šesnaeste do osamnaeste godine, u mozak sam uvaljao toliko LSD-a da moj mozak nikad posle toga nije radio ljudski - govorio je Brega.


I poznati umiru

Droga je uništila i živote mnogim poznatih u Srbiji. Prvi srpski folker koji se predozirao, i to kokainom, jeste Rodoljub Rođa Raičević, pevač i kompozitor. Umro je 7. oktobra 2001. godine, u 44. godini, a pronađen je mrtav u jednom stanu u ulici 27. marta. Pominjalo se i da je bio HIV pozitivan.

Legendarna glumica Sonja Savić (47), preminula je 2008. godine u svom stanu u Beogradu od posledica predoziranja narkoticima! Komšije preminule glumice rekle su da je Sonja poslednjih dana izgledala vrlo loše.
- Bila je bleda, izgledala je veoma loše i više je nego očito bilo da je stalno drogirana. U stanu nije bilo uopšte nameštaja, a na sve strane nalazili su se špricevi. Sonja je spavala samo na jednom starom dušeku - pričale su komšije.
Savićeva je bila bliska i sa članovima grupe EKV. Interesantno je da je svima, celoj jednoj njihovoj postavi -
Ivici Vidojkoviću, Milanu Mladenoviću, Bojanu Pečaru i Margiti Stefanović, droga uništila život.
 

Poslednji komentari
  • deki Vreme: 13.04.2014 19:25h

    cega se pametan stidi time se budala ponosi

  • bislo Vreme: 13.04.2014 19:44h

    to nije rekao džej,nego Kaniđa!

  • Darko Vreme: 14.04.2014 02:00h

    Milan Mladenovic, nije umro od droge vec od raka pankreasa u bolnici.Kada vec pises nesto, onda se barem informisi...Ovako ispadas glup...

  • skacka Vreme: 14.04.2014 08:32h

    Nije ni Kanidja nego Maradona!!!

  • milka Vreme: 14.04.2014 09:27h

    ovakav clanak je uzasan,deca citaju i njihovi "ljubimci" koristili drogu,sad su kao ok i srecni,Deca to kopiraju i misle i ja cu kao moj omiljeni probati,nije to nista. A malo je primera kako se umire i truli mlad u zemlji,da ne pominjem kriminal koji iz toga proizilazi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP