Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

POZNATI NASILNICI UGLAVNOM PROLAZE NEKAŽNJENO

VIP tabadžije!

Autor: B. Jelovac - D. Ćuruvija | 15.12.2013 - 21:30:00h | Komentara: 1

Javne ličnosti najčešće ne prijavljuju nasilje iz straha da im ne bude narušen imidž

Novopečeni  roditelji: Adil i Ana

 Adil i Ana | Foto: Vladimir Lukić

Ćerka pevača Džeja Ramadanovskog Ana Ramadanovski nakon batina koje je nedavno dobila od svog nevenčanog supruga pevača Adila Maksutovića odlučila je da ga napusti, ali kako je izjavila, iako je slučaj prijavila policiji, odlučila se da ga ipak neće teretiti za nasilje u porodici zbog njihovog deteta. Da i žene sa javne scene Srbije strahuju od svojih jačih polovina kao i sve druge, pokazuje činjenica da nasilje retko prijavljuju, a i kada to učine, poput Ane, kasnije se ne pridružuju krivičnom gonjenju svojih jačih polovina ili prosto promene iskaz, te otuda nijedan “VIP tabadžija” nije ni završio sa sudskom presudom. O tome šta su preživele ne libe se da govore čak i pred kamerama jedino kada nasilnik postane bivši u njihovim životima.
- U sigurnu kuću, pored običnih žena, javljaju nam se i javne ličnosti koje, međutim, ne žele da slučaj prijave policiji, već da se evidentiraju kod nas da su bile žrtve muža nasilnika za slučaj da im se nešto desi ili ukoliko im zatreba kao dokaz za sud. Iako su mahom finansijski nezavisne od svojih muževa, one uglavnom izbegavaju da slučaj prijave policiji kako sve ne bi procurilo u javnost zbog njihovih karijera ili uglavnom zbog još uvek neraščišćenih emotivnih odnosa. One još uvek, na neki način, vole svoje muževe nasilnike i to je prepreka za prekid veze - objašnjava za “Alo!” Vesna Stanojević, koordinator sigurne kuće.

Maja Marijana

Maja Marijana i Mladen Šmakić | Foto: Emil Čonkić

 
Tako je pevačica Marijana Radovanović, poznatija kao Maja Marijana, tek nedavno napustila svog supruga i menadžera Mladena Šmakića, koji je navodno brutalno pretukao u maju ove godine. Pevačica je tada završila u Urgentnom centru sa nagnječenjima jagodične kosti i lobanje, a lekari kojima je rekla da je pretukao suprug pozvali su policiju. Šmakić je sve demantovao, a pevačica je u policiji rekla da nema nameru da ga tuži jer je “on otac njene ćerke, ali i zbog emocija koje gaji prema njemu”. Slučaj otuda nije dobio sudski epilog.
Epilog najverovatnije neće dobiti ni slučaj Mande Popović (32), koja je u Prvom osnovnom sudu prošlog meseca promenila iskaz i rekla da albanski biznismen Ćazim Osmani zvani Feliks (50) nije muškarac koji ju je pretukao u beogradskom hotelu “Zira“, kao što je prethodno policiji prijavila. Tužilaštvo trenutno proverava njihove iskaze, pošto su se u sudu oboje “usaglasili” da ju je tukao njegov prijatelj “kojem se ime ne zna”. Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu je zatražilo prikupljanje dodatnih obaveštenja u vezi sa incidentom u beogradskom hotelu „Zira“, posle čega će odlučiti hoće li protiv biznismena pokrenuti istragu za nanošenje povreda ili staviti tačku na slučaj.

Vladimir i Bojana Stojković / Foto: Marko Metlaš, Dejan Živančević i Aleksandar Dimitrijević

Vladimir i Bojana Stojković

 

Šta je istina o navodnom upadu golmana Vladimira Stojkovića krajem decembra 2011. u stan na Vračaru u kojem je, po pisanju medija, istukao sada već svoju bivšu suprugu Bojanu, do danas nije poznato. Pisalo se kako je Stojković zbog zahteva za razvod navodno tukao Bojanu pesnicama i šutirao je dok se nije onesvestila, a sve pred njihovim sinčićem. Iako je tadašnja gospođa Stojković pozvala policiju te noći, oboje su kasnije demantovali ceo incident tvrdeći da “novinari šire dezinformacije”.
Psiholog Aleksandra Janković kaže za “Alo!” da javne ličnosti najčešće ne prijavljuju nasilje iz straha da im ne bude narušen imidž.

Koromana branila bivša supruga

ognjen koroman


Da li će fudbaler Ognjen Koroman biti jedini vipovac koji će i pred zakonom odgovarati zbog nasilja nad ženama, ostaje da se vidi, pošto je suđenje pred Prvim osnovnim sudom zbog šamaranja Božane Ranković još uvek u toku. Nekadašnji kapitan Crvene zvezde optužen je da je 28. maja 2012. u stanu u ulici Kapetana Zavišića u Beogradu udario šamar Božani, sa kojom ima sina.
Zanimljivo da je na poslednjem ročištu u njegovu odbranu stala njegova bivša supruga Irena, koja je rekla da zna da je “Božana bila jedna od njegovih ljubavnica, ali da Ognjen nikada nije bio nasilan, ni u braku, a ni posle razvoda”.

- One su dvostruke žrtve. S jedne strane su žrtve nasilja u porodici, a s druge strane se etiketiraju kao žene koje su dobijale batine, a nisu bile u stanju da ga prijave. One ne žele da ih javnost vidi kao osobe koje su napravile loš izbor i da se kasnije vući repovi za njima, pa ne prijavljuju zlostavljanje, a često to ne čine iz straha od osvete. Nasilje prijave tek kada osete da su životno ugrožene, ali i povlače prijave protiv nasilnih muževa jer se, u međuvremenu, kako vreme odmiče, pojavljuje taj strah od javnosti. Nažalost, posle tih horor priča, koje iznesu u javnost, kreću bajke njihovih jačih polovina da se to više neće desiti i one im se vraćaju. Razapete između osećanja, one im se vraćaju, ali onda doživljavaju još veće nasilje jer se njihov prag tolerancije povećava. Umesto jednog, sada oprašataju tri šamara. Međutim, to ne smeju da dozvole jer nijedan udarac i batine nemaju opravdanje. Zato je bolje da se na vreme raskine veza ili da nasilne osobe krenu na lečenje - kaže Jankovićeva.
Pojedine pevačice pak odlučile su se da nasilnike prijave tek nakon razvoda, kada shvate da ih oni ni tada neće ostaviti na miru. Tako je u decembru prošle godine pevačica Radmila Misić (46) podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg supruga Marka A., koji ju je tukao u automobilu kada je krenula na snimanje emisije “Moravski biseri”. Radmila je rekla u policiji da ovo nije bio prvi put da je bivši suprug digao ruku na nju, ali je ona do tada ćutala jer nije htela da se u medijima prenosi njena priča.
Njena koleginica Nataša Đorđević takođe je u aprilu 2010. prijavila da je njen bivši nevenčani suprug Goran Živković čak udario svojim automobilom u njen želeći da je izgura s puta i ubije, što je prijavila u policijsku stanicu u Mirijevu i o čemu je javno govorila.
Tokom poslednjih godina braka između pevačice Biljane Krstić i glumca Tihomira Arsića u javnosti se mogla čuti priča da je on često pio, te da je u tom stanju navodno tukao svoju suprugu. Ove glasine su počele da kruže nakon što se Krstićeva u javnosti pojavila sa velikom modricom na oku. Međutim, budući da nijedno od bivših supružnika nije potvrdilo šta se zaista dešavalo između njih, ovo ostaje u sferi spekulacija. Njih dvoje su se razveli pre desetak godina.

Više pričaju pred kamerama nego u policiji

Goca Tržan

Goca Tržan

Dok se retke žene iz javnog života odluče da “priušte” svojim partnerima sud i zatvor, brojne pak u javnosti pred kamerama po završetku takvih veza javno govore o svojim iskustvima. Tako je Goca Tržan nedavno progovorila da je svojevremeno zlostavljao jedan od bivših partnera, koji joj je više puta probio bubnu opnu. Vesna Vukelić Vendi otvoreno je pričala o velikim ljubavima koje su je zlostavljale. Glumica i pevačica Tijana Vučetić, poznatija kao Petrojka iz serije “Selo gori, a baba se češlja”, pre nekoliko meseci izjavila je da je morala čak da potraži spas u sigurnoj kući od muža, koji ju je fizički maltretirao tri godine, dok je Zlata Petrović navela da ju je prvi suprug pevač Hasan Dudić tukao, dok je drugi TV voditelj Zoran Pejić Peja “za uši vukao”.
Poslednji komentari
  • pitanje Vreme: 16.12.2013 10:17h

    u vezi sa g.trzan..objasnite kako moze da probije bubna opna VISE PUTA? ja za taj fenomene do sada ne cuh

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP