Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

VESELO, VESELO!

Zatvoren Egzit, a avantura se nastavlja na moru!

Autor: A. O. | 14.07.2014 - 11:00:00h | Komentara: 0

Nastupom Stiva Ričmonda i Marka Nastića na Dance areni, noćas je spuštena zavesa na 15. izdanje EXIT festivala, koji je u prethodna četiri dan potvrdio da s pravom nosi titulu najboljeg muzičkog festivala u Evropi.

EXIT poslednji dan Foto: Petar Marković

EXITzatvoren uz sjajnu atmosferu Foto: Petar Marković

 

Toj oceni značajno su poslednje, četvrte večeri festivala doprineli jedan od najboljih novih bendova u Evropi - "Hurst" i začetnici Brit - popa "Suede" koji su imali sjajne nastupe na Main stageu.


"Hurst" je i na Petrovaradinskoj tvrdjavi pokazao da se radi o bendu koji redovno na festivalima ima fantastične nastupe, dok je "Suede" u potpunosti opravdao to što su taj bend mnogi smatrali ekskluzivm ovogodišnjeg EXIT-a.
Dance arena, na kojoj po tradiciji festivalska žurka poslednjeg dana EXIT-a traje do jutra, i sinoć je, kao i prethodna tri dana, bila meta velikog broja posetilaca koji su baš na tom mestu želeli da stave tačku na svoj ovogodišnji provod na Petrovaradinskoj tvrđavi.


Da im završnica EXIT-a ostane u najlepšem pamćenju svojski se potrudio Deep Dish, koji je bio zvezda večeri na toj bini ,mada su i ostali izvodjači dali doprinos sjajnoj atmosferi medju posetiocima.

EXIT poslednji dan Foto: Petar Marković

I pored finala Mundijala, provod bio na nivou Foto: Petar Marković

 
Fusion stage je tokom celog festivala okupljao posetioce koji se radje opredeljuju za slušanje domaće, odnosno ex jugoslovenske muzike nego "stranih nota", pa je takav slučaj bio i sinoć, kada su izmedju ostalih nastupili "Pips, Chips & Videoclips", Vlada Divljan, Dejan Petrović sa svojim Big bendom i "Beogradski sindikat" koji je i stavio tačku na ovogodišnju feštu na Fusionu.

Reggae stage poslednje večeri 15. EXIT-a bio je mesto okupljanja ljuditelja fudbala koji su u velikom broju, na ogromnom video bimu, pratili prenos finalne utakmice mundijala u Brazilu u kojoj je reprezentacija Nemačke posle produžetaka savladala Argentinu sa 1:0.


Odmah po završetku utakmice navijači i jedne i druge reprezentacije zajedno su u ritmu muzike krenuli u obilazak brojnih bina u potrazi za dobrim provodom, jer oni su na Tvrdjavu i došli pre svega zbog provoda i dobre muzike.


Tokom 15. EXIT festivala, tokom četiri festivalske večeri, na dvadesetak bina rasporedjenih na različitim lokacijama na Petrovaradinskoj tvrdjavi nastupilo je više od 400 izvodjača iz celog sveta.


U skladu sa novim konceptom festivala, ustanovljenim od ove godine i nazvanim EXIT AVANTURA, muzički spektakl se sa Petrovaradinske tvrdjave seli na plažu Jaz u Budvi gde će se od 15. do 17. jula u organizaciji EXIT tima, održati "Sea Dance Festival" na kome će na sedam festivalskih bina tokom nastupiti više od 100 izvodjača medju kojima i "Example live" (Egzempl), "Jamiraquai" (Džemirakvai), "Underworld" (Andervord), Rambo Amadeus i mnogi drugi.

Egzit avantura se nastavlja na moru!

Egzit avantura juče je zvanično napustila Petrovaradinsku tvrđavu i Novi Sad i preselila se na plažu Jaz u Budvi na prvi po redu Sidens festival. Četiri večeri dobre energije i muzike okupile su na tvrđavi preko 165.000 ljudi.

Novi Sad i i organizacija Egzit festivala, uprkos lošim vremenskim uslovima i ove godine su pokazali da su dostojni domaćini titule najboljeg evropskog festivala.
Priliku da kao hedlajneri zatvore poslednji dan festivala na glavnoj bini imao je žestoki koncertni sastav, Hurts, kojeg je publika najvećeg i najstarijeg svetskog festivala Glastonberi proglasila za "najbolju svirku", pored žestoke konkurencije u vidu sastava Coldplay, U2, Beyonce, Artic Monkeys i mnogih drugih, a sinoć smo saznali i zašto. Bend koji neki vole da zovu i pravim naslednicima Depeche Mode-a, je sinoć bliljirao na Petrovaradinskoj tvrđavi. Na istoj bini nastupile su i pop legende Suede, začetnici brit popa, kojima je ovo prvi put u regionu da nastupaju i to upravo na najboljem evropskom festivalu! Bendovi i pojedinci koji su na ovoj bini ove godine ostavili dobar utisak su Slobodan Trkulja i Balkanopolis, vizuelno divni Belgijanac Stromae, britanska senzacija Rudimental i naravno dubstep monarh iz Los Anđelesa, neverovatni Skrillex.
Jedan od najvećih dvojaca u istoriji dens i elektronske muzike i dobitnici Grammy nagrade, Deep Dish, nakon dugih šest godina pauze, ponovo je ujedinio snage, a jedna od stanica na ekskluzivnoj turneji koja obuhvata nastupe u Majamiju, Las Vegasu, Torontu i Montrealu bila je upravo - Dance Arena, Novi Sad, Srbija! Surovim house zvukom i poznatim remiksima oduvali su veliki broj posetioca Dance Arene.
U velikom šancu Petrovaradinske tvrđave zapaženije nastupe imali su i britanski elektronski muzički dvojac Disclosure, nezaobilazani back to back nastupi Carl Craiga i Green Velveta, Carl Coxa i Dany Tenaglia, Afrojacka i Quintina, Tige i DJ Hella.
Program na Fusion bini sinoć su imali priliku da zatvore legende beogradskog asfalta, Beogradski sindikat, pre njih nastupio je i Vlada Divljan i Letnji kino bend i Mighty Oaks. Na ovoj bini dobar utisak su ostavili The Afghan Whigs, Che Sudaka, Disciplin a Kitschme, Asian Dub Fondation, uprkos tehničkim problemima, Bad Copy, Bombaj Štampa, Atheist Rap.
Za nezaboravna noć Explosiv bini, pobrinule su se heavy metal zvezde, švedski Sabaton, poznati po rasprodatim halama širom sveta, nezaobilaznim hedlajnerskim statusima na svim velikim festivalima, brojnim nagradama i zlatnim i platinastim tiražima. Salvu teških rifova i tonu sirove energiju na ovoj bini pružili su bostonski hard core bend Death Before Dishonor i njihove njujorške komšije legende hard core zvuka Madball i punkeri iz Nevade 7 seconds.
Vremenske prilike ni sinoć nisu išle na ruku organizatoru i posetiocima EXIT-a. Kiša je lila u dobrom delu festivalske večeri ali to pak nije smetalo armiji fanova da se oprosti na pravi način od najboljeg evropskog festivala. Nadamo se lepšem vremenu u Crnoj gori!
Podsećamo da Sea Dance festival na plaži Jaz kod Budve počinje već sutra, a na njemu nastupaju: Jamiroquai, Example live, Underworld, Klingande, Juan Atkins, Timo Maas, Roger Sanchez, Patife, Mirk Knight, Bad Copy, Darkwood Dub, Eddy Temple-Morris, Eyesburn, Lollobridgida, Kiril Djaikovski ft. TK Wonder i mnogi drugi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP