Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Estrada

ALEKSANDAR MILIĆ GOVORI O KONCERTU „MILIGRAMA“ U „ARENI“

Želeo sam prave munje na koncertu!

Autor: A. Radojević | 19.10.2014 - 10:00:00h | Komentara: 0

Popularna grupa „Miligram“ sa Aleksandrom Milićem Milijem na čelu održaće spektakularni koncert u „Kombank Areni“ 29. novembra, a za publiku pripremaju velika iznenađenja. U intervjuu za „Alo!“ Mili je otkrio da je koncert smešten u zamišljenu elektranu, da je želeo prave munje u hali, kao i da će Alena Ademovića teško skinuti sa bine.

Aleksandar Milić Mili

Aleksandar Milić Mili | Foto: D. Živančević

Šta spremate za publiku na koncertu u „Kombank Areni“?
Spremili smo jedan nesvakidašnji muzički događaj i jedan potpuno nov produkcijski koncept, kada je reč o domaćim koncertima. Sa muzičke strane, sviraćemo sve hitove „Miligrama“, zatim pesme koje su bile veliki hitovi, a radio sam ih sa drugim izvođačima, a proći ćemo i kroz najznačajnije pesme muzičke istorije Balkana. Vizuelno, ceo događaj je smešten u zamišljenu elektranu sa početka 20. veka, i sve je to osmišljeno da bi se stvorila jedna bajkovita atmosfera i kompletan muzički doživljaj za publiku.


Ceca Raznatović vam je velika prijateljica. Da li vam je žao što neće biti na koncertu?
Ceca i ja smo odlični saradnici, i evo sad će već 20 godina kako gradimo njenu karijeru, i naravno da mi je žao, ali smo već imali zakazan njen koncert u Cirihu na taj dan.

Zbog čega ste došli na ideju da koncert bude u znaku Tesle?
Ceo koncert je u znaku električne energije, što najbolje oslikava atmosferu na „Miligramovim“ koncertima i mislim da je to idealna prilika da se osvrnemo na spiritualnu stranu našeg najvećeg naučnika i pošaljemo poruke da smo svi napravljeni od iste materije, da nema razloga da se delimo i da verujemo u prirodu i u sebe, što je i bio osnov njegove životne filozofije.

Alen i ja smo na isti dan imali zakazane  operacije, ali ja, zbog obima posla oko  „Arene”, nisam uspeo da uradim svoju

Alen i ja smo na isti dan imali zakazane operacije, ali ja, zbog obima posla oko „Arene”, nisam uspeo da uradim svoju | Foto: Rajko Ristić

Pošto će sve biti u znaku elektrike, da li ce možda Biba Struja biti jedan od gostiju?
Ha-ha. Početna ideja za ovaj koncert mi je bila da, u saradnji sa mojim prijateljima profesorom Veljom Abramovićem i fizičarem Goranom Marijanovićem, indukujemo prave munje na bini dužine 15 do 20 metara, što je bilo izvodljivo, ali smo shvatili da od „Arene“ nikad nećemo dobiti dozvolu za to, tako da smo odustali, jer bi svi mislili da će iz „Arene“ izaći reš pečeni.


Alen Ademović je imao operaciju glasnih žica. Kako se sada oseća i kako će izdržati koncert?
Oseća se odlično, u momentu je prestao da pije i da puši, sad peva mnogo lakše i ima mnogo više energije. Kao i svi mi, jedva čeka da se popne na binu i mislim da će veći problem biti da ga skinemo sa nje.

Pisalo se da ćete i vi ići na operaciju glasnih žica. Da li je do toga došlo?
Na isti dan smo imali zakazane operacije, ali ja zbog obima posla oko „Arene“ nisam uspeo da uradim svoju, uz veliko negodovanje mog doktora Ugrinovića, i nadam se da mi to odlaganje neće prouzrokovati neki veći problem.

Pomažemo najugroženijima!


Sa „Miligramom“ sam napravio jednu regionalnu humanitarnu akciju koja obuhvata Republiku Srpsku, Federaciju i Srbiju. Posle koncerta na stadionu u Banjaluci, donirao sam 30.000 evra za obnovu poplavljenih područja, a u Zenici je 8. novembra zakazan koncert, gde ćemo donirati porodicama poginulih rudara. Od koncerta u „Areni“ u Beogradu, „Miligram“ u saradnji sa „Samsungom“, a u dogovoru sa Markom Blagojevićem i Kancelarijom za obnovu, odabraće 10 najugroženijih porodica kojima će finansijski pomoći da se usele i započnu normalan život.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP