Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

SA PROBE NA TRENING

Viva Vox se zahuktava za "Arenu"! (VIDEO)

Autor: Alo.rs | 03.05.2015 - 12:00:00h | Komentara: 0

Do velikog beogradskog koncerta hora Viva Vox 9. maja u Kombank Areni ostalo je samo nekoliko dana. Hor ulazi u finalne pripreme koje obuhvataju pevačke, koreografske i kostimske probe, snimanja, ali i odlaske na bazen.

Viva Vox

Viva Vox | Foto: Promo

 
„Pevanje je fizički zahtevan proces, naročito kada se bavite ovakvom vrstom pevanja kojom se mi bavimo. Pri pevanju se ne koriste samo usta i grlo, već i stomak i celo telo. A kada moramo da izvedemo i koreografije, sve postaje još teže. Da bi održavali stabilan glas dok igramo ne samo da moramo da budemo sigurni u deonicu koju pevamo i u pokrete koje izvodimo, već moramo da imamo i pevačku i fizičku kondiciju. Odlazak na bazen je sjajan zato što je plivanje dobra vežba i za pluća i za formu, a i zabavno je“, rekao je Tihomir Jovanić, bitbokser hora.

Koncert u Areni je deo proslave desetog rođendana Viva Vox-a, koji je ove godine objavio i svoj prvi album. Uprkos dugoj karijeri, za ovaj nastup veruju da će biti sasvim drugačiji od svih prethodnih.

Viva Vox

Viva Vox u Ujedinjenim nacijama

- Činjenica je da smo do sada već imali iskustva sa značajnim i velikim scenama, kao što je bilo u Njujorku, Pekingu ili na EXIT-u, ali koncert u Areni će biti sasvim novo iskustvo za nas. Prvenstveno tehnički, jer ovaj put se bina gradi kako bi odgovarala našim specifičnim zahtevima, kao što su izmešanost pevača, mikrofoni, mogućnost izvođenja koreografija... Ovo je prvi put da se nećemo mi prilagođavati sceni, već scena nama i izuzetno se radujemo tome. Zbog veličine prostora i udaljenosti od publike, imaćemo platna na kojima će gledaoci moći u krupnom planu da vide pevače, ali i profesionalne igrače i zanimljive video materijale koje smo pripremili specijalno za ovaj koncert. Nije isključeno ni da će biti pirotehnike i specijalnih efekata“, izjavila je Jasmina Lorin, dirigent hora.

Viva Vox na festivalu EXIT

Viva Vox na festivalu EXIT

 
Pored spektakularne bine i vizuelnih efekata, Viva Vox za Kombank Arenu priprema i veliki broj novih pesama. Publika će imati priliku da čuje numere koje su već standardno na repertoaru hora, kao što su pesme Pepersa, Nirvane, TOTO-a, Kings of Leon, kao i obrade pesama grupa Coldplay, Queen i The Prodigy koje su se našle na njihovom prvom albumu. Ali to nije sve, kako nam je objasnio Boris Balunović, jedan od aranžera hora: „Pesma „Unsustainable“ grupe Muse je za izvođenje isključivo vokalnom tehnikom najteža od svih koje smo do sada obradili.
- Radi se o mešavini elektronske, dub-step, rok i alternativne muzike i zbog toga je bilo stvarno teško ne samo napisati aranžmane, već i uvežbati pesmu sa horom. Svi smo želeli da uradimo barem jednu pesmu Muse-a i uspeli smo samo zato što nas je vodio entuzijazam. Imali smo posebne probe samo kako bi smišljali različite zvuke i glasovne efekte koje u ovoj pesmi moramo da koristimo pored pevanja.“
Specijalno za ovaj rođendanski koncert, Viva Vox je osim Muse-a obradio i Pearl Jam, Siju, ali i još nekoliko pesama kultnih pop-rok bendova. Koje su to pesme saznaćete pre koncerta zahvaljujući poznatima kao što su Sergej Ćetković, Bojana Stamenov i Miroslav Raduljica, koji će nam do 9. maja otkrivati koje će numere oni najviše čekati da čuju u Areni.


Karte za koncert Viva Vox-a su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima, ne zaboravite da ih nabavite na vreme!
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP